Schurende bovenbenen: Odorex is dé oplossing!

Geplaatst door

Schurende bovenbenen, ik heb er al sinds mijn puberteit last van. Inmiddels ben ik 32 jaar en heb ik nog steeds schurende benen in de zomer. Dit is niet alleen erg vervelend, maar de wrijving en het zweten zorgen ook voor een rode, geïrriteerde en pijnlijke huid. Een paar keer was het zelfs zo erg dat mijn huid bloedde. Geen pretje, kan ik je vertellen! Mede door die schurende dijen heb ik lang geen jurkjes gedragen. Ik zag het niet zitten om daarna weer met zo’n branderig gevoel tussen mijn benen rond te lopen.

In de voorbije jaren heb ik reeds verschillende middeltjes geprobeerd, onder andere broekjes tegen schurende benen. Maar doordat ik zware bovenbenen heb, rollen die broekjes gewoon op en heb ik alsnog schurende dijen. Niet echt de bedoeling als je ’t mij vraagt. Onlangs las ik in een tijdschrift dat de Odorex deodorant 0% perfume dé oplossing is tegen schurende bovenbenen. In eerste instantie dacht ik: jaja, het zal wel… Maar tijdens mijn laatste bezoekje aan het Kruidvat kon ik het toch niet laten om de Odorex deodorant in mijn winkelmandje te gooien. Wie niet waagt, niet wint, dacht ik. En jongens, wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Deze Odorex deodorant werkt dus écht tegen schurende bovenbenen!

schurende bovenbenen

Odorex deodorant 0% perfume

Odorex heeft verschillende soorten deodorants, maar de deodorant waar ik het over heb is de Odorex deodorant 0% perfume. Deze deodorant bevat 0% parfum, is hypoallergeen, bevat geen alcohol en is geschikt voor de gevoelige huid. De deo bevat onder andere bisabolol en dit gaat huidirritaties tegen. Wellicht is dat de reden waarom deze deo geschikt is voor schurende bovenbenen? De deodorant plakt niet, irriteert niet en ruikt eigenlijk nergens naar. Voor € 2,99 krijg je een inhoud van 150 ml en dat is een prima prijsje om schurende dijen tegen te gaan. Bovendien zijn er bij de drogist regelmatig acties, bijvoorbeeld een tweede gratis, waardoor dit product nog goedkoper is. 

schurende bovenbenen

De Odorex deo werkt!

De afgelopen tijd hebben we vaak tropische temperaturen gehad waardoor ik de Odorex deo perfect heb kunnen testen. En ik kan je zeggen: het werkt écht. Eindelijk van die schurende benen verlost, ik ben ZO blij! De deo maakt je benen uiteraard niet dunner (I wish) dus ze wrijven nog steeds tegen elkaar, maar het zorgt wel voor veel meer gladheid en soepelheid. Het voelt alsof je benen langs elkaar glijden waardoor je geen irritatie krijgt. Een heel prettig gevoel, vind ik. Het enige wat je hoeft te doen is goed sprayen op je dijen en je bent een paar uur verzekerd van benen die niet branden of pijnlijk aanvoelen. Doorheen de dag is het fijn om nog een keer te sprayen. Gelukkig is een deodorant klein en kan je hem dus makkelijk meenemen voor onderweg.

Ik weet niet hoe het met andere deodorants zit, maar deze deo is nu alvast mijn favoriet tegen schurende bovenbenen. Absoluut een aanrader!

schurende bovenbenen

Deze tip moest ik gewoon met jullie delen. Ik ben waarschijnlijk niet de enige vrouw die last heeft van schurende benen in de zomer. Had ik deze tip maar eerder geweten, dat zou mij veel frustratie en pijn hebben bespaard. Schurende bovenbenen voorkomen is makkelijker dan ik dacht!

Heb jij ook last van schurende bovenbenen? Heb jij nog andere tips tegen schurende benen? Laat het dan zeker weten bij de reacties! 

4 reacties

  1. Oh geweldig en bedankt voor de tip. Ik heb bijna het hele jaar door kleedjes, rokjes en korte schortjes aan. Zeker in de zomer. Ik heb zelf ook last van schurende benen, maar volgende keer dat ik in het kruidvat kom, neem ik deze deo zeker mee!

    1. Hey Evi, bedankt voor je reactie! Ik kan deze deo echt aanraden en ik hoop dat je er net zo tevreden over zal zijn als ik. Laat je me iets weten als je hem hebt getest? Groetjes!

  2. De “anti friction” crème van de Decathlon geeft ook een perfecte bescherming tegen het stuk schuren van de bovenbenen. Een tube van 100 ml kost €6,99 en werkt goed. Bij erg veel zweten tussendoor nog wel een keer opsmeren maar ik ben hier super blij mee. Tot ik deze crème ontdekte “Vevina wear a dress again” gebruikt. Deze is ten eerste duurder (50 ml voor ca €14,50) en werkt voor mij minder goed.
    De deodorant tip ga ik ook zeker testen.

    1. Bedankt voor de tip Ingrid! Inderdaad, duurder is niet altijd beter. Het is een kwestie van proberen.

Reacties zijn gesloten.