Hoera, het is lente!

Geplaatst door

Jongens, wat ben ik blij dat het lente is! Zeker nu we door het coronavirus grotendeels thuis moeten blijven. Hoe triestig zou het zijn als we in het najaar in quarantaine moeten zitten? Dan zou dit hele gebeuren waarschijnlijk nog tien keer zwaarder aanvoelen. Ik mag er niet aan denken… Waarom ik zo blij ben dat het lente is? Dat vertel ik je hieronder. Neem een lekkere tas koffie of thee en lees gezellig mee!

lente

In de tuin spelen

Mijn dochter Lara (bijna 2,5 jaar) is een kind dat zich moeilijk kan bezighouden, binnen althans. Speelgoed boeit haar weinig en kleuren of plasticine is ook maar voor een paar minuten goed. Op regenachtige dagen belandt ze vaker voor de televisie dan ik zou willen. Ik voel me daar dan een slechte moeder van, maar spijtig genoeg heb ik het weer niet in de hand. Ik ben dan ook ontzettend blij dat de lente is begonnen én dat het ook daadwerkelijk lenteweer is. Dan kan Lara veel buiten spelen in de tuin, wat ze het allerliefste doet. Buiten is ze namelijk helemaal in haar nopjes. 

Lara is altijd al een buitenkind geweest. Ze speelt liever buiten dan binnen. Voor het coronavirus gingen we vrijwel elke dag naar buiten: een rondje wandelen in het dorp, naar de speeltuin of het bos. Maar gezien we nu grotendeels thuis moeten blijven, vallen die momenten allemaal weg. Daarom ben ik zo blij en dankbaar dat het zonnetje iedere dag schijnt en ze veel in de tuin kan ravotten. Dat ze in haar huisje kan spelen, tien keer na elkaar van de glijbaan kan glijden, dat ze met het krijtbord kan spelen en met emmertjes water aan de slag kan. Die natte en vuile kleren? Die neem ik er nu graag bij. Als Lara lekker buiten kan spelen, dan ben ik de gelukkigste mama ter wereld.

Lees ook: Leuk buitenspeelgoed voor peuters

smoby speelhuis glijbaan
Vrolijker en meer energie

Ook ik ben blij dat de zon weer schijnt. In het najaar heb ik vaak last van dipjes en valt de chronische vermoeidheid extra zwaar. Zodra het lente is en de zon schijnt, voel ik me direct een ander mens. Het is niet dat ik niet moe meer ben, maar ik heb in ieder geval meer energie. Als Lara rond zes uur ’s ochtends wakker wordt, dan duurt het niet zo lang meer voordat de zon opkomt en dat vind ik echt heel fijn. Rolluiken omhoog en volop genieten van de eerste zonnestralen die naar binnenkomen.

Door de zon kom ik ’s ochtends sneller op gang. De zonnestralen geven me meer energie om aan mijn dag te beginnen. Ik heb veel meer zin om er een leuke dag van te maken. Als er dan weer eens een donkere of regenachtige dag tussen zit, dan merk ik dat meteen aan mijn humeur en energielevel. Ondanks dat ik de gezelligheid in het najaar heel fijn vindt, blijft de lente toch mijn favoriete seizoen. Van mij zou het dan ook altijd lente mogen zijn. 

Het wordt warmer

’s Ochtends is het nog erg koud, maar in de namiddag krijgen we steeds meer temperaturen richting de 15 graden en daar ben ik heel blij om. Ik ben namelijk iemand die het heel snel koud heeft. Zo koud dat ik thuis vaak een badjas over mijn kleren draag en dan nog loop te bibberen. Wat is het fijn om die badjas steeds vaker uit te kunnen laten en in mijn normale kleren de dag door te komen. Ik kan niet wachten tot ik ook zonder jas naar buiten kan. Dan is het echt genieten!

zon

De was buiten laten drogen

Ik heb best een hekel aan het huishouden. Simpelweg omdat er nooit een eind aan komt. Heb ik net iets schoongemaakt, dan kan ik daarna opnieuw beginnen. Ik doe het huishouden vooral omdat het moet, niet omdat ik het echt leuk vind. Er is wel één huishoudelijk ding waar ik in de lente oprecht blij om ben en dat is dat de was buiten kan drogen. Op een zonnige lentedag hang ik de was op de wasdraad en enkele uren later is alles droog. Op die manier raak ik sneller door mijn was én ruikt de was ook lekker fris. Daar kan geen enkele wasverzachter tegenop.

De lente in huis halen

Sinds de zonnige dagen in het land zijn, kriebelt het enorm om de lente in huis te halen. Zo zou ik graag een grote kamerplant kopen om die ene lege hoek in de woonkamer op te vullen. En natuurlijk ook omdat ik zo’n grote plant mooi vind. Alleen denk ik dat het nu niet zo’n goed idee is om een kamerplant te bestellen, gezien ik de hoeveelheid pakjes aan de deur liever beperk in coronatijd. Toch als de bestelling niet noodzakelijk is.

Gisteren heb ik boodschappen gedaan en kon ik het niet laten om tulpen mee naar huis te nemen. Ondanks dat er al een paar tulpen met hun kop naar beneden hangen, ben ik toch blij dat deze bloemen op de eettafel staan. Zeker in deze triestige periode is een beetje kleur meer dan welkom. Elke keer ik naar de bloemen kijk, ervaar ik een klein geluksmomentje. En het zijn net die kleine momenten die me in deze periode rechthouden, samen met mijn gezin natuurlijk. 

Ik hoop dat deze nachtmerrie snel voorbij is. In tussentijd probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het mooie lenteweer, de leuke momenten met Lara in de tuin, van dat tikkeltje meer energie én van de kleurrijke tulpen op tafel. En die grote kamerplant, die laat ik nog maar even op mijn verlanglijstje staan. 

tulpen

Word jij ook zo blij van de lente? Wat doe jij om de coronatijd door te komen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 tekenen dat ik een echte huismus ben (en jij ook!)

Eén reactie

  1. Ik vind het heel fijn dat het wat langer licht blijft, hierdoor krijg ik toch meer energie om meer klusjes af te maken! Gisteren heb ik de hele voortuin onkruidvrij gemaakt, dit weekend gaan we beginnen met onze moestuin.. heerlijk!

Reacties zijn gesloten.