Tuintrends 2021: de leukste trends op een rijtje

Geplaatst door

Tuintrends 2021 – De afgelopen tijd heb ik reeds verschillende interieurtrends gedeeld met jullie, onder andere de mooiste slaapkamertrends 2021. Vandaag neem ik een kijkje buiten de deur en zet ik de leukste tuintrends 2021 op een rijtje! Welke tuintrends van 2020 blijven en welke tuintrends komen erbij? Lees mee en laat je inspireren voor de komende lente en zomer!

tuintrends 2021

1. Tuintrends 2021: tuin als verlenging van de woonkamer

Sinds een aantal jaren stijgen de temperaturen in België en Nederland. Hierdoor maken steeds meer mensen gebruik van hun tuin en halen ze er meer plezier uit. Als we kijken naar de tuintrends 2021, dan zien we dat de tuin als verlenging van de woonkamer sterk in opmars is. Hoe heerlijk is het om bijvoorbeeld te kokerellen in een buitenkeuken? Of om ook in de winter nog gezellig buiten te kunnen zitten?

Om deze wensen te vervullen, zien we steeds vaker tuinhuizen en overkappingen waar je doorheen alle seizoenen kan zitten en genieten. Velen kiezen daarom voor een tuintafel met extra veel zitplekken of een overdekte loungeruimte. Op deze manier wordt de tuin in 2021 een plek waar nog meer geleefd wordt.

tuintrends

2. Natuurlijke materialen in de tuin

Wil je in 2021 een trendy loungeset, een mooie tuintafel of een tuinkast kopen? Kies dan voor een meubelstuk dat gemaakt is van een natuurlijk materiaal. Materialen zoals bamboe en rotan zijn dit jaar niet meer weg te denken uit de tuin. Combineer de bamboe en rotan meubels gerust met kussens van natuurlijke materialen en aardse kleuren. Dit creëert een prachtig resultaat! Bamboe kan trouwens niet genoeg worden toegepast in de tuin. Dit natuurlijke materiaal is ook perfect om te gebruiken als schutting.

3. Contrasten in de tuin

In tegenstelling tot bovenstaande trends zijn opvallende kenmerken ook steeds populairder. Zo komen tuinmeubelen en constructies samengesteld uit verschillende grondstoffen in opmars. Ook fellere kleuren en atypische vormen krijgen een plaats in de tuin van 2021. We zien veel cirkels en bogen, geometrisch gevormde bakken, potten en scheidingswanden. Tuinconstructies uit hout of aluminium zijn hier een mooi voorbeeld van, net als felle bloemen in een betonnen plantenbak. Hoe meer contrasten in de tuin, hoe beter!

tuin trends 2021

4. Een buitenverblijf

Als we kijken naar de tuintrends 2021, dan zien we dat het buitenleven extra geaccentueerd wordt in de tuin. De lockdown heeft daar ongetwijfeld een grote rol in gespeeld. Doordat reizen afgeraden werd in 2020, werd het voor veel Belgen en Nederlands een vakantie in eigen land. Door verplicht meer thuis te moeten blijven, zijn veel mensen het belang van hun tuin gaan inzien. In deze trend zien we de tuin als een plaats waar we tot rust komen en genieten.

Naast een ontspannende loungeruimte, is een plons in het zwembad niet weg te denken in 2021. Wie droomt er niet van een zwembad in de tuin? Het is de perfecte toevoeging om ten volle te genieten van het buitenleven. Voor jonge kinderen spelen schommels en zandbakken in de tuin ook een belangrijke rol in deze tuintrend.

zwembad

5. Veel groen

Tenslotte kan je dit jaar niet genoeg groen in de tuin hebben. Veel mensen hebben door de jaren heen het groen in de tuin vervangen door beton en steen, dikwijls vanwege het onderhoud dat groen met zich meebrengt. Maar als je de tuintrends 2021 wilt volgen, dan zal je bloemen, planten en struiken opnieuw een plekje moeten geven in de tuin. Vooral de diversiteit hiervan creëert een mooi effect! Daarnaast zien we dat chemische tuinproducten vaker vervangen worden door groene, biologische producten om zo het leven van insecten en dieren in de tuin te besparen. Kortom: de tuin van 2021 staat in het teken van de natuur en daar kunnen we niet kwaad om zijn!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx