5x Je bureau gezellig maken

Geplaatst door

Wellicht staat het op je lijstje: je bureau gezellig maken. Zeker nu thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, verdient je bureau in huis wat extra aandacht. Hoe kan je je bureau decoreren? En wat zijn toffe bureau accessoires? In deze blogpost deel ik vijf leuke ideeën om van je werkplek een aangename omgeving te maken. Met slechts een paar kleine veranderingen fleur je jouw bureau direct op!

bureau gezellig maken

1. Bureau gezellig maken: bloemen en planten

Tegenwoordig zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit het interieur. En ook op je bureau mag een leuke plant eigenlijk niet ontbreken. Een plant zorgt voor extra kleur en fleurt je bureau meteen op. Bovendien zijn veel planten luchtzuiverend, wat je productiviteit alleen maar ten goede komt. Als je niet veel ruimte hebt, zijn vetplantjes een goed idee. Deze plantjes hebben niet veel verzorging nodig en staan ontzettend leuk op een bureau.

Heb je het niet zo voor planten? Dan is een mooie vaas met bloemen misschien wel iets voor jou. Bloemen hebben natuurlijk wel meer onderhoud nodig. Met deze tips kan je bloemen mooi lang houden. Als je écht geen groene vingers hebt, zijn droogbloemen een prima alternatief. Hieronder vind je alvast een paar prachtige boeketjes!

2. Bureau in huis: veel (dag)licht

Een goed verlichte werkruimte is heel belangrijk, en liefst nog daglicht. Plaats je bureau bij voorkeur aan een raam om zoveel mogelijk van het daglicht te kunnen genieten. Indien je geen raam in de buurt hebt, is het een goed idee om een mooie lamp aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld je bureau decoreren met een leuke vintage lamp. Of heb je al eens gedacht aan een daglichtlamp? Deze lamp is ideaal voor op je bureau omdat ze het natuurlijk daglicht nabootst.

Dit type verlichting is misschien niet heel erg trendy, maar het zorgt er wel voor dat je energieker achter je bureau zit en dat is ook veel waard. Bovendien helpt deze lichttherapie ook goed tegen een winterdip en winterdepressie. 

3. Bureau decoreren: motiverende quotes

Als er motiverende quotes voor je neus hangen, dan ziet je werkplek er meteen een stuk leuker uit. Daarnaast werken deze steunende woorden ook motiverend. Je kunt online quotes zoeken en afdrukken op papier, maar je kunt ook posters met motiverende quotes kopen. Plaats ze in een mooi fotolijstje en hang ze aan de muur. Heb je een baaldag? Dan hoef je alleen een beetje naar omhoog te kijken voor een duwtje in de rug.

4. Vrolijke bureau accessoires

Aangezien je toch de hele dag aan je bureau moet werken, dan kan je net zo goed bureau accessoires gebruiken waar je vrolijk van wordt. Denk aan een mooie planner of agenda, leuke notitieboekjes en pastel markeerstiften. Door vrolijke bureau accessoires te gebruiken, wordt werken een stuk minder saai. Bovendien zien deze spulletjes er ook nog eens superleuk uit op je bureau!

5. Orde in de chaos

Tenslotte is het belangrijk dat je bureau netjes en overzichtelijk is. Alleen op die manier kan je alles makkelijk terugvinden. Als je een muur hebt, kan je een paar boekenplankjes ophangen om papierwerk of mappen op te stapelen. Indien je deze mogelijkheid niet hebt, dan kan je een brievenbakje of een sorteerbak kopen om orde in de chaos te creëren. Een opgeruimde bureau ziet er gezellig uit en hierdoor zal je je ook beter kunnen concentreren tijdens het werken. Twee vliegen in één klap!

Zo, met deze tips kan je je bureau gezellig maken. Heb jij nog leuke tips? Deel ze dan gerust!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 6 Tips om je administratie thuis op orde te krijgen (en te houden)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *