LE KLINT: opvallende verlichting als eyecatcher

Geplaatst door

Veel mensen zien verlichting als iets praktisch. De lamp moet er een beetje goed uitzien en moet voldoende licht geven om je ding te kunnen doen. Als het kan, moet de lamp een gezellige uitstraling hebben en mooi aansluiten bij het interieur. Bij sommige mensen gaat verlichting immers een stuk verder. Voor hen is de opvallende verlichting net dé eyecatcher in het interieur. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan zal de design verlichting van LE KLINT je hart wellicht sneller doen slaan. In dit artikel vertel ik meer over dit Deense merk en laat ik een paar prachtige lampen zien!

le klint carronade vloerlamp

Over LE KLINT verlichting

Het verhaal van het Deense merk LE KLINT begint in de eerste decennia van de vorige eeuw, wanneer ontwerper en ingenieur P.V. Jensen-Klint een geplooide lampenkap ontwerpt voor over een paraffinelamp. In 1943 start zijn zoon, Tage Klint, het bedrijf op waarmee de lamp uiteindelijk in productie wordt genomen. Sindsdien is LE KLINT uitgegroeid tot een bekend verlichtingsmerk met een prachtige collectie van klassieke en moderne verlichting met een eigen karakter en historie. Hieronder zet ik drie prachtige lampen op een rijtje!

le klint hanglamp

LE KLINT Carronade Low Vloerlamp

Dit is mijn favoriete lamp: de LE KLINT Carronade Low Vloerlamp, een ontwerp uit 2016 van Markus Johansson. De designer heeft zich voor dit ontwerp laten inspireren door zeventiende-eeuwse scheepskanonnen. Ook de naam van deze lamp verwijst hiernaar. De Carronade van LE KLINT schiet echter geen kogels met buskruit (gelukkig!), maar zorgt voor een mooi en functioneel licht. Deze vloerlamp heeft een kokervormige lampenkap van aluminium die via een metalen ring aan een houten houder is bevestigd. Hierdoor kan het licht precies gericht worden naar waar je het nodig hebt. Door de verstelbare arm is deze lamp extra flexibel!

De LE KLINT Carronade vloerlamp is verkrijgbaar in zwart aluminium met messing ringen en walnoot hout of (wit) aluminium met gezeept eiken. De drie smalle pootjes waarop de lamp is bevestigd hebben dezelfde kleur als de aluminium diffuser. Voor welke variant je ook kiest, met deze Carronade vloerlamp heb je een echte eyecatcher in huis! Deze lamp komt het mooiste tot zijn recht in een industrieel interieur, maar kan ook heel mooi staan in een moderne inrichting. Handig om te weten: naast deze vloerlamp bestaat de Carronade serie uit hanglampen, wandlampen, tafellampen en een grotere vloerlamp. Leuk om met elkaar te combineren!

le klint carronade low vloerlamp

LE KLINT Pleats Model 154 Hanglamp

Heb je een modern interieur? Dan is de LE KLINT Pleats hanglamp misschien wel iets voor jou! Deze verlichting is een ontwerp van de in-house ontwerpstudio van LE KLINT. Deze lamp uit 2016 maakt onderdeel uit van een prachtige serie die zich voornamelijk kenmerkt door de grote, geometrische vormen en opvallende uitstraling. De hanglamp heeft een strak vormgegeven lampenkap van hoogwaardig papier in een Silk White, Indigo Blue (foto) of Soft Sand kleur. De hanglamp schijnt een direct en functioneel licht naar beneden, maar doordat de kap een beetje doorschijnend is krijg je alsnog een sfeervol resultaat. Er zijn twee afmetingen verkrijgbaar en de lampen zijn perfect met elkaar te combineren. Wanneer je deze lampen op verschillende hoogtes hangt, creëer je een leuk en speels effect!

le klint pleats hanglamp

LE KLINT Swirl Wand-en Plafondlamp

Tenslotte deze prachtige Swirl wand- en plafondlamp, een ontwerp uit 2013 van Øivind Slaatto. Dit design is ontstaan vanuit het idee een lamp te ontwerpen waarbij men niet wordt verblind door direct licht, maar waarbij wel een functioneel licht wordt verspreid. Het resultaat was deze Swirl, waarbij Øivind Slaatto zich heeft laten inspireren door zijn fascinatie voor fractals en de natuur. De designer gebruikte wiskundige basisprincipes om tot deze sierlijke en functionele vormgeving te komen.

De LE KLINT Swirl wand- en plafondlamp heeft een betoverende vorm. Aan de binnenzijde zijn de gelaagde kunststof elementen wit van kleur waardoor ze het licht van binnenuit reflecteren. De buitenzijde is verkrijgbaar in wit of koper. Doordat je keuze uit drie afmetingen hebt, vind je voor deze Swirl lamp sowieso een plekje in je interieur. Is het niet aan de wand, dan aan het plafond. Eén ding is zeker: alle blikken zullen gericht zijn naar deze Swirl wand- en plafondlamp!

le klint swirl wand- en plafondlamp

Dit zijn slechts drie lampen uit de LE KLINT collectie. Als je nieuwsgierig bent naar meer, verwijs ik je graag door naar de webshop van MisterDesign want daar vind je nog veel meer mooie lampen. Welke design lamp is jouw favoriet?

Veel liefs,
Vanessa xxx