5 makkelijke manieren om meer te bewegen

Geplaatst door
Wil jij ook graag meer bewegen, maar heb je geen zin of tijd om iedere week uren in de sportschool te zitten? Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! De meeste mensen bewegen veel te weinig, terwijl lichaamsbeweging juist zo belangrijk is voor de gezondheid. Gelukkig zijn er ook makkelijke manieren om meer te bewegen. In dit artikel deel ik 5 manieren die je makkelijk kan toepassen in je dagelijkse leven. 
 

1. NEEM ALTIJD DE TRAP

Deze tip heb je misschien al eens gehoord, maar hij blijft heel belangrijk: neem altijd de trap in plaats van de lift. Een hoge verdieping geldt niet als excuus. Je kan gerust een paar verdiepingen met de trap gaan en daarna de lift nemen. Wanneer je hier een dagelijkse gewoonte van maakt, zal je snel merken dat het traplopen steeds vlotter gaat en je conditie beter wordt. 
 
2. STAP EERDER UIT OF PARKEER WAT VERDER
 
Een makkelijke manier om meer te bewegen is om eerder uit te stappen. Gebruik je het openbaar vervoer? Stap dan een halte vroeger uit. Ga je met de auto? Parkeer dan wat verder van je bestemming zodat je een stukje moet wandelen. Alle beetjes helpen om meer beweging te hebben op een dag. 
 
3. LAAT DE AUTO STAAN EN NEEM DE FIETS
 
Ga je telkens met je auto boodschappen doen terwijl dat net zo goed met de fiets kan? Neem dan eens vaker de fiets. Op die manier combineer je een taak die je toch al moet doen met een beetje beweging. Zo ben je dus niet veel tijd kwijt, maar ben je toch actief geweest. Je kan het jezelf nog een beetje makkelijker maken door een e bike te gebruiken. Met een elektrische fiets moet je minder moeite doen om te trappen, maar heb je toch meer beweging dan als je de auto zou nemen. Bij deze fietsenwinkel vind je alvast een groot assortiment fietsen en accessoires. 
 
 
4. GEBRUIK EEN STAPPENTELLER

Een stappenteller is een goede manier om meer inzicht te krijgen in hoeveel je beweegt én om jezelf te motiveren. Tegenwoordig kan je hiervoor apps op je gsm gebruiken. Draag je je gsm niet veel bij je? Een stappenteller om je pols doet het ook prima. Om gezond te leven zou je eigenlijk 10.000 stappen per dag moeten zetten. Natuurlijk hoef je deze niet vanaf de eerste dag te behalen, maar het is wel een mooi doel om uiteindelijk te bereiken. 
 
5. SCHAF EEN HOMETRAINER AAN

Een hometrainer is ideaal als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan. Je kan erop springen wanneer je wil en je bent vrij om te kiezen hoe lang je fietst. Bovendien kan je het fietsen op de hometrainer ook makkelijk combineren met andere bezigheden, zoals Netflix kijken of muziek luisteren. Je hoeft zeker niet te trappen alsof je leven ervan afhangt. Iedere dag rustig een halfuurtje fietsen is prima!

Zo, dit zijn 5 makkelijke manieren om meer te bewegen. Als het om lichaamsbeweging gaat is het belangrijkste toch wel: gewoon doen. Alle begin is moeilijk, maar je zal snel merken dat bewegen je een fijn gevoel heeft. Iedereen voelt zich graag fit, toch?

Wat doe jij om meer te bewegen in je dagelijkse leven?
Veel liefs, 
Vanessa xxx 

3 reacties

 1. Goede tips! Ik neem altijd de trap, loop twee à drie keer per week hard, heb een hardloophorloge die ook als stappenteller dient en neem niet vaak de auto.

  Liefs,
  Marloes

 2. Ik denk dat ik nog heel veel beweeg op een dag.
  Elke dag met de fiets naar mijn werk.
  En dan nog om de dag gaan hartlopen met mijn man.
  Dus ik denk wel dat ik genoeg beweeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *