Hoe visgeur verwijderen uit keuken?

Geplaatst door

Na het genieten van heerlijke visgerechten sta je vaak voor een moeilijke taak: de sterke visgeur verwijderen uit keuken. De sterke geur wordt dikwijls door het hele huis verspreid. Hoe krijg je die visgeur weg? Als je van visgerechten houdt, hoef je gelukkig niet te stoppen met het bereiden ervan om die onaangename geur te vermijden. Er zijn verschillende trucjes om deze geur te neutraliseren zodat je er geen last meer van hebt. En het beste van al is: je hebt deze natuurlijke middelen gewoon in huis!

visgeur verwijderen uit keuken

1. Visgeur verwijderen uit keuken: melk

Een eenvoudig trucje om de visgeur in de keuken te vermijden, is door de visfilet in melk te weken. Leg de filet ongeveer 30 minuten in een bakje met veel melk, voordat je de vis kookt. Door dit simpele trucje voorkom je dat de visgeur de hele keuken overspoelt.

2. Vislucht verwijderen uit keuken: koffiebonen

Hoe krijg ik visgeur weg? Koffiebonen hebben een sterk aroma dat onaangename geuren, zoals die van vis, kan neutraliseren. Zodra de vislucht je keuken binnendringt, neem je een paar koffiebonen en breng je ze aan de kook. Binnen enkele minuten is de stank in huis verdwenen!

3. Witte azijn

Hoewel de geur van witte azijn voor veel mensen niet zo prettig is, slaagt dit middel er wel in om sterke geuren zoals vis te elimineren. Heb je vis gekookt en blijft de onaangename geur hangen? Kook dan een kopje witte azijn in twee kopjes water. Laat deze oplossing onbedekt staan, zodat de vrijgekomen dampen de vieze geur elimineren bij het koken. Gooi het mengsel vervolgens niet weg, maar doe het in een verstuiver. Hiermee kan je vislucht uit pan verwijderen, maar je kunt het ook gebruiken om het aanrecht mee schoon te maken. 

4. Citroen

Ik heb eerder al een artikel geschreven over schoonmaken met citroen in huis. Deze vrucht is ook ideaal om de sterke geur van vis in de keuken te neutraliseren. Zo ga je te werk: snijd eerst de schil van de citroen in verschillende delen en doe ze in een pan met veel water. Breng ze daarna aan de kook, zonder deksel, zodat de aromatische dampen vrijkomen. Herhaal dit totdat de vieze geur is verdwenen. Heb je geen citroen in huis, maar wel een sinaasappel? Dit werkt ook prima!

5. Kaneelstokjes

Tenslotte kan je ook kaneelstokjes gebruiken om de geur van vis te verwijderen. Wat moet je doen? Kook eerst twee of drie kopjes water met de verschillende kaneelstokjes. Laat ze daarna 10 à 15 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de dampen zich door de keuken kunnen verspreiden. Je kunt ook een andere methode toepassen: meerdere kaneelstokjes op de bakplaat in de oven plaatsen. Door het aroma zal de visgeur binnen een paar minuten verdwijnen.

vislucht verwijderen

Als je de volgende keer van plan bent om vis te koken, hou dan deze trucjes in gedachten. Zo zal je geen last meer hebben van die vreselijke geur. Je kunt met deze trucjes trouwens ook andere kookgeuren in huis verwijderen. Zo heb je nooit meer een vieze etenslucht in huis!

HuishoudenHuishouden