Zo draag je doorschijnende kleding

Geplaatst door

Doorschijnende kleding – Binnenkort komt de zomer eraan. Tijd om je mooiste bloesjes en jurkjes uit de kast te halen! Schijnen sommige kledingstukken een beetje door? Dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Hieronder vind je vijf handige tips voor het dragen van doorzichtige kleding!

doorschijnende kleding dragen

1. Doorschijnende kleding dragen: bekijk de outfit in daglicht

Er zijn verschillende soorten doorzichtigheid. Daarom is het belangrijk dat je altijd het kledingstuk past en de outfit in daglicht bekijkt. Op die manier kan je goed zien hoe doorzichtig die ene blouse is en of je je er comfortabel in voelt om zo de deur uit te gaan. Daarnaast zie je zo ook of je er eventueel nog een kledingstuk onder moet dragen of niet. 

2. Doorzichtige kleding dragen: kies het juiste model

Ook het materiaal en het model spelen een belangrijke rol bij de doorzichtigheid. Te dunne materialen zijn niet altijd de beste keuze want die zijn nogal riskant. Ook handig om te weten is dat egale stoffen doorzichtiger zijn dan printjes. Let ook op met te strakke kleding want dit kan erg onthullend zijn. Je outfit mag gerust een beetje sexy zijn, maar er zijn natuurlijk grenzen.

3. Draag de juiste kleur

Wanneer je onder een doorschijnend kledingstuk dezelfde kleur draagt, valt dit niet op. Onder een donkerblauwe, doorschijnende blouse kan je dus prima een donkerblauw topje dragen. Heeft je blouse al een felle kleur? Dan kan je er het beste een huidkleurig topje onder dragen. 

4. Ga voor een combinatie

Durf je geen blouse te dragen dat volledig doorschijnend is? Kies dan voor een combinatie van een doorzichtige stof met een niet-doorzichtige stof. Wellicht voel je je hier een stuk comfortabeler in. Op die manier kan je ook wennen aan de doorzichtigheid. 

5. Ondergoed onder doorschijnende kleding

Tenslotte is het belangrijk om het juiste ondergoed onder doorschijnende kleding te dragen. Je kiest best voor huidkleurige lingerie dat je niet ziet zitten onder je kleding. Let hierbij niet alleen op de kleur van je ondergoed, maar ook op de soort. Een bh met versieringen en prints valt natuurlijk erg op onder een doorzichtige blouse. Daarom draag je beter een effenkleurige bh die niet zo erg opvalt!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Ondersteboven: zo draag je je lingerie als top

Schoenen combineren met kleding: zo doe je dat