6 tips om snel aangeworven te worden na je stageperiode

Geplaatst door

Gastartikel – Heel wat bedrijven bieden pasafgestudeerden en junior professionals een stageplaats aan als een manier om talent te screenen alvorens ze als vaste werknemer aangeworven worden. Wat kan je als stagiair doen om ervoor te zorgen dat je snel een voltijdse job kan vinden zodra je stageperiode voorbij is? Deze zes tips van staffing specialist Walters People helpen je om op te vallen in je functie, je interesse in het bedrijf te tonen en zo je kansen op een jobaanbieding te vergroten.

stagiair aanwerven

1. Laat een goede indruk na

De beste manier om van je stage een voltijdse job te maken, is door hard te werken en je 110% in te zetten voor de taken die je toegewezen krijgt. Op die manier toon je hoeveel waarde je hecht aan het werken voor deze organisatie en zal het je helpen om waardevol over te komen in de ogen van de organisatie. Zorg ervoor dat je manager op de hoogte blijft van je werk en prestaties door regelmatig overleg te plegen en dat je aan zijn/haar verwachtingen voldoet. Toon initiatief in projecten en vraag om meer werk zodra je klaar bent met een taak.

2. Stel vragen

Wees niet bang om vragen te stellen. Kreeg je verantwoordelijkheid over iets waar je niet zeker van bent, vraag dan gerust hulp aan een collega of je manager om ervoor te zorgen dat je alles volledig begrepen hebt.

3. Netwerk

Gebruik elke gelegenheid die je hebt om te netwerken met je collega’s. Maak kennis met iedereen, van je mede-stagiaires tot senior medewerkers. Dit is een perfecte kans om te leren wat mensen leuk vinden om daar te werken, en welke stappen zij doorlopen hebben om de job te bekomen waar ze zich nu in bevinden. Dit zal je helpen om zichtbaar te zijn voor het management wanneer besloten wordt extra medewerkers aan te nemen.

4. Stel jezelf een aantal doelen

Breng tijdens de eerste week van je stage samen met je supervisor je doelen en verantwoordelijkheden in kaart. Wees open en eerlijk omtrent welke vaardigheden je verder wenst te ontwikkelen of projecten die je graag zou willen aanpakken tijdens je tijd binnen de firma.

5. Wees positief

Benader elk project dat je toegewezen krijgt altijd met een positieve ingesteldheid. Je zal niet elke taak die je krijgt even leuk vinden, maar wanneer je positief bent over elk aspect van de taak, zal je leidinggevende dat ook merken. Het laat zien dat je een ‘teamplayer’ bent en het niet erg vindt om een ​​aantal van de minder prettige taken te doen om zo grotere team- en bedrijfsdoelen te helpen realiseren.

6. Blijf in contact

Connecteer met de mensen waarmee je werkte via LinkedIn zodat je contact kan houden zodra je stageperiode voorbij is. De organisatie is misschien niet altijd in staat om je onmiddellijk een ​​voltijdse job aan te bieden, dus in contact blijven met de mensen is een simpele manier om jezelf op de voorgrond te houden zodra er zich een mogelijkheid voordoet en iemand gezocht wordt. Bovendien kunnen deze collega’s een geweldige bron van aanbevelingen en referenties zijn voor toekomstige jobs waarvoor je zal solliciteren.