Elmex gevoelige tanden: werkt het écht?

Geplaatst door

Een tijdje geleden kreeg ik voor het eerst last van gevoelige tanden. Vooral tijdens het drinken van koude en warme dranken had ik pijn aan mijn tanden. Ik maakte een afspraak bij de tandarts, maar hij kon niet direct verklaren vanwaar deze gevoeligheid kwam aangezien ik geen gaatjes of dergelijke had. Bij Kruidvat ging ik op zoek naar een tandpasta voor gevoelige tanden en zo kwam ik uit bij de Elmex tandpasta Sensitive Professional. Ik nam ook meteen het Elmex Sensitive Professional mondwater mee naar huis. Inmiddels heb ik deze producten een tijdje gebruikt en vandaag vertel ik jullie graag wat ik ervan vind!

elmex gevoelige tanden

Elmex Sensitive Professional tandpasta voor gevoelige tanden – € 4,99 (75 ml)

elmex tandpasta sensitive professional

Beschrijving

Gebruik Elmex Sensitive Professional Tandpasta voor gevoelige tanden. De tandpasta geeft directe en langdurige pijnverlichting bij gevoelige tanden. De formule is gebaseerd op de klinisch bewezen PRO-ARGIN-technologie die tandartsen hun patiënten adviseren om de pijn van gevoelige tanden te verzachten.

PRO-ARGIN is een speciale combinatie van calciumcarbonaat en arginine, een natuurlijk aminozuur dat ook aanwezig is in speeksel. Het levert een effectieve bescherming die openstaande dentine kanaaltjes sluit en daarmee de zenuwen beschermt tegen pijnsignalen.

Gebruiksaanwijzing

Breng voor directe pijnverlichting de Elmex tandpasta maximaal tweemaal per dag aan met een vingertop op de gevoelige tand en masseer zacht in gedurende één minuut. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen de tandpasta niet aanbrengen met de vingertop voor directe pijnverlichting. 

Voor langdurige pijnverlichting poets je tweemaal per dag met een zachte tandenborstel en zorg je ervoor dat alle gevoelige plekken worden bereikt. Kinderen van 6 jaar of jonger mogen niet meer tandpasta gebruiken dan de grootte van een erwt. Het is belangrijk dat er zo weinig mogelijk tandpasta wordt ingeslikt.

elmex tandpasta sensitive

Mijn ervaring met Elmex Sensitive tandpasta

Het eerste wat me opvalt is dat deze Elmex tandpasta niet zo’n frisse muntsmaak heeft als andere tandpasta’s. Het is een milde smaak en dat vind ik wel jammer. Ik heb graag een fris gevoel in mijn mond en dat mis ik zowel tijdens als na het tandenpoetsen. Maar goed, dit is ook het enige minpunt aan de Elmex Sensitive tandpasta. Na een weekje poetsen was ik de smaak eigenlijk wel gewend. Het belangrijkste is natuurlijk de werking van deze tandpasta. 

Werkt Elmex voor gevoelige tanden? Ja! Al vanaf de eerste poetsbeurt merk ik dat mijn tanden een tikkeltje minder gevoelig zijn. Ook de dagen erna merk ik duidelijk verschil aan mijn tanden. Hoe langer ik met de tandpasta poets, hoe minder last ik heb van gevoelige tanden. Na ongeveer 2 weken was de gevoeligheid zo goed als verdwenen dus dat is goed! Aangezien ik meerdere gevoelige tanden had, heb ik de tandpasta niet met mijn vingertop aangebracht. Ik heb gewoon twee keer per dag mijn tanden gepoetst met de Elmex tandpasta. Voor mij werkte deze manier prima!

Elmex Sensitive Professional mondwater – € 7,90 (400 ml)

elmex sensitive mondwater

Beschrijving

Elmex Sensitive Professional mondwater met PRO-ARGIN technologie biedt effectieve en langdurige verlichting van gevoelige tanden. De Aminfluoride in dit mondwater geeft onmiddellijk een gevoel van een beschermende laag op de tanden. Dit Elmex mondwater bevat geen alcohol. Het is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. 

Gebruiksaanwijzing

Gebruik tweemaal per dag 20 ml tandspoeling, bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds. Spoel 30 seconden en spuw daarna uit. Slik niet door en spoel de dop uit na gebruik. Het wordt aanbevolen om het Elmex mondwater te gebruiken na het poetsen met de Elmex Sensitive tandpasta en met een zachte tandenborstel. Het vervangt geen poetsbeurt na elke maaltijd.

elmex mondwater

Elmex mondwater review

Ik vind het Elmex mondwater niet zo fijn om te gebruiken. Je proeft duidelijk de Aminfluoride en dat is niet zo aangenaam tijdens het spoelen. Ook de dop vind ik allesbehalve handig om uit te ‘drinken’ (zie foto). Ik heb geen idee hoeveel 20 ml precies is aangezien dat nergens staat aangeduid. Wellicht heb ik vaak te weinig of teveel mondwater gebruikt. Aangezien dit mondwater best duur is, vind ik toch wel dat de dop praktischer zou mogen zijn. Maar goed, ook hier is de werking het belangrijkste.

De werking is prima, net zoals bij de tandpasta. De Aminfluoride proeft niet lekker in mijn mond, maar doet wel goed zijn werk en laat meteen een beschermend laagje achter op mijn tanden. Net zoals bij de tandpasta merk ik na één keer spoelen al een klein verschil. Ik heb de tandpasta en het mondwater ongeveer 2 weken gebruikt en ik had geen last van gevoelige tanden meer. 

Op dit moment poets ik nog verder met de Elmex tandpasta omdat de tube nog niet leeg is. De gevoeligheid en pijn zijn niet meer teruggekomen, ondanks dat ik het mondwater niet meer gebruik. Wellicht kan het gebruik van de tandpasta (zonder mondwater) al voldoende zijn om je gevoelige tanden te verminderen, maar dat hangt natuurlijk af van de ernst. 

Besluit

De Elmex producten werken écht voor gevoelige tanden en ik vind het fijn dat de beloftes waargemaakt worden. Ondanks dat de tandpasta niet zo’n frisse muntsmaak heeft en dat het mondwater niet zo fijn is om mee te spoelen, zou ik de producten wel opnieuw kopen want ze doen goed hun werk en daar draait het uiteindelijk om!

De Elmex tandpasta (€ 4,99) en het Elmex mondwater (€ 7,90) zijn te koop bij de drogist. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Brandend mondwater? Gebruik het niet!

Bang voor de tandarts? 9 tips om je angst te overwinnen