De badkamer modern inrichten: 5 tips

Geplaatst door

De badkamer modern inrichten – Een modern interieur is al jarenlang populair vanwege zijn tijdloosheid en strakke vormen. Veel mensen houden van minimalisme, orde en rust en dat is wat een moderne woonstijl kan bieden. Er wordt vaak gekozen voor een moderne woonkamer en keuken, maar een moderne badkamer is ook een uitstekende keuze. Orde en rust in de badkamer zijn immers essentieel om heerlijk te kunnen ontspannen na een drukke dag. Wil jij jouw badkamer modern inrichten, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? In dit artikel deel ik vijf tips voor een moderne badkamer!

moderne badkamer

1. Badkamer modern inrichten: strakke lijnen

In een moderne badkamer zie je nauwelijks rondingen en tierlantijntjes, maar wel strakke lijnen. Het gebruik van deze strakke lijnen wordt doorgetrokken tot in de hele badkamer. Dit betekent dat er niet alleen rekening mee moet gehouden worden voor wat de badkamerkasten betreft. Ook de vloer, het plafond, de afwerking van de muren, de ramen en de verlichting moeten zo strak mogelijk zijn. Net als het bad, de douche, de wastafel en het toilet. 

badkamer modern

2. Moderne badkamer: neutrale kleuren

Een moderne badkamer ziet er op het eerste gezicht simpel uit. Dit komt door de strakke lijnen in combinatie met de neutrale kleuren. Als je een badkamer modern wilt inrichten is het belangrijk dat je voor de kleuren wit, zwart, beige of grijs kiest. Een combinatie van deze kleuren is ook perfect mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan marmer in de badkamer, dat ziet er ontzettend mooi en modern uit! Je kunt voor een matte of glanzende afwerking kiezen, beide staan prachtig in een moderne badkamer.

marmer badkamer

3. Moderne badkamermeubels

Meubels met veel details en versieringen horen niet thuis in een moderne badkamer. Wil je de badkamer modern inrichten? Kies dan voor eenvoudige, strakke meubels om de rust in de ruimte te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een hoekwastafel of een strakke kolomkast. Wil je de badkamer modern inrichten, maar ook een warme uitstraling geven? Breng dan hout in de badkamer, bijvoorbeeld door een houten badkamerkast te voorzien. 

Daarnaast spelen de douche en/of het bad een belangrijke rol in een moderne badkamer. Een douchecabine compleet ziet er prachtig uit en is meteen de eyecatcher in je badkamer. Bovendien is het ook heerlijk om in te douchen! Ook een vrijstaand bad is een echte blikvanger in je badkamer. Dit type bad kan overal in de badkamer geplaatst worden en zorgt ervoor dat de vloer mooi doorloopt. Als je het fijn vindt, kan je het bad afwerken met speciale, moderne kranen voor een extra moderne look!

vrijstaand bad

4. Een moderne vloer

Als je de badkamer modern wilt inrichten, kan je kiezen tussen verschillende soorten vloeren. Bijvoorbeeld een betonvloer, gietvloer of grote keramische tegels. Een strakke grijze betonvloer ziet er prachtig uit. Het nadeel hiervan is dat beton van nature niet waterdicht is. Het is dus belangrijk dat je deze vloer goed laat bewerken. Ook een grijze of zwarte gietvloer geeft je badkamer een moderne uitstraling. Dit type vloer staat mooi in contrast met de douche en/of het bad. Ga je voor grote keramische tegels in badkamer? Zorg er dan voor dat deze qua kleur goed aansluiten bij het gekozen meubilair. Het is de bedoeling dat alles een mooi geheel vormt in je moderne badkamer. 

badkamer modern inrichten

5. Less is more

Mijn laatste tip is om mooie decoratie toe te voegen in de badkamer. In een moderne badkamer is het echter niet de bedoeling om alles vol te proppen met rommel, maar hier en daar een beetje decoratie mag zeker wel. Enkele voorbeelden zijn (geur)kaarsen, planten of een mooie poster. Kies je decoratie met zorg uit. Hiermee bedoel ik dat je beter één plantje op bad zet in plaats van dat je vijf fotokaders op de muur hangt. Ga ook niet voor verschillende kleuren handdoeken en washandjes, maar kies één kleur uit. De badkameraccessoires moeten een mooie toevoeging zijn, maar het is wel belangrijk dat ze de rust in de ruimte bewaren. 

badkamer accessoires

Zo, dit zijn mijn tips voor het inrichten van een moderne badkamer. Ik wens je alvast veel plezier met inrichten!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. • Leuk om te weten.
    • Ik zelf hou meer van landelijke badkamers, past ook veel beter bij mijn huis.
    Qa63 xa6 5z3ca

Reacties zijn gesloten.