10 verrassende dingen waarvoor je Sudocrem kunt gebruiken

Geplaatst door

Sudocrem, iedere mama heeft het wel eens in huis gehad. Deze crème is namelijk een wondermiddel om luieruitslag te bestrijden. Maar wist je dat je Sudocrem ook voor veel andere dingen kunt gebruiken? Na het lezen van dit artikel is deze crème onmisbaar in jouw badkamerkast. Want geloof het of niet: Sudocrem kan wonderen verrichten en niet alleen voor rode billetjes!

sudocrem

1. Sudocrem als lippenbalsem gebruiken

Heb je last van schrale, droge lippen? Doe dan eens een laag Sudocrem op je lippen en laat dit lang intrekken. Je doet dit het best ’s nachts want de crème is erg dik en laat een witte gloed achter op je lippen. Je zal zien dat je ’s ochtends wakker wordt met mooie, zachte lippen. Probeer alleen niet aan je lippen te likken want echt lekker smaakt het niet.

2. Sudocrem tegen acne en puistjes

Sudocrem werkt ontstekingsremmend en is daarom ideaal om acne en puistjes te bestrijden. Smeer een laagje op je puistjes totdat ze verdwenen zijn. Je zal zien dat het goed helpt! Let op: doe dit niet op een uitgeknepen puistje. Sudocrem op puistjes smeren is iets wat je ook best voor het slapengaan doet, zo kan het goed inwerken. De volgende ochtend was je je gezicht met water. Gebruik Sudocrem liever niet onder je make-up. De crème is erg vettig waardoor je make-up slechter blijft zitten. Bovendien ziet het er ook niet zo charmant uit.

3. Sudocrem verlicht jeuk

Een bekend symptoom van waterpokken is jeuk. Aangezien kinderen hier veel last van kunnen hebben, is het handig dat je als mama een trucje weet om de jeuk te verlichten. Je raadt het al: Sudocrem! Smeer een flinke laag op de aangetaste huid en de jeuk zal een paar uur wegblijven. Je kunt dit trucje trouwens ook toepassen bij jeukende muggenbulten. 

4. Helpt bij het genezen van wondjes en schaafplekken

Aangezien Sudocrem herstellend werkt, helpt de crème ook bij het genezen van kleine wondjes. Smeer een beetje crème rondom het wondje en de rode plekken en irritaties zullen snel minder worden. Zorg er wel voor dat de wond niet open is want crème in een open wonde kan flinke irritaties opleveren. Deze tip is dan ook van toepassing voor een huid die reeds aan het genezen is, maar nog rood en schraal is.

Heb je je wenkbrauwen geëpileerd of gewaxt? Ook dan kan je dit wondermiddel gebruiken. Door direct na het epileren of waxen een beetje crème rond je wenkbrauwen te smeren, zal die rode en geïrriteerde huid snel verdwijnen. 

5. Haarverf verwijderen van huid

Wie thuis zijn haar verft, zal het beamen: hoe voorzichtig je ook bent, er komt altijd wel een beetje verf op je huid. Smeer daarom op voorhand Sudocrem op je oren en bij je haarlijn. Op die manier kan je de haarverf heel makkelijk van je huid afvegen met een doekje. Is er haarverf op een stukje huid gekomen dat je niet hebt ingesmeerd met de crème? Dan kan je de vlekken alsnog verwijderen met een beetje Sudocrem.

haarverf verwijderen van huid

6. Werkt tegen zelfbruiner vlekken

Is er iets misgegaan tijdens je zelfbruinsessie? Ook dan is Sudocrem jouw redder in nood! Breng een beetje crème aan op je handpalmen en op de onderkant van je voeten, zo kan je oranje handen en voeten tegengaan. Masseer ook een beetje op je haarlijn om daar een oranje rand te voorkomen. Zo kan niemand zien dat je mooie, bruine kleurtje uit een fles komt. 

7. Voorkomt schurende bovenbenen

De meeste vrouwen herkennen dit vast wel: als je met warme temperaturen een jurkje aan hebt, schuren je benen wel eens tegen elkaar tijdens het wandelen. Dit resulteert soms in een rode, pijnlijke uitslag in je dijen. Dit kan je voorkomen met – jawel – Sudocrem! Smeer een laagje van de crème op je dijen voor je de deur uitgaat en je zal geen last meer hebben van die pijnlijke uitslag. Een ander trucje tegen schurende bovenbenen is Odorex

8. Helpt bij gebarsten hielen

Heb je last van gebarsten hielen? Niet lang meer. Als je voordat je gaat slapen een dikke laag Sudocrem aanbrengt op je gebarsten hielen, wordt je de volgende ochtend wakker met zachte, soepele voeten. Je herhaalt dit best een paar nachten voor maximaal effect. Merk je niet genoeg resultaat? Dan kan je de Scholl Hielkloven Crème Active Repair K+ eens proberen.

9. Verzacht een verbrande huid

Sudocrem verzacht de huid en kan je daarom perfect gebruiken op een verbrande huid na een dagje in de zon. Smeer een laag op de verbrande huid, net zoals je een gezichtsmasker zou aanbrengen, en laat het even goed intrekken. Als je geen aftersun bij de hand hebt, is dit een goed alternatief.

10. Littekens en striae verminderen

Tenslotte zou dit wondermiddel ook littekens en striae verminderen. Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het is het proberen waard. Aangezien Sudocrem goed werkt tegen puistjes, lijkt het me niet zo vreemd dat het ook bij littekens en striae zou helpen.

striae crème

9 reacties

  1. smetplekken bij mensen met een tere huid. in de lies. bij buikplooien. onder de borstel. enz enz. zelfs bij ekterter-ogen hept het. in de verpleeghuizen staan grote potten klaar.
    doe er uw voordeel mee.
    MVG Elky

  2. Wat denk je van transpiratie voeten? Breng royaal sudo crème aan, trek dunne ruime sokken aan en ga zo naar bed. Houdt dit vol tot de [email protected] voeten verleden tijd zijn. Ik weet het klinkt heel raar maar probeer en je zal het ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *