6 redenen waarom je een flesje eucalyptusolie in huis moet hebben

Geplaatst door

Eucalyptusolie is een middel dat je altijd in huis moet hebben. Deze olie heeft antivirale, schimmeldodende en antibacteriële eigenschappen. Vanwege zijn krachtige werking kan je de olie voor verschillende dingen gebruiken. Waar is eucalyptus olie goed voor? Deze olie helpt onder andere bij verkoudheid, spierpijn en insectenbeten. Maar ook als luchtverfrisser doet eucalyptus goed z’n werk. Lees hier zes redenen waarom je een flesje eucalyptusolie in huis moet hebben!

eucalyptusolie

1. Eucalyptus olie verkoudheid

Ben je verkouden? Druppel dan een beetje eucalyptusolie op je sjaal, zakdoek en/of hoofdkussen. Daarnaast kan je een paar keer goed inademen boven een kom met heet water en enkele druppels eucalyptusolie erin. Dit helpt vooral bij een verstopte neus en vastzittende slijmen. 

Wil je eucalyptus olie innemen? Laat de olie nooit rechtstreeks op je tong vallen. Je kunt wel een paar druppels innemen door ze te vermengen met honing. Neem niet meer dan zes druppels per dag in en verspreid bij voorkeur over drie porties. 

2. Eucalyptus olie tegen insecten(beten)

Je kunt eucalyptus olie ook op je huid gebruiken, bijvoorbeeld bij insectenbeten. Doe twee druppels op een watje en dep daarmee op de pijnlijke plek. Ook hierbij is het belangrijk dat je niet te veel olie gebruikt en niet te vaak. Heb je kleine wondjes? Ook dan kan een watje met twee druppels olie helpen. Eucalyptus olie werkt tevens goed om muggen op afstand te houden, net als lavendelolie trouwens. 

Lees ook: Hoe houd je insecten buiten in de lente en zomer?

3. Eucalyptusolie tegen spierpijn

Heb je spierpijn? Eucalyptus heeft een verkoelend effect en kan pijn verlichten. Meng de eucalyptus olie met een basisolie en smeer het op je pijnlijke spieren. De eucalyptus verwarmt de spieren waardoor ze niet meer pijnlijk aanvoelen. 

4. Eucalyptus tegen anti-roos

Heb je een jeukende hoofdhuid en veel last van roos? Eucalyptus verzacht ontstekingen en beschermt de huid. Daarom werkt deze olie goed als middel voor anti-roos. Neem twee eetlepels amandel- of kokosolie, en voeg hier vier druppels eucalyptus olie aan toe. Breng het aan op je hoofdhuid, laat het twintig minuutjes intrekken en spoel het daarna grondig uit. 

5. Eucalyptus luchtverfrisser

Je kunt de olie ook gebruiken in je luchtverfrisser. Eucalyptus brengt een frisse geur in huis en het doodt een deel van de slechte bacteriën in de lucht. Bovendien is de geur van eucalyptus een natuurlijk schrikmiddel voor spinnen en muizen, wat ook handig is meegenomen! 

6. Huisstofmijt bestrijden met eucalyptus

Tenslotte kan je ook huisstofmijt bestrijden met eucalyptus. Deze olie werkt namelijk heel goed tegen huisstofmijt. Voeg gerust enkele druppels toe in je wasmachine of gebruik het om je matrassen, tapijten en gestoffeerde meubels te reinigen. 

eucalyptus olie

Zo, dit zijn zes redenen om een flesje eucalyptusolie in huis te halen. Let op: houd het flesje buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je extra voorzichtig zijn. In dat geval vraag je best advies aan je apotheek of dokter.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Een huid om van te houden: Ontdek de voordelen van Zengrowth amandelolie

3 reacties

  1. Wanneer ik verkouden ben neem ik graag een bad met eucalyptus. Zalig

Reacties zijn gesloten.