10 manieren om tea tree olie te gebruiken

Geplaatst door

Tea tree olie is één van de meest veelzijdige oliën die er bestaan. Het doodt bacteriën waardoor het zowel op je huid als in huis perfect te gebruiken is. Dat tea tree olie goed werkt tegen acne wist je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat het een echt wondermiddel is om schimmel tegen te gaan? In dit artikel deel ik tien handige manieren om tea tree olie te gebruiken. Je kunt immers meer doen met deze olie dan je denkt!

tea tree olie

1. Tea tree olie als allesreiniger

Gebruik jij het liefst een natuurlijke allesreiniger? Meng dan tien druppels tea tree olie met twee kopjes heet water en een half kopje azijn. Giet het mengsel in een lege sprayflacon en schoonmaken maar! Je moet wel opletten met bepaalde materialen zoals marmer en graniet. Deze materialen kunnen niet zo goed tegen azijn en kan je beter schoonmaken met water en een milde reiniger. 

2. Tea tree olie als luchtreiniger

Heb je last van een muffe geur in huis? Doe dan een paar druppels tea tree olie in je aroma diffuser of oliebrandertje om de lucht te reinigen. Tea tree olie doodt bacteriën, virussen en schimmels én het ruikt lekker fris!

3. Als wasmiddel

Tea tree olie is ook prima geschikt als wasmiddel. Voeg een theelepel tea tree olie toe in de wasmachine bij je vuile was. Deze olie zal helpen om alle bacteriën uit je kleding te verwijderen. Zo maak je je eigen wasmiddel! Voor een extra lekkere geur kan je nog een andere olie toevoegen zoals een bloemen- of citroenolie. 

4. Schimmel verwijderen 

Heb je last van schimmel in de badkamer? Meng een theelepel tea tree olie met een kop water in een sprayflacon. Spray dit mengsel op de schimmel en laat het een paar minuutjes intrekken. Maak het vervolgens schoon met een doek en je schimmel is weg! Om schimmel te voorkomen is het handig om preventief op de desbetreffende plekken te sprayen. Uiteraard kan je met tea tree olie ook schimmel verwijderen in andere ruimtes in huis.

5. Tegen hoofdluis

Ook om hoofdluis te voorkomen, kan je tea tree olie gebruiken. Maak een mengsel van 10 druppels tea tree olie, 20 druppels pepermuntolie en 250 ml water. Giet het mengsel in een sprayflacon en spuit het in je haar. Dit natuurlijk middel tegen hoofdluis is een stuk gezonder dan al die chemische middelen. 

tea tree oil

6. Tegen voetschimmel

Tea tree olie kan ook helpen om voetschimmel te verminderen. Breng twee keer per dag een paar druppels tea tree olie aan op de geïnfecteerde huid en herhaal dit zo’n zes maanden lang. Het is belangrijk dat je dit iedere dag herhaalt om de voetschimmel weg te krijgen.

7. Helpt bij zwemmerseczeem

Last van zwemmerseczeem? Breng een dunne laag tea tree olie aan op de geïnfecteerde plekken op je voeten en herhaal dit zo’n drie keer per dag. Na enkele weken zal je merken dat de zwemmerseczeem een stuk minder is. 

8. Tandenborstel reinigen

Wil je jouw tandenborstel een flinke reinigingsbeurt geven? Meng 10 druppels tea tree olie met een kop water. Laat je tandenborstel ongeveer 15 minuten weken, spoel goed af met water en alle bacteriën zijn verdwenen. Nu kan je weer lekker fris je tanden poetsen!

9. Tegen holteontstekingen

Ook wie last heeft van holteontstekingen heeft baat bij tea tree olie. Maak een pan met heet water en doe er een paar druppels olie bij. Leg een handdoek over je hoofd en blijf 5 tot 10 minuten met je hoofd boven de pan hangen. Wedden dat je je daarna al een stuk beter voelt?

10. Om acne tegen te gaan

Een laatste manier om tea tree olie te gebruiken, wellicht de bekendste, is om acne tegen te gaan. Maak je huid goed schoon en breng een paar druppeltjes tea tree olie aan op de puistjes. De ontstekingsremmende werking van de olie zorgt ervoor dat je sneller van je acne af bent!

Zo, dit zijn tien manieren om tea tree olie te gebruiken. Redenen genoeg dus om een flesje in huis te halen! Tea tree olie kan je hier kopen, bij de drogist en de apotheek.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.