Review: Cien After Sun Lotion (Lidl)

Geplaatst door

Ben jij op zoek naar een fijne en goedkope aftersun? Misschien ben je geneigd om een iets duurdere aftersun te kopen, omdat je denkt dat die beter werkt. Ik kan je vertellen: dat is verkeerd gedacht. Ik heb namelijk een aftersun ontdekt die prima werkt én heel betaalbaar is. Ik heb het over de Cien After Sun Lotion die ik bij Lidl heb gekocht voor slechts € 2,99. Lees hier mijn review!

cien after sun lotion

Lesje geleerd

Gisteren was het een heerlijke lentedag. Terwijl Lara haar middagdutje deed, besloot ik om een uurtje in het zonnetje te gaan zitten. Het was “maar” 20 graden en er was een zalig windje, dus ik had totaal niet door dat ik aan het verbranden was. Tot ik ’s avonds in de spiegel keek en een rode, verbrande huid zag die ook nog eens pijnlijk aanvoelde. Ja, ik heb mijn lesje wel geleerd. Als je in de zon gaat zitten, dan moet je je gewoon insmeren met zonnebrandcrème. Ook al denk je dat je niet zal verbranden. Op het moment zelf voel je er vaak niets van, maar achteraf zit je met de gebakken peren.

Cien After Sun Lotion: mijn redder in nood

Hoe stom het ook was, ik kon de klok niet meer terugdraaien. Het enige wat ik nog kon doen is een hydraterende aftersun smeren om mijn huid te kalmeren. In de badkamerkast had ik nog een Cien After Sun Lotion staan die ik een tijdje geleden gekocht heb bij Lidl. Die kwam nu goed van pas!

Ik heb mijn gezicht en lichaam ingesmeerd met de Cien After Sun Lotion en ik ben best tevreden. De lotion is perfect van structuur (vloeibaar genoeg), smeert heel vlot uit en trekt snel in. Het enige nadeel is dat de lotion na het smeren een beetje plakkerig aanvoelt op mijn huid. Daarom is het niet zo handig om meteen je kleren aan te trekken, je wacht hier beter even mee.

Het product werkt lekker verkoelend, exact wat je nodig hebt voor een verbrande huid. Na het smeren voelt mijn huid gehydrateerd en minder trekkerig aan. Daar hebben de verzorgende en kalmerende ingrediënten glycerine en panthenol wellicht iets mee te maken. Ook de frisse geur is heel fijn en blijft nog een tijdje hangen.

aftersun lidl

cien aftersun

Budget tip: Cien aftersun lotion

Vanmorgen was mijn huid nog steeds rood, maar voelde ze wel minder trekkerig en minder pijnlijk aan. De Cien After Sun Lotion heeft dus goed zijn werk gedaan, want al na één keer smeren merk ik verschil. Inmiddels heb ik mijn verbrande huid nog een paar keer flink ingesmeerd en ik merk duidelijk beterschap. De roodheid zal waarschijnlijk nog even aanhouden, maar het trekkerige en pijnlijke gevoel verdwijnt steeds meer en dat is al veel!

Ik ben dus best tevreden over de Cien aftersun. Zeker omdat deze aftersun slechts € 2,99 kost voor een grote fles van 500 ml. Van een budget tip gesproken! Dat de lotion na gebruik een beetje plakkerig aanvoelt op mijn huid neem ik erbij, want voor de rest kan ik alleen maar pluspunten benoemen. Ik wacht gewoon lang genoeg om mijn kleren weer aan te trekken. Met een verbrande huid voelt dat sowieso niet echt aangenaam. 

cien aftersun lotion

Heb jij een verbrande huid en ben je op zoek naar een goedkope aftersun? Dan kan ik de Cien After Sun Lotion zeker aanraden. Al is het natuurlijk veel beter dat je je gewoon goed insmeert met een zonnebrandcrème en geen aftersun nodig hebt ;-).

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Wat moet je doen als je geen aftersun hebt? 5 huismiddeltjes!

Review: Cien micellair water van Lidl 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *