Kinderwinterjas kopen: waar moet je op letten?

Geplaatst door

Het is volop herfst en het wordt steeds kouder en guurder buiten. Als je nog geen nieuwe kinderwinterjas hebt gekocht, dan is dit het moment. Als ouder wil je immers dat je kind het lekker warm heeft. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een winterjas voor kinderen? Ik help je graag een handje met onderstaande tips.

kinder winterjas kopen

1. Kinderwinterjas kopen: bepaal de juiste maat

Kinderen groeien snel uit hun kleren en dus ook uit hun winterjas. Laat je echter niet verleiden om de kinderwinterjas een maat groter te kopen zodat je kind de jas volgend jaar ook nog kan dragen. Kinderen groeien op verschillende manieren. Wanneer is een jas te klein en wanneer is een jas te groot? Een kinderwinterjas moet goed aangesloten zitten, maar niet te strak. Daarnaast is het belangrijk dat de mouwen de polsen bedekken. Te lange mouwen kan je eventueel een beetje oprollen. Let er ook op dat je kind genoeg ruimte heeft om er een trui onder te dragen in de winter. Hou hier rekening mee tijdens het passen van de winterjas.

2. Winterjas voor kinderen: hou rekening met de weersomstandigheden

Ik hoef je vast niet meer te vertellen dat het ’s winters veel regent in België en Nederland. Wil je een nieuwe kinderwinterjas kopen? Kies dan eentje die waterdicht is en lang genoeg is om een groot deel van de benen te bedekken. Daarnaast is een winterjas met kap eigenlijk een must voor kinderen, zo wordt hun hoofd niet nat. Wanneer het sneeuwt en er ijs ligt, is een extra isolatielaag geen overbodige luxe. Ook dan is een waterdichte of waterafstotende jas zoals deze name it jas belangrijk, zeker als je kind graag buiten speelt. 

kinderwinterjas kopen

3. Kinderjas winter: bepaal een budget

Kinderjassen zijn er in verschillende prijzen, afhankelijk van de stof van de jas. In het algemeen zijn ganzendons winterjassen iets duurder, terwijl gevoerde winterjassen dikwijls goedkoper zijn. Door alvast een budget te bepalen, kom je niet in de verleiding om een jas te kopen die buiten je prijsklasse valt. Vergelijk de prijzen van verschillende webshops en check online kortingscodes, die kunnen je flink wat geld besparen. Dit is zeker interessant wanneer je voor meerdere kinderen winterjassen moet kopen.

4. Laat je kind meebeslissen

Een laatste maar niet onbelangrijke tip: laat je kind meebeslissen. Sommige kinderen hebben al een duidelijke mening over wat ze wél of niet mooi vinden. Zo vinden ze bijvoorbeeld de winterjas die jij geschikt vindt niet mooi of omgekeerd. Dat komt omdat ouders en kinderen iets anders willen of belangrijk vinden. Terwijl ouders vaak een goede, warme winterjas willen, let je kind er bijvoorbeeld op of de jas wel cool genoeg is.

Om driftbuien en discussies te vermijden, heb ik een goede tip voor je! Maak in de winkel (terwijl je kind iets anders leuks uit mag kiezen) of webshop een selectie van een paar jassen. Daarna laat je je kind uit jouw selectie een nieuwe jas kiezen. Op die manier heeft je kind toch een beetje het gevoel dat hij zelf zijn nieuwe jas heeft uitgezocht. 

Meer winterjassen kan je vinden op Dekinderkledingwinkel.nl 

kinderjas winter

 

Veel liefs,
Vanessa xxx