Kerstverlichting buiten: 5 handige tips

Geplaatst door

Dit jaar is kerstverlichting buiten nog belangrijker dan andere jaren. Met kerstverlichting in je tuin of kerstverlichting in boom creëer je letterlijk een lichtpuntje in deze trieste coronatijd en draag je je steentje bij aan #ZORGVOORLICHT. Een lichtje voor de zorg én voor elkaar. Bovendien maakt kerstverlichting voor buiten deze ongewone kerstperiode toch een tikkeltje magischer en worden we er met ons allen gelukkiger van! Maar welke verlichting kan je nu het best gebruiken voor buiten? Hieronder geef ik je vijf handige tips!

kerstverlichting buiten

1. Kerstverlichting buiten moet weersbestendig zijn

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je niet eender welke kerstverlichting buiten kunt hangen. Niet alles wat je in de winkel vindt, kan tegen regen en wind. Goede buitenverlichting herken je aan de code IP44 of aan het icoontje van de waterdruppel in een driehoek. Dan weet je zeker dat stekkerverbindingen, voedingsadapters en lichtsnoeren tegen vocht en koude kunnen. 

2. Werk met een timer

Vanaf 17 uur begint het flink donker te worden dus dan kan de kerstverlichting buiten aan. Wanneer je nog aan het werk bent of er gewoon niet iedere dag aan wilt denken, is het handig om met een timer te werken. Dit is ook handig als je ’s nachts de lichtjes liever uit hebt. Een timer voorkomt overigens ook sluipverbruik en dat komt je energierekening alleen maar ten goede!

kerstverlichting in boom

3. Kies voor duurzame buitenverlichting

Voor kerstverlichting buiten kies je best voor LED verlichting. Dit verbruikt minder energie en geeft minder warmte af. Een LED lamp verbruikt zo’n acht keer minder dan een traditionele halogeenlamp dus dat is zeker de moeite. In dit artikel vind je nog meer voordelen van LED verlichting.

4. Voorkom struikelgevaar

Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat je het verlengsnoer op een veilige plaats legt zodat niemand erover kan struikelen. Een handige tip is om de snoer vast te pinnen met krammetjes op de grond. Vertel je gezinsleden ook waar het snoer precies ligt zodat niemand voor verrassingen komt te staan. 

kerstverlichting voor buiten

5. Veiligheid staat voorop

Wil je graag kerstverlichting op het dak leggen? Doe dit niet op momenten wanneer het heeft geregend of gevroren. Wacht tot het droog is en zorg ervoor dat je niet uitglijdt. Ook bij kerstverlichting in boom aanbrengen kan je beter voorzichtig te werk gaan. Het laatste wat je wilt is je been breken door deze boomverlichting te bevestigen. 

Zo, dit zijn vijf handige tips voor kerstverlichting buiten. Door de huidige coronamaatregelen is het in België niet mogelijk om kerstverlichting in winkels te kopen. Gelukkig kan je gemakkelijk kerstverlichting online kopen én heb je het ook nog eens snel in huis! 

Veel liefs,
Vanessa xxx