Maak de kinderkamer kerstproof met deze tips

Geplaatst door

Kinderkamer kerstproof – Kijken jouw kinderen ook zo uit naar Kerst? Helpen ze graag mee met het versieren van de kerstboom? Dan is het wellicht een leuk idee om hun kinderkamer kerstproof te maken. De kans is groot dat je kinderen dit ontzettend leuk zullen vinden. Daarnaast heb je zo heerlijke quality time met je kind terwijl jullie samen de kinderkamer kerstproof maken. Met deze tips dompel je de kinderkamer makkelijk en voordelig onder in kerstsfeer!

kinderkamer kerstproof

1. Kinderkamer kerstproof maken: vrolijke kerstlichtjes

Kerstlichtjes zorgen altijd voor een geweldige kerstsfeer en dus ook in de kinderkamer. Je kunt bijvoorbeeld kerstlichtjes op de vensterbank bij het raam leggen of ze boven het bed hangen. Voor de kinderkamer is het leuk om gebruik te maken van kerstlichtjes in bijzondere vormen, zoals deze gekleurde sneeuwvlokken of gekleurde vlinders. Of wat dacht je van deze kerstlichtjes in hartjesvorm? Om het jezelf gemakkelijk te maken, kan je het lichtsnoer aansluiten op een tijdschakelaar. Dan gaan de lichtjes bijvoorbeeld vanzelf uit als het bedtijd is. 

2. Een mini kerstboom

Bij Kerst hoort natuurlijk een kerstboom. Ik kan me voorstellen dat je een grote kerstboom misschien niet zo geschikt vindt voor op de kinderkamer. Gelukkig bestaan er ook mini kerstboompjes die perfect passen in de slaapkamer van je kind. Je kunt kiezen tussen echte en neppe kerstboompjes. Het voordeel van een neppe kerstboom is dat je er geen omkijken naar hebt en deze boom geen water moet geven. Langs de andere kant is het voor je kind misschien net leuk om voor een echt boompje te zorgen en het water te geven. 

Er bestaan kleine kerstbomen die reeds versierd zijn met kerstballetjes en lichtjes, en die je dus meteen een plekje kunt geven in de kinderkamer. Maar je kunt er ook voor kiezen om een boompje zonder decoratie te kopen. In het laatste geval is het leuk om het boompje samen met je kind te versieren. Quality time: check!

kinderkamer kerst

3. Winterknuffels

Kinderen vinden het altijd leuk om knuffels te krijgen. Om de kinderkamer kerstproof te maken, kan je jouw kind winterdieren als knuffel geven. Denk bijvoorbeeld aan rendieren, herten, uilen en ijsberen. Deze knuffels zien er superleuk uit op bed, op het bureau of op de vensterbank, en passen perfect bij de gezellige kerstperiode. Oh, en een kerstman als knuffel mag natuurlijk ook niet ontbreken!

4. Adventskalender kind 2021

Op mijn blog heb ik al veel adventskalenders voor vrouwen laten zien. Maar wist je dat er ook leuke adventskalenders voor kinderen bestaan? Je kind zal het geweldig vinden als er een adventskalender op z’n slaapkamer staat! Bovendien zal je kind zo een beter besef krijgen van datums.

Je kunt een chocolade adventskalender geven, maar er zijn ook leuke adventskalenders voor kinderen zonder chocolade. Denk aan de Barbie adventskalender, de LEGO adventskalender en Playmobil adventskalender. Voor iedere leeftijd is er wel een toffe adventskalender te vinden!

adventskalender kind 2021

Ga jij de kinderkamer kerstproof maken met jouw dochter of zoon?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Kerstverlichting voor buiten kopen? Check deze handige tips!

2 reacties

  1. ik heb enkele jaren geleden een kerstboompje gekocht voor op Rui zijn kamer dat hij dan mag versieren. Dit jaar ga ik ook zelf een adventskalender samenstellen voor hem.

Reacties zijn gesloten.