5 x favorieten in het huishouden

Geplaatst door

Ik hou van een proper huis en lekker geurende was, maar ik ben echt geen schoonmaakfreak. Ik doe het huishouden vooral omdat het moet, niet omdat ik het leuk vind. Wel ben ik van het principe dat als je het huishouden toch moet doen, je er maar gewoon het beste van kunt maken. De voorbije maanden heb ik een aantal producten ontdekt die mijn huishouden een stuk aangenamer en makkelijker maken. En daar maak ik dan ook graag gebruik van! In dit artikel laat ik mijn vijf favorieten in het huishouden zien. Kijk je mee? 

favorieten in het huishouden

Swiffer vochtige vloerdoeken – € 4,98 (24 stuks)

Bij de Action viel mijn oog op deze Swiffer vochtige vloerdoeken met citroengeur. Wat een geweldige uitvinding! De doeken zijn helemaal gedrenkt met vloeistof, ze ruiken lekker fris naar citroen en ze werken ontzettend goed. Ze trekken stof aan als een magneet en ze verwijderen makkelijk vlekken op de vloer. Ik vind de hersluitbare verpakking erg handig want zo blijven de doeken vochtig. 

Voorheen gebruikte ik altijd droge Swiffer vloerdoeken. Die werken ook prima, alleen vond ik het vervelend dat deze doeken soms vlekken maken op de grond. In de keuken en badkamer zijn er soms natte druppels op de grond die je op het eerste zicht niet ziet. Als je er dan over gaat met een droge Swiffer maak je lelijke vlekken. Met de Swiffer natte vloerdoeken heb ik daar geen last meer van. Zowel het stof als de vlekken worden in één keer schoongemaakt. 

Ik vind Swiffer vochtige vloerdoeken ideaal om even snel tussendoor de vloer schoon te maken. In nog geen twee minuten is de badkamervloer schoongemaakt. Doek in de vuilnisbak en ik ben klaar! Ik merk dat ik veel sneller én vaker schoonmaak met deze vochtige doeken. Het is gewoon praktischer dan een emmer water, dweil en aftrekker. Zeker met een peuterdochter in huis, is deze manier van schoonmaken perfect voor mij!

swiffer vochtige vloerdoeken

Kruidvat wc reiniger Fresh Lavender – € 0,89 (750 ml)

Ja jongens, er zit ook een wc reiniger bij mijn favorieten in het huishouden! En dan nog wel een spotgoedkope: de Kruidvat Fresh Lavender wc reiniger. Voorheen gebruikte ik altijd een Bref wc reiniger, maar deze van Kruidvat werkt eigenlijk net zo goed en is een stuk goedkoper. Hij ruikt lekker naar lavendel en maakt het toilet goed schoon. Meer kan ik niet zeggen over dit product. Het is en blijft natuurlijk een wc reiniger, maar wel onmisbaar! 

kruidvat wc reiniger

Harpic toiletblokjes – € 2,99 (2 stuks)

Nog een favoriet voor in de wc: Harpic toiletblokjes. Jaaa, naar het toilet gaan is bijna een feestje bij ons thuis, haha! Nee serieus, ik vind het gewoon heel prettig als de wc lekker ruikt. Dat maakt het voor iedereen een aangename plek. Ik heb al veel toiletblokjes gebruikt, maar de Harpic toiletblokjes zijn mijn absolute favoriet. Ze ruiken heel lekker en de geur blijft ook veel langer hangen dan bij andere toiletblokjes die ik al heb gehad. Er zijn verschillende geuren verkrijgbaar, ik vind ze allemaal lekker ruiken. 

harpic toiletblokjes

Dettol reinigingsdoekjes Power & Fresh – € 6,19 (80 stuks)

Dettol is een merk dat ik heel fijn vindt, maar ook heel duur. Ik koop deze Dettol Power & Fresh multi-reinigingsdoekjes alleen als ze in de aanbieding zijn. De Dettol reinigingsdoekjes zijn ideaal om tussendoor snel iets schoon te maken, zonder dat je een emmer water en allesreiniger nodig hebt. Zoals ik hierboven reeds zei, moet het met een peuterdochter in huis soms snel gaan. De doekjes zijn groot genoeg, goed doordrenkt met vloeistof en ze ruiken lekker fris naar citroen. 

dettol reinigingsdoekjes

Dash 3 in 1 pods stralende kleuren amethist en bloemen boeket – € 9,99 (16 wasbeurten)

Tenslotte mijn favoriete product voor de was: Dash 3 in 1 pods stralende kleuren amethist en bloemen boeket. Ook deze pods koop ik alleen maar als er korting op is. Bij Kruidvat staan Dash pods regelmatig in de aanbieding (vaak voor de helft van de prijs) dus dat is ideaal om een paar doosjes in te slaan. Ik vind dat alle Dash pods lekker ruiken, maar amethist en bloemen boeket is mijn favoriet. De geur blijft lang hangen en dat vind ik heel fijn!

Ik gebruik het liefst pods voor de was. Je gooit er gewoon eentje in de wasmachine en dat is het. Geen gedoe meer met vloeibaar wasmiddel en zoeken naar de juiste hoeveelheid. Deze Dash pods bevatten trouwens ook een vleugje Lenor dus je hebt geen aparte wasverzachter meer nodig. 

dash pods

Zo, dit zijn mijn favorieten in het huishouden van dit moment. Zoals je ziet, gebruik ik graag merken voor het huishouden, maar ik koop ze wel altijd in de aanbieding. Kruidvat en Bol.com zijn echt ideaal om geld te besparen op huishoudproducten. Ik raad jullie dan ook zeker aan om beide winkels in de gaten te houden. Wat zijn jouw favorieten in het huishouden? Welke producten koop jij iedere keer opnieuw?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 Dingen die het huishouden makkelijker maken