Leuk buitenspeelgoed voor peuters

Geplaatst door

Leuk buitenspeelgoed voor peuters, het is toch wel een must in deze coronatijd. Mijn dochter Lara (bijna 2,5 jaar) is een echt buitenkind, altijd al geweest. Voor het coronavirus gingen we vrijwel iedere dag wandelen, naar het bos of naar de speeltuin. Nu die uitstapjes grotendeels zijn weggevallen, op kleine wandelingen na, ben ik heel blij dat we een tuintje hebben waarin ze kan spelen.

Wat hebben we trouwens geluk met het mooie lenteweer! Als het iedere dag zou regenen tijdens de coronatijd, dan zou het erg lastig worden. Binnenshuis kan Lara zich namelijk moeilijk bezig houden met iets. Speelgoed boeit haar weinig en kleuren of plasticine is ook maar voor een paar minuten goed. Veel buiten spelen dus, en hopen dat de zon iedere dag blijft schijnen! Toen Lara vandaag in de tuin aan het spelen was, kwam ik op het idee om een artikel te schrijven over leuk buitenspeelgoed voor peuters. Misschien hebben de mama’s en papa’s onder jullie hier ook wel iets aan. Kijk mee!

buitenspeelgoed peuters

Leuk buitenspeelgoed voor peuters: een speelhuisje 

Wij hebben al sinds vorige zomer een speelhuisje in de tuin staan en het is nog steeds een succes. Wij hebben een Smoby speelhuis en daar zijn we erg blij mee, maar er zijn nog tal van andere speelhuisjes verkrijgbaar. Hier wordt vooral de picknicktafel veel gebruikt. Niet alleen om op te eten, maar ook om emmertjes, potjes en dergelijke op te zetten. Lara vindt het ook heel leuk om haar huisje te kuisen met een emmer water en een borstel. Dat vindt ze binnen twintig jaar waarschijnlijk niet zo leuk meer dus ik laat haar lekker doen, haha!

Buitenspeelgoed peuters: een glijbaan

Toen we het nieuws kregen dat we in quarantaine moeten blijven, heb ik meteen een glijbaan besteld. In de speeltuin vindt Lara het heel leuk om van de glijbaan te glijden, maar daar mogen we niet meer naartoe. Dan maar een glijbaan in onze tuin! We hebben voor een Smoby glijbaan gekozen, gewoon omdat die mooi past bij het Smoby speelhuis en we tevreden zijn over de kwaliteit van dit merk. Het leuke aan de Smoby glijbaan is dat deze in de zomer verandert in een waterbaan door een waterslang aan te sluiten. Aangezien Lara graag in het zwembad speelt, zal ze deze waterbaan ook heel leuk vinden. 

smoby glijbaan

Een krijtbord voor buiten

Onlangs heeft Lara een krijtbord gekregen van mijn papa en daar speelt ze ook graag mee. Het krijtbord heeft ook een telraam en klok. Met de klok kan ze nog niet veel doen, maar met het telraam wordt iedere dag wel eens gespeeld. Ondertussen vindt Lara het ook heel leuk om met krijt op de grond te tekenen. Dat vinden wij helemaal niet erg. Zodra het regent is er van dat krijt niets meer te zien!

Bellenblaas

Bellenblaas, het is iets heel simpel en toch speelt Lara er iedere dag mee. Ze vindt het leuk om zelf bellen te blazen, maar ze vindt het ook tof als ik de bellen blaas en zij er achter mag lopen. We hebben trouwens het perfecte bellenblaas recept gevonden: een kopje warm water, twee eetlepels suiker en twee eetlepels afwasmiddel (wij gebruiken Dreft). Hiermee vullen we dan onze bellenblaas. Dit is een stuk goedkoper dan de navulling die je (online) kunt kopen. 

Een zandbak

Iets wat op ons verlanglijstje staat: een zandbak. Ik heb intussen al een paar leuke zandbakken gezien, alleen is het een slecht moment. Een zandbak bestellen is geen probleem, alleen het zand is nergens te vinden. De winkels zijn dicht en webshops versturen het zand alleen als je abnormaal veel zakken zand koopt. Of je moet € 50 verzendkosten betalen en dat is gewoon belachelijk duur. We moeten dus nog even wachten tot de corona maatregelen soepeler worden en winkels weer openen. Het eerste wat ik dan doe is een zandbak kopen want ik ben er zeker van dat Lara hier gek op zal zijn!

krijtbord voor buiten

Weet jij nog leuk buitenspeelgoed voor peuters? Kan jij je peuter wat bezighouden in deze lastige tijd?

Veel liefs,
Vanessa xxx