Deze 5 onverwachte dingen zijn slecht voor je huid

Geplaatst door

Iedereen wil graag een mooie, stralende huid. Goed reinigen, smeren en hydrateren dragen hier zeker aan bij. Echter is dat niet altijd voldoende om je huid gezond te houden. Er zijn namelijk enkele onverwachte dingen die slecht zijn voor je huid en puistjes kunnen veroorzaken. Ik zet er vijf op een rijtje!

onverwachte dingen die slecht zijn voor je huid

5 onverwachte dingen die zorgen voor een slechte huid

1. Je beddengoed

Wellicht heb je er nog niet bij stilgestaan hoeveel bacteriën er op je kussens en lakens zitten. Eigenlijk is dat heel logisch want je ligt dagelijks urenlang te woelen en te zweten in bed. Iedere nacht komt je huid (en je haar trouwens ook) in aanraking met dit vuil. Daarom is het belangrijk dat je je beddengoed minstens één keer per week wast op zestig graden zodat alle bacteriën worden verwijderd. Extra tip: laat je beddengoed buiten drogen. Hierdoor zullen je lakens nog lekkerder ruiken en zal je slapen als een roos!

2. Je smartphone

Het is algemeen bekend dat smartphones vieze objecten zijn. Er zitten tien keer zoveel bacteriën op je smartphone dan op een toilet. Best even slikken hè? En eerlijk: de kans is groot dat je je gsm iedere tien minuten wel eens aanraakt. Iedere keer dat je daarna aan je gezicht krabt of even in je ogen wrijft, draag je die bacteriën over op je huid. Houd je gsm proper door na elk toiletbezoek en elke niesbui je handen te wassen en pas daarna weer je smartphone vast te pakken. Het is ook beter om je gsm niet mee te nemen naar het toilet. Probeer je smartphone ook regelmatig te desinfecteren, het liefst iedere dag. 

Hoe smartphone desinfecteren? Mix 60% alcohol en 40% water. Maak een hoekje van een microvezeldoekje hiermee lichtjes vochtig. Wrijf je scherm en de achterkant van je smartphone proper en droog het af met de droge kant van je microvezeldoek. Let op: spuit het alcoholmengsel nooit rechtstreeks op je smartphone want zo kan je hem beschadigen. Je kunt tussendoor ook brilpoetsdoekjes gebruiken als je dat fijn vindt!

smartphone desinfecteren

3. Je toetsenbord

Geef maar toe, hoe vaak poets jij het toetsenbord van je laptop of computer? En hoe dikwijls raak je (onbewust) je gezicht aan? Net als je smartphone is je toetsenbord een broeihaard van bacteriën die puistjes en andere onzuiverheden kan veroorzaken. Je toetsenbord regelmatig een opfrisbeurt geven is dus de boodschap!

Hoe toetsenbord schoonmaken? Houd je toetsenbord ondersteboven en schud het heen en weer. Alle broodkruimels en pluisjes komen vanzelf los en vallen op je bureau. Maak daarna het oppervlak van de toetsen proper met een vochtig doekje. Let er wel op dat het doekje goed is uitgewrongen want druppels water kunnen het toetsenbord beschadigen. Om je toetsenbord nog beter schoon te maken, kan je een spuitbus met perslucht gebruiken om vuil tussen je toetsen weg te blazen. Houd je toetsenbord dan op zijn kop zodat alle viezigheid eruit valt. Je kunt ook een speciale toetsenbord stofzuiger gebruiken waarmee je de kruimels en het stof tussen je toetsen vandaan zuigt.

toetsenbord schoonmaken

4. Je voeding

Als je veel last hebt van puistjes en onzuiverheden is het een goed idee om eens op je eetpatroon te letten. Sommige voeding wordt namelijk gelinkt aan acne. Welke voeding precies voor een slechtere huid zorgt, verschilt per persoon. Toch zijn er een aantal voedingsmiddelen die voor de meeste mensen slecht uitpakken. Denk aan suiker, wit brood, witte rijst, zoetigheden, aardappelen en zuivelproducten. Houd in een notitieboekje bij wat je eet en wat het effect op je huid is. Op die manier kan je er snel achter komen welke voeding slecht is voor je huid. Voor persoonlijk huidadvies kan je contact opnemen met een dermatoloog.

5. Slapen met make-up

De kans is groot dat jij je er ook wel eens schuldig aan maakt: na een avondje uit je bed inkruipen zonder eerst je make-up te verwijderen. In je achterhoofd weet je natuurlijk goed dat het slecht is voor je huid, maar één keertje kan geen kwaad, toch? Door regelmatig in slaap te vallen met oogmake-up loop je het risico dat de haarzakjes van de wimpers ontsteken, met als gevolg dat de wimpers kunnen uitvallen.

Daarnaast zorgt het ervoor dat je poriën verstopt raken en is de kans op puistjes groter. Op lange termijn breekt ook de elasticiteit van de huid af, wat leidt tot rimpels. Wil je een mooie, stralende huid? Reinig dan iedere avond goed je gezicht voordat je gaat slapen!

slapen met make up

Zo, dit zijn vijf onverwachte dingen die slecht zijn voor je huid. Ik ben benieuwd aan welke dingen jij je schuldig maakt en welke dingen je net wél goed doet?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.