Altijd een fris huis met deze 5 tips

Geplaatst door

Niets is fijner dan thuiskomen in een fris huis dat lekker ruikt. Echter is een frisse lucht in huis niet altijd vanzelfsprekend. Iedereen heeft wel eens last van een vieze of muffe geur in huis. Iedere dag je huis verluchten en de ramen openzetten is alvast een goed begin, maar je kunt nog meer doen om je huis lekker te laten ruiken. Met deze vijf tips heb jij altijd een fris huis!

fris huis

1. Een fris huis: geurkaarsen en geurstokjes

Een eerste manier om je huis lekker te laten ruiken, is door middel van geurkaarsen en geurstokjes. Je vindt ze in allerlei geuren, kleuren en formaten. Geurkaarsen en geurstokjes horen echt niet alleen bij het najaar. Er zijn namelijk genoeg heerlijke lente- en zomergeuren verkrijgbaar die meteen het zonnetje in huis halen. Je kunt ze in verschillende winkels kopen, maar ook online in webshops. Doordat ze in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn, maak je het zo duur als je zelf wilt. Voor ieders budget is er wel een geurkaars of set geurstokjes te vinden!

2. Frisse lucht in huis: een interieurspray

Heb je last van een muffe lucht in huis? Voor een muffe geur in huis kan je een interieurparfum of interieurspray gebruiken. Met een interieurspray hoef je slechts een paar keer te sprayen doorheen de kamer en je hebt weer een fris huis. Je kunt de spray ook gebruiken om je stoffen zetel, kussens, gordijnen en tapijt weer fris te laten ruiken. Interieursprays zijn verkrijgbaar in allerlei geuren en voor ieders budget. Je kunt ze kopen in winkels en online in webshops.

3. Muffe lucht in huis: baking soda

Een muffe lucht in huis kan je ook makkelijk verwijderen met baking soda. Baking soda is een wondermiddel uit grootmoeders tijd en verwijdert vrijwel alle vieze geuren in huis. Doe een beetje baking soda in een diep bord en zet het in de gewenste kamer. De muffe geur in huis zal snel verdwijnen! Baking soda is ook een perfect middel om vieze geuren in tapijten te verwijderen. Strooi een beetje baking soda op je tapijt, laat het een nachtje intrekken en zuig het op met de stofzuiger. Voilà, je tapijt ruikt weer lekker fris! Baking soda kan je trouwens gewoon in de supermarkt kopen.

tapijt stofzuigen

4. Stofzuigen met waspoeder

En hé, nu je toch aan het stofzuigen bent… Dan kan je je huis net zo goed eens stofzuigen met waspoeder. Zuig eerst een beetje waspoeder op en daarna stofzuig je de rest van het huis. Een fris huis gegarandeerd! De frisse geur ruik je trouwens al tijdens het stofzuigen. Dat maakt het stofzuigen meteen een stuk leuker! Als je reeds waspoeder gebruikt voor je was, dan is dit een goedkope manier om je huis fris te laten ruiken. Je hebt er immers maar een klein beetje van nodig. 

5. Muffe geur in slaapkamer: was je beddengoed vaker

Als je last hebt van een muffe geur in slaapkamer, dan zou dat wel eens kunnen liggen aan je beddengoed. Het beste is om je beddengoed iedere week te wassen, zeker bij warmere temperaturen. Je staat er wellicht niet bij stil, maar je lakens en kussenslopen zijn een bron van bacteriën met als gevolg een muffe lucht in slaapkamer. Regelmatig wassen is dus de boodschap! Vergeet ook zeker je hoofdkussen en dekbed niet, ook deze verdienen om de zoveel tijd een flinke wasbeurt. Door je bed fris te houden, zal je geen muffe lucht in slaapkamer meer hebben en heerlijk slapen!

beddengoed wassen

Lees ook: Zo laat jij je huis lekker ruiken

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Ik spuit ook weleens parfum in de stofzuiger zak, iedere keer wanneer ik ‘m dan aanzet komt er een heerlijke geur uit! Wat een handige tips en die van het waspoeder had ik van mijn moeder haha, ideaal!

  2. Wat fijne tips.
    Hier in mijn huisje staan geur kaarsen, die ik zo heerlijk vind. Soms zetten we ook zo van die geur stokjes van Rituals vind ik zo heerlijk. Nu we een hond hebben sta der een lucht verfriser die om de half uur eens af ga. Zo ruikt mijn huisje altijd fris.

Reacties zijn gesloten.