Verhuizen in de zomer: 5 handige tips

Geplaatst door

Verhuizen in de zomer is niet leuk, zeker als het dertig graden of warmer is. Helaas kan je soms niet anders. Je kiest immers niet zelf de beschikbaarheidsdatum van je nieuwe woning. Daarnaast wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk in je nieuwe stekje wonen. In dit artikel deel ik vijf handige tips om een verhuis in de zomer te overleven!

verhuizen in de zomer

1. Verhuizen in de zomer: label je verhuisdozen

Als het dertig graden of warmer is, dan wil je natuurlijk dat de verhuis zo snel mogelijk achter de rug is. Door je verhuisdozen op voorhand te labelen, kan je tijdens de verhuis zelf heel wat tijd besparen. Schrijf op de doos wat erin zit en in welke kamer ze moet gezet worden. Op die manier staat je gerief meteen in de juiste kamer en hoef je achteraf geen dozen meer te verplaatsen. 

2. Verhuis in de zomer: zorg voor genoeg hulp

Veel handen maken licht werk en dat geldt ook voor verhuizen in de zomer. Vraag aan familie en vrienden of ze willen helpen. Als dank kan je hen later trakteren op een etentje of een barbecue. Kom je handen tekort om te verhuizen? Schakel dan de hulp in van een verhuisbedrijf zoals verhuisservice Den Haag. Dit verhuisbedrijf helpt onder andere met in- en uitpakken, transporteren en (de)monteren van meubels. Wat ook erg handig is: je kunt een verhuislift huren in Den Haag. Zo kunnen de dozen en meubels direct naar de juiste verdieping gebracht worden. Scheelt je weer een hoop tijd!

3. Plaats een ventilator

Bij een verhuis in de zomer is een ventilator onmisbaar. Als het dertig graden is staat het zweet vaak al op je hoofd zonder dat je iets doet. Laat staan als je met dozen en meubels sleurt, dozen uitpakt en meubels in elkaar zet. Voor een extra verkoelend effect plaats je bevroren flesjes water voor de ventilator. Hierdoor zal de lucht een stuk koeler aanvoelen. 

verhuis in de zomer

4. Voorzie genoeg drank en eten

Water drinken is altijd belangrijk en zeker bij een verhuis in de zomer. Door het zweten verlies je veel vocht dus genoeg water drinken is de boodschap! Daarnaast is het handig dat je genoeg eten voorziet. Op een warme zomerdag worden zware inspanningen afgeraden. Bij een verhuis kan je natuurlijk niet anders dus wees goed voorbereid. Je wilt immers niet dat de verhuizers (of jijzelf) flauwvallen van de warmte. Als familie en vrienden komen helpen, kan je op voorhand vragen wat zij graag drinken en eten. Dat zullen ze heel erg appreciëren op zo’n warme dag.

5. Doe zoveel mogelijk ’s ochtends of ’s avonds

In de zomer is het ’s ochtends en ’s avonds het koelste. Maak daar indien mogelijk gebruik van. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends de verhuis regelen en ’s avonds dozen uitpakken of meubels in elkaar zetten. Probeer te voorkomen dat je op het warmste moment van de dag zware inspanningen moet doen. Door op voorhand een goede planning te maken, wordt verhuizen een stuk aangenamer! 

Zo, met deze tips moet verhuizen in de zomer zeker lukken. Ik wens je in ieder geval veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Breekbare spullen verhuizen: 5 handige tips