Hekel aan schoonmaken? Zo maak je schoonmaken leuker!

Geplaatst door

Heb je een hekel aan schoonmaken? Stel je het opruimen, afstoffen, stofzuigen en dweilen steeds weer uit? Of je het nu leuk vindt of niet: je huis schoonmaken hoort er nu eenmaal bij. Tenzij je een professionele huishoudhulp hebt, maar anders kan je er toch echt niet onderuit. Toch hoeft schoonmaken niet de ergste klus ter wereld te zijn. Er zijn een aantal manieren waarmee je schoonmaken leuker kunt maken. Al is het maar een klein beetje. Ik zet ze op een rijtje voor je!

hekel aan schoonmaken

1. Hekel aan schoonmaken? Niet denken, maar doen!

Je kent het waarschijnlijk wel: je ligt in de zetel na te denken over wat je nog allemaal zou moeten doen, maar je ziet er als een berg tegenop. Stiekem hoop je dat de kabouters je huis komen schoonmaken, maar in plaats daarvan komen er steeds meer huishoudelijke taken bij en wordt je alsmaar onrustiger. Op zo’n moment kan je beter al je moed bij elkaar nemen, uit je zetel komen en er gewoon aan beginnen. Eenmaal je bezig bent met schoonmaken, valt het dikwijls beter mee dan je dacht. Door te blijven staren naar het stof op je kast, geraak je geen stap verder. Het enige wat verandert is dat er nog meer stof bijkomt. 

2. Schoonmaken leuker maken: vink je taken af

Een lijstje maken is erg handig en werkt zeer motiverend. Het is immers altijd fijn om taken af te vinken want dan is er ook een eind in zicht. In het begin zal je misschien zuchten als je naar je veel te lange lijstje kijkt, maar dat gevoel zal vanzelf veranderen zodra er een taak is afgevinkt. Wanneer alle taken erop zitten, zal je er een voldaan gevoel aan over houden én ziet je huis er weer spic en span uit!

3. Zet je favoriete muziek op

Nog een tip om schoonmaken leuker te maken is door je favoriete playlist op te zetten. De vloer dweilen wordt meteen een stuk leuker met toffe muziek op de achtergrond. Dat geldt overigens voor ieder huishoudelijk klusje. Muziek maakt je vrolijk en dat is wel prettig als je het toilet moet schoonmaken. Kies voor uptempo liedjes voor wat extra energie en ga dansend door het huis. Dit is tevens een makkelijke manier om meer te bewegen!

schoonmaken leuker

4. Gebruik leuke schoonmaakproducten

Schoonmaken is niet de allerleukste klus die er is, maar je kunt het wel aangenamer maken door leuke schoonmaakproducten te gebruiken. Word je vrolijk van die felroze emmer en handschoenen met bloemetjes? Gebruik deze items dan! Schaf ook schoonmaakproducten aan die lekker ruiken, zoals deze Dettol producten in de geur van citroen, kersenbloesem of katoenfris. Al tijdens het schoonmaken kan je genieten van de heerlijke geur en ook daarna ruikt je huis lekker fris!

5. Schakel hulp in

En dan bedoel ik niet alleen een huishoudhulp. Tegenwoordig zijn er tal van apparaten die je huishouden makkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan stofzuigen? Dan is een robotstofzuiger kopen zeker een goed idee! Wij hebben er inmiddels eentje voor de gelijkvloers én voor de eerste verdieping, en we zijn er nog steeds ontzettend blij mee. Iedere dag om 09:00 uur beginnen de robotstofzuigers aan hun ronde waardoor ons huis altijd stofvrij is. 

Is stofzuigen geen probleem, maar heb je wel een hekel aan dweilen? In dat geval is een Swiffer WetJet echt iets voor jou! Sinds kort hebben wij er ook eentje en we zouden hem niet meer kunnen missen. Dweilen gaat nu veel sneller en gemakkelijker. Gedaan met emmers water sleuren en dweilen uitwringen. Love it!

Zo, met deze tips wordt schoonmaken een stuk leuker. Zijn alle taken afgevinkt? Beloon jezelf dan en doe iets leuks voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld een verkwikkende douche nemen of uitgebreid in bad gaan, maar ook Netflix kijken of een lekkere maaltijd koken is goed. Als het maar iets is waar je blij van wordt. Succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Tips om je interieur zo onderhoudsvrij mogelijk te houden

5 Dingen die het huishouden makkelijker maken

2 reacties

  1. Ik vin schoonmaken sowieso wel lek om te doen. Alleen wat weinig tijd voor nu met een dreumes in huis.

  2. Ik zie er ook altijd tegenop, maar eens je eraan begint valt het reuze mee. Alleen jammer dat je er na een uurtje al niks meer van merkt 😂🤷🏼‍♀️👶🏻

Reacties zijn gesloten.