Gisteren hadden Glenn en ik zin om pannenkoeken te bakken. Normaal maken we altijd standaard pannenkoeken, maar dit keer zijn we voor banaanpannenkoeken gegaan. Onlangs heb ik een banaanpannenkoeken recept gezien op de website van HelloFresh en dat wou ik graag eens proberen. We hebben de ingrediënten en hoeveelheden een beetje aangepast, maar het hoofdingrediënt banaan blijft natuurlijk hetzelfde. Ondanks dat het recept eigenlijk heel makkelijk is, leek het me een leuk idee om ons banaanpannenkoeken recept met jullie te delen. Misschien heb je, net als wij, nog nooit banaanpannenkoeken gegeten en wil je het ook graag eens proberen. Kijk mee!
Banaanpannenkoeken ingrediënten (12 pannenkoekjes)
– 3 eieren
– 4 bananen
– 250 gram bloem
– 500 ml magere melk
– olijfolie
Banaanpannenkoeken recept
Snijd de bananen in stukjes en prak ze met een vork.
Voeg de melk toe. Wij gebruiken magere melk, maar je kunt bijvoorbeeld ook (half)volle melk gebruiken. Daar ben je natuurlijk helemaal vrij in.
Voeg de eieren toe en kluts ze tot een mengsel.
Voeg de bloem toe en meng alle ingrediënten tot een beslag.
Doe een beetje olijfolie op een koekenpan en zet ze op een hoog vuur. Zodra de pan warm genoeg is, doe je er een flinke lepel beslag op en zet je het vuur middelhoog. Wij gebruiken graag olijfolie in de keuken, maar je kunt ook gewoon roomboter gebruiken.
Bak de pannenkoek twee à drie minuten, keer hem om, en bak nog twee à drie minuten totdat hij goudbruin is. Het is belangrijk dat je erbij blijft want soms zijn de pannenkoekjes sneller klaar dan je denkt. Voeg indien nodig nog een beetje olijfolie of roomboter toe tussendoor.
En voilà, de banaanpannenkoeken zijn klaar! Het duurt even om de twaalf pannenkoeken te bakken, maar het resultaat mag er absoluut zijn. De banaanpannenkoekjes zijn superlekker! Het is eens iets anders dan de standaard pannenkoeken die we normaal maken. Er zit een lekker banaansmaakje in én deze pannenkoeken vullen ook een stuk meer dan de basispannenkoeken. Ook Lara, onze peuterdochter van 2,5 jaar, vindt de bananenpannenkoeken lekker en dat is heel fijn. Zonder dat ze het weet, heeft ze toch een flink stuk banaan binnen en dat is goed voor de vitamientjes. Ja, dit recept is zeker voor herhaling vatbaar!
Heb jij al eens bananenpannenkoeken gegeten? Welke ingrediënten gebruik jij hiervoor?
Veel liefs,
Vanessa xxx
Lees ook: Hoe krijg je harde bruine suiker weer zacht?
Bananenpannenkoekjes zijn zo lekker! Zelf gebruik ik meestal alleen een ei en een banaan, en dan met flink wat kaneel erbij 🙂 En blauwe bessen vind ik ook heel lekker erbij!
Ik eet ook graag banaanpannenkoeken en maak ze meestal alleen met eieren en banaan. ik ga eens jouw receptje uitproberen.