4 redenen waarom een inloopdouche zo fijn is

Geplaatst door

De inloopdouche wordt steeds populairder en wordt steeds vaker geïnstalleerd in de moderne badkamer. Het is makkelijk proper te houden, blijft langer mooi en is prima geschikt voor een kleine badkamer vanwege de ruimtelijke look. In deze blogpost zet ik vier redenen op een rijtje waarom een inloopdouche zo fijn is!

inloopdouche

1. Een inloopdouche creëert ruimte in de badkamer

Heb je een kleine badkamer? Met een inloopdouche creëer je meer ruimte in de badkamer. Door te kiezen voor dezelfde tegels in de douche als de rest van de badkamer, ontstaat er meer ruimtegevoel. Als je ook nog voor een glazen douchewand kiest, dan creëer je nog meer een open gevoel in de badkamer. Je hebt keuze uit verschillende soorten kleuren en lichtdoorlatendheid van deze glazen douchewand.

Er zijn tevens verschillende modellen van inloopdouches. De meeste inloopdouches bevinden zich op dezelfde hoogte als de rest van de vloer. Hiermee lijkt je badkamer niet alleen ruimer, maar creëer je ook meteen een veilige badkamer omdat een eventuele struikelpartij van vloerhoogtes wordt vermeden.

2. Een douchegoot in de inloopdouche 

Een traditionele doucheput wordt dikwijls in het midden van de douche geplaatst. Hierbij is een 4-zijdig afschot noodzakelijk. Echter neemt het maken van zo’n afschot veel tijd in beslag. Dit is best gecompliceerd en alleen mogelijk als er gebruik wordt gemaakt van kleine vloertegels. Daarom is het installeren van een douchegoot in de inloopdouche erg handig. Bij het plaatsen van douchegoten hoeft het afschot slechts in één of twee richtingen worden gemaakt. Dit maakt de installatie gemakkelijker en zorgt voor meer vrijheid. Een douchegoot heeft ook als voordeel dat je kunt kiezen voor grote vloertegels in de badkamer. Grote vloertegels geven je badkamer een ruimtelijk gevoel.

inloopdouche voordelen

3. Een inloopdouche heeft geen barrières

Nog één van de redenen waarom een inloopdouche zo fijn is: je hoeft niet meer in of uit een douchebak te stappen. Er zijn dus geen gevaarlijke drempels of opstapjes meer. Vroeger werd een inloopdouche voornamelijk geïnstalleerd bij ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen. Tegenwoordig is een inloopdouche in iedere badkamer een veilige aanvulling, ook als je kinderen hebt.

4. Het is onderhoudsvriendelijk

Tenslotte heeft een inloopdouche weinig onderhoud nodig. Dat is bij een klassieke douche met douchebak, douchecabine en gordijn wel wat anders. Dit type douche heeft dikwijls moeilijk bereikbare hoekjes en kiertjes waar vuil zich makkelijk kan ophopen. Een inloopdouche is veel makkelijker in onderhoud, zowel de wanden als de vloer. Je kunt er dus ook schimmel in de badkamer mee voorkomen!

Bovendien heb je geen douchegordijn nodig. Door te kiezen voor een douchegoot met enkelvoudig afschot is de kans ook kleiner dat er water blijft staan na het douchen. Dankzij de vorm bereikt het water ook sneller de douchegoot. Een inloopdouche betekent dus minder onderhoud en meer genieten. Want wie houdt er nu niet van een heerlijk ontspannende douche?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wij hebben een gewone douche maar als wij onze badkamer gaan verbouwen gaan we ook voor een inloopdouche gaan.

Reacties zijn gesloten.