Deze 4 klusjes doe ik altijd op zondag

Geplaatst door

Klusjes op zondag – Ik heb geen schema voor het huishouden. Stofzuigen, wasjes draaien en de wc schoonmaken, zijn taken die ik doe wanneer het nodig is. Als er één dag in de week is waarop ik altijd dezelfde klusjes doe, dan is het zondag. Ik heb er niet bewust voor gekozen om al deze taken op zondag te doen, het is eigenlijk met de tijd een gewoonte geworden. Terwijl ik in het begin alleen de lakens van ons bed verschoonde op zondag, zijn daar ondertussen nog een paar klusjes bij gekomen. Hieronder vertel ik je welke vier klusjes dat zijn!

klusjes op zondag

1. Lakens van bed verschonen op zondag

Ik vind het heerlijk om onder fris gewassen lakens te slapen. Iedere zondagochtend trek ik de lakens van ons bed en leg ik er propere lakens op. Een fris begin van een nieuwe week! Dit doe ik trouwens ook met de lakens van Lara’s bed (zie foto). De lakens verversen is een klusje waar ik iedere week tegenop zie omdat ik altijd klungel met het dekbed, maar achteraf geeft het altijd een fijn gevoel. Zeker als ik ’s avonds in bed kruip! 

2. Badkamer schoonmaken

Nadat ik de lakens heb ververst is het tijd om de badkamer een snelle schoonmaakbeurt te geven. Ik ga met een vochtig doekje over de badkamerkast, wasbak, het bad en toilet. De vloer maak ik schoon met een Swiffer vochtig vloerdoekje. Tenslotte maak ik de spiegel schoon en vervang ik het vuilzakje. De badkamer schoonmaken is ook niet mijn favoriete klusje, maar het is zo fijn als deze ruimte weer proper is. 

3. Planten water geven

Ik hou van planten in huis. Ze fleuren ons interieur helemaal op en ik zou ze niet meer kunnen missen. In het verleden vergat ik de planten vaak water te geven waardoor ze niet overleefden. Ik gaf de planten dan bijvoorbeeld op maandag water en tegen het weekend wist ik al niet meer wanneer ik ze water had gegeven. Daarom heb ik met mezelf een vaste dag afgesproken voor de planten. Sinds ik iedere zondag met mijn gieter door het huis ga, blijven de planten veel langer mooi. Planten blij en ik ook!

4. Verspakketten bereiden

De afgelopen maanden heb ik verschillende Lidl verspakketten gedeeld op mijn blog. Onlangs nog deze heerlijke groentekebab! Ik heb deze verspakketten altijd op zondag klaargemaakt en dat is iets wat ik in de toekomst ook zal blijven doen. Zondag is gewoon een fijne dag om te kokerellen. Het is een stuk rustiger dan in de week en er is minder stress rond etenstijd. Ideaal dus om dan zo’n verspakket te bereiden, aangezien ik er dikwijls wat langer aan bezig ben dan aan een normale maaltijd.

Zo, deze vier klusjes doe ik altijd op zondag. Heb jij een schema voor het huishouden? Doe jij klusjes op zondag of is dit echt een rustdag voor jou? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx  

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *