Recept: Groentekebab Lidl Verspakket (met foto’s)

Geplaatst door

Tijdens de wekelijkse boodschappen viel mijn oog op het Groentekebab Lidl Verspakket. Ik vind een kip kebab heel lekker, maar een groentekebab had ik nog nooit geprobeerd. Aangezien ik heel graag groenten eet, was ik erg nieuwsgierig naar dit verspakket. Voor € 3,99 nam ik het mee naar huis en de volgende dag stond ik al in de keuken om de groenten kebab klaar te maken. Ben je benieuwd wat ik van de Lidl groentekebab vind? En hoe je deze groenten kebab klaarmaakt? Lees dan snel verder!

lidl verspakket groentekebab

lidl groentekebab verspakket

Lidl Verspakket Groentekebab – € 3,99

In het Lidl verspakket zitten de volgende ingrediënten: 1 courgette, 1 aubergine, tomaten (160g), 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 limoen, een zakje basis voor knoflooksaus (40g), een zakje specerijenmix (12g), peterselie en knoflook.

Dit moet je zelf toevoegen: 200 ml Griekse yoghurt, pitabroodjes en 2 eetlepels olijfolie.

Het groentekebab verspakket kost € 3,99 en is bedoeld voor 4 personen. De bereidingstijd is 50 à 55 minuten.

Groente kebab lidl recept

groenten wassen

Verwarm de oven voor op 200°C en spoel de groenten.

ui snijden

Pel de ui en snipper een kwart fijn. Snij de rest in grove stukken. 

aubergine

Snij de courgette, aubergine en paprika in grove stukken. 

limoen persen

Halveer en pers de limoen.

groentekebab lidl recept

Meng in een ovenschaal de grof gesneden groenten met de specerijenmix en 2 eetlepels olijfolie en bak gedurende 35 à 40 minuten in de oven. Schep tussendoor eens om.

tomatensalsa

Dan is het tijd om een tomatensalsa te maken. Snij de tomaten in kleine blokjes en meng met de fijngesnipperde ui. Voeg limoensap naar smaak toe. 

knoflooksaus

knoflooksaus maken

Hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Doe de peterselie, knoflook en basis voor knoflooksaus in een kommetje. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng alles door elkaar.

Verwarm de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

groentekebab lidl

Zo, de groenten kebab, knoflooksaus en tomatensalsa staat op tafel. Tijd om de pitabroodjes naar wens te vullen!

Mocht je graag kipfiletblokjes of (kip)gehakt toevoegen, dan is dat altijd mogelijk. Ik heb het bij de groentekebab gehouden omdat ik graag groenten eet. 

groenten kebab

De groenten kebab ziet er minder mooi uit dan op de verpakking, maar daarom is de smaak niet minder goed. Integendeel, de groentekebab is heerlijk! De groenten, knoflooksaus en tomatensalsa zijn ontzettend lekker. Ik ben aangenaam verrast van deze combinatie. Normaal eet ik altijd een kipkebab, maar dit keer heb ik de kip totaal niet gemist. Ik ben alleen iets te enthousiast geweest met de knoflooksaus. Op zo’n momenten is een mondmasker dragen niet zo erg, haha 😉

Volgens Lidl is dit verspakket geschikt voor 4 personen. Wij zijn flinke eters en komen op 3 personen uit. De bereidingstijd van 50 à 55 minuten klopt. De groentekebab is gemakkelijk om te maken. Behalve de groenten snijden, heb je er eigenlijk niet veel werk aan. De meeste tijd gaat naar het bakken in de oven. 

Het groentekebab verspakket valt erg in de smaak en ik ga het zeker opnieuw kopen. Het is ontzettend handig om alle ingrediënten bij elkaar te hebben. Je hoeft alleen maar de stappen van het recept te volgen en binnen een uurtje heb je een heerlijke groenten kebab op tafel. Een aanrader!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Hieronder vind je nog andere Lidl verspakketten die ik heb klaargemaakt:

Recept: Erwtensoep Verspakket Lidl
Recept: Lidl Verspakket Groene Curry
Recept: Lidl Verspakket Pompoensoep
Recept: Lidl Verspakket Zoete Aardappelsoep

Veel liefs,
Vanessa xxx