Pulpo design lampen voor in huis

Geplaatst door

Ben jij op zoek naar een unieke, trendy lamp voor in huis? Dan is een Pulpo design lamp misschien wel iets voor jou! Het Duitse design merk Pulpo combineert ambachtelijk handwerk met een eigentijdse flair voor kleur en vormgeving. Dit resulteert in prachtige, opvallende lampen die ideaal zijn om je interieur te pimpen. Gaande van hanglampen tot wandlampen en vloerlampen tot tafellampen. Voor iedere plek in huis heeft Pulpo een mooie lamp! Om je kennis te laten maken, laat ik vandaag drie prachtige Pulpo design lampen zien. Welke lamp is jouw favoriet?

pulpo vloerlamp oda

1. Pulpo Stellar Grape Hanglamp

De Pulpo Stellar Grape Hanglamp is een ontwerp van Sebastian Herkner. Zoals de naam reeds doet vermoeden, is de vorm van deze lamp geïnspireerd op een druiventros. De ‘druiven’ van deze lamp zijn voor de helft van opaal glas waardoor een diffuus licht verschijnt. De andere helft van het glas is voorzien van horizontale en verticale strepen. De Pulpo Stellar Grape Hanglamp bestaat uit 13 glazen bollen en is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: aubergine, Smoke Grey en transparant. Er zit dus zeker een kleur tussen die in jouw interieur past! Voor welke kleur je ook kiest: met deze lamp haal je een elegant én uniek exemplaar in huis. Er zijn maar weinig mensen die zo’n prachtige druiventros aan het plafond hebben hangen. Het is dan ook een echte eyecatcher!

 

pulpo stellar grape hanglamp

2. Pulpo Oda Vloerlamp Large

Ook de Pulpo Oda Vloerlamp Large heeft een mooie, opvallende vorm. De vorm is geïnspireerd op prachtige foto’s van watertorens. Je ziet de gelijkenissen terug in de dunne poten en de grote diffuser die verwijst naar het reservoir bovenop een watertoren. De dunne staander is gemaakt van metaal en de diffuser is van mondgeblazen glas. Ik vind de Pulpo Oda Vloerlamp heel mooi. Het is echt zo’n lamp waarnaar je kunt blijven kijken. Een echt plaatje! Wat ook leuk is: zowel de staander als de diffuser zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen op verschillende wijze gecombineerd worden. Je kunt de vloerlamp dus helemaal naar eigen wens samenstellen. 

pulpo oda vloerlamp

3. Pulpo Bent Vloerlamp

Tenslotte hoort ook de Pulpo Bent Vloerlamp tot de mooiste verlichting van dit merk. Deze lamp bestaat uit dik gegoten glas en heeft een lichte, sierlijke vorm. Aan de binnenzijde is het glas in smalle groeven gecanneleerd waardoor een schild van licht gecreëerd wordt wanneer de lamp aanstaat. Het glazen element is om een eenvoudig stalen frame gemonteerd waardoor een prachtige harmonie ontstaat van verschillende materialen en vormen.

De vloerlamp is verkrijgbaar met één of twee glazen panelen en in transparant of Smokey Grey. De lamp heeft een geïntegreerde LED-lichtbron die met 2700 Kelvin een zeer warm wit licht geeft en met een maximaal lumen van 1600 ook veel licht kan geven. Wat ik heel fijn vind is dat je het licht ook kunt dimmen, dat creëert ’s avonds een gezellige sfeer. De lamp komt dus zowel overdag als ’s avonds mooi tot zijn recht!

pulpo bent vloerlamp

Zo, dit zijn alvast drie prachtige design lampen van Pulpo. In de webshop van MisterDesign kan je nog meer lampen vinden. Handig om te weten: naast lampen heeft Pulpo ook vazen, bijzettafels en zelfs een eettafel in het assortiment. Als je van dit merk houdt, dan kan je dus ook meerdere meubels en accessoires met elkaar combineren. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.