Petite Amélie tipi tent canvas en houten kaptafeltje

Geplaatst door

Van Petite Amélie mocht ik twee items uitzoeken voor Lara, superleuk! Ik heb gekozen voor de tipi tent uit canvas en het houten kaptafeltje. In dit artikel vertel ik meer over het mooie merk Petite Amélie. Ook laat ik onze nieuwe items aan jullie zien en vertel ik wat Lara ervan vindt. Lees je mee?

petite amélie houten kaptafeltje

Over Petite Amélie

Petite Amélie is een merk geboren in Lyon en geïnspireerd op de Franse brocante stijl. Sinds 2013 zijn de meubels en accessoires van Petite Amélie ook in België en Nederland verkrijgbaar. Petite Amélie staat voor kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en een eigen stijl. De baby- en kinderkamers, meubels en accessoires zijn tijdloos, groeien met je kind mee en prikkelen de fantasie. Als je van neutrale kleuren en vormen houdt, dan zit je met Petite Amélie helemaal goed!

Dit merk spreekt mij heel erg aan om zijn rust en eenvoud. In onze woonkamer zie je vooral veel felgekleurd speelgoed. Dat is natuurlijk prima want felle kleuren horen gewoon bij de kindertijd. Toch vind ik het fijn dat er nu ook ‘rustiger’ speelgoed in de kamer staat. Het is eens een leuke afwisseling! Maar het belangrijkste is natuurlijk wat Lara van haar nieuwe speelgoed vindt. 

petite amélie houten make up tafeltje

Petite Amélie houten kaptafeltje / make-up tafeltje – € 44,95

Lara vindt mijn make-up heel interessant. Als ik haar zou laten doen, dan kleurt ze haar gezicht helemaal in. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat een peuter met echte make-up speelt en daarom heb ik dit Petite Amélie houten kaptafeltje besteld voor haar. Dit houten make-up tafeltje met draaibaar spiegeltje bevat 7 leuke accessoires om mee te spelen: een houten kam, een handspiegeltje, 2 stuks lippenstift, een flesje nagellak, oogschaduw en een föhn (die Lara als hamer gebruikt, haha). Het houten kaptafeltje heeft ook twee schuiven om de make-up of andere spulletjes in te bewaren. Genoeg om mee te spelen dus, Lara is er heel blij mee!

Ik heb slechts één minpuntje: het make-up tafeltje is maar 39 cm hoog, 32 cm breed en 17 cm diep. Voor een peuter zou het tafeltje gerust iets groter mogen zijn. Gelukkig kan je dit gemakkelijk oplossen door het kaptafeltje op een ander tafeltje te zetten. Als Lara met het make-up tafeltje wilt spelen, dan zet ik het op ons IKEA tafeltje in de woonkamer, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Helemaal niet erg maar wellicht handig om te weten!

houten make up tafeltje

Petite Amélie tipi tent uit canvas – € 79,95

Tot Lara ongeveer 2 jaar was, stond er in onze woonkamer een Bumba tent. Omdat ze er nog weinig in speelde, hebben we de tent op zolder gezet. Sinds kort heeft ze terug interesse in tenten, maar inmiddels is haar Bumba fase voorbij. Daarom heb ik deze Petite Amélie tipi tent uit canvas besteld. Deze tipi tent is gemaakt van een stevige cotton canvas en heeft een off white kleur met een taupe-kleurige bies. De tipi heeft een raampje met een dun net wat ervoor zorgt dat je kindje niet vast komt te zitten. Extra veilig dus!

De tent steunt op 5 palen in plaats van op 4. De houten stokken worden in 2 delen geleverd maar zijn makkelijk om in elkaar te zetten. Hierdoor is de tent dus ook makkelijk weer te demonteren als je ze bijvoorbeeld wilt wassen. Dit kan namelijk in de wasmachine op 60 graden, wat zeker een pluspunt is!

petite amélie tipi tent

De Petite Amélie tipi tent is 1,60 meter hoog en heeft een diameter van 1,30 meter. Er is dus genoeg ruimte om te spelen. Lara vindt het geweldig om haar eigen plekje te hebben. Zoals je op de foto kunt zien, legt ze haar kussens en knuffels in de tent en gaat ze helemaal op in haar fantasie. En uiteraard kruipt mama soms mee in de tent 😉 Op dit moment wordt de tent alleen nog geleverd zonder speelmatras. Je moet dus zelf een matras of dekentje voorzien op de vloer. 

Wanneer je als ouder liever geen felgekleurde tent in de woonkamer hebt staan, dan is deze tipi tent uit canvas ideaal. Door de neutrale kleur sluit de tent mooi aan in ieders interieur. Je kunt de tipi tent natuurlijk ook in de kinderkamer zetten als je dat fijner vindt!

tipi tent

Wij zijn heel blij met onze nieuwe items en we gaan er nog veel plezier aan beleven! Ben je op zoek naar mooi en duurzaam speelgoed voor je kindje? Neem dan zeker eens een kijkje in de webshop van Petite Amélie. Nederlandse lezers kunnen in de Nederlandse webshop terecht. Leuk om te weten: dit merk heeft ook prachtige houten poppenhuizen, houten speelgoedkeukentjes en een houten speelgoedgarage. Tof voor een verjaardag, Sinterklaas of gewoon zomaar!

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

    1. Oh leuk, ik kan me goed voorstellen dat je er heel blij mee bent. Petite Amélie heeft echt mooie bedden en kamers!

    2. • Wauw wat ontzettend leuk speelgoed.
      Jammer genoeg heb ik al een zoon van bijna 11 jaar.
      Maar die tent vind ik zo ontzettend leuk.

Reacties zijn gesloten.