Jeukende hoofdhuid: zo kwam ik er vanaf

Geplaatst door

Een jeukende hoofdhuid is ontzettend irritant, ik weet er alles van. Maandenlang had ik een branderig en jeukerig gevoel op mijn hoofd waar ik niet vanaf kon blijven, terwijl het krabben alles alleen maar erger maakte. Een vicieuze cirkel waar geen eind aan leek te komen. Ik heb van alles geprobeerd en vandaag vertel ik je hoe ik uiteindelijk van de jeukende hoofdhuid af kwam. Als jij er ook last van hebt, kan je er wellicht een paar tips uithalen!

jeukende hoofdhuid

1. Head & Shoulders Jeukende Hoofdhuid Anti-Roos Shampoo

Ik heb verschillende shampoos tegen jeukende hoofdhuid geprobeerd en dit is mijn favoriet: Head & Shoulders Jeukende Hoofdhuid Anti-Roos Shampoo. Deze anti-roos shampoo met eucalyptus kalmeert je hoofdhuid en verlicht jeuk veroorzaakt door roos. Omdat ik geen schilfers had (alleen vreselijke jeuk), twijfelde ik of deze shampoo wel zou helpen. Maar aangezien ik bijna gek werd van de jeuk, wou ik de shampoo toch graag proberen. En wat ben ik blij dat ik deze shampoo een kans heb gegeven! Al na de eerste wasbeurt was mijn hoofdhuid gekalmeerd en was de jeuk een stuk minder. Na een paar wasbeurten was de jeuk verdwenen, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat ik de volgende tips heb toegepast.

2. Jeukende hoofdhuid: haar los dragen in plaats van vast

Ondanks dat ik halflang haar heb, draag ik mijn haar liefst in een knot of staart. Dat is gewoon wie ik ben. Toen ik googelde naar tips tegen een jeukende hoofdhuid, kwam ik er al snel achter dat dit eigenlijk niet gezond is voor mijn hoofdhuid. Doordat mijn haar vrijwel altijd vast zit, kan mijn hoofdhuid bijna niet ademen. Bovendien draag ik mijn haar in een onnatuurlijke positie wat de hoofdhuid kan irriteren. Sinds ik mijn haar vaker los of in een losse staart draag, heb ik geen jeuk meer op mijn hoofd. Zodra ik mijn haar een paar dagen na elkaar vast heb gedragen, dan krijg ik weer meer jeuk. Het heeft er dus wel degelijk iets mee te maken.

3. Geen stylingproducten meer gebruiken

Ik heb moeilijk handelbaar en pluizig haar, vandaar ook de knot en staart. Daarom gebruik ik graag stylingproducten die mijn haar glad en zacht maken. Voordat ik een jeukende hoofdhuid had, gebruikte ik iedere dag de L’Oréal Paris Stylista The Bun Gel-Spray. Ik vond die spray geweldig voor mijn pluizige haar, maar het leek me niet zo verstandig om deze spray (of andere stylingproducten) nog verder te gebruiken gezien de jeuk in mijn haar. Sinds ik alleen nog maar een beetje water gebruik om mijn haar te temmen, heb ik geen jeuk meer. Oké, mijn haar ziet er niet zo perfect uit als ik zou willen, maar ik heb tenminste geen jeukende hoofdhuid meer en dat is nu het belangrijkste!

Toen ik reeds jeuk op mijn hoofd had, kwam ik erachter dat de L’Oréal Paris Stylista The Bun Gel-Spray uit de rekken is gehaald. Althans, bij Kruidvat, Di en Delhaize is hij niet meer te koop. Zou dit toeval zijn of niet? Misschien waren de ingrediënten niet oké en heb ik daardoor een allergische reactie gehad? Ik zal het nooit zeker weten, maar ik ben in ieder geval blij dat ik van de jeuk af ben!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 6 oorzaken van vaginale jeuk

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.