Wat moet je doen als je geen aftersun hebt? 5 huismiddeltjes!

Geplaatst door

Aftersun alternatief – Op warme zomerdagen is de kans groot dat je huid verbrand door de zon. Je smeert je even niet in en voor je het weet is je huid rood, pijnlijk en gloeiend. Om een verbrande huid snel te genezen is het belangrijk dat je een goede aftersun gebruikt. Maar wat moet je doen als je geen aftersun hebt? Wat kun je op een verbrande huid smeren? In dit artikel deel ik vijf huismiddeltjes die je kunt gebruiken ter vervanging van een aftersun. 

wat moet je doen als je geen aftersun hebt

 

Verbrand door de zon huismiddeltjes

1. Verbrande huid koelen 

Als je verbrand door de zon bent, dan voelt je huid dikwijls gloeiend en pijnlijk aan. Dit komt doordat de warmte niet kan vrijkomen. Ga direct uit de zon als je merkt dat je een verbrande huid hebt en koel je huid met natte washandjes of handdoeken. Een verkoelende douche of bad kan hier ook bij helpen. Hierdoor gaan je poriën openstaan en ontsnapt de warmte. 

2. Aloë vera

Wat kun je op een verbrande huid smeren? Een goede aftersun bevat dikwijls het ingrediënt aloë vera. Aloë vera hydrateert, verzorgt en verkoelt de verbrande huid. Als je geen aftersun in huis hebt waar dit ingrediënt in zit, dan kan je ook een aloë vera plant gebruiken. De gel aan de binnenkant van de bladeren werkt verzachtend en verkoelend op de huid. Je breekt gewoon een stukje van een blad af en smeert het op je verbrande huid.

Heb je geen aloë vera plant maar wel een aloë vera bodylotion? Dan kan je die natuurlijk ook prima gebruiken.

verbrand door de zon huismiddeltjes

3. Havermout in bad

Wat moet je doen als je geen aftersun hebt? Een bad met havermout kan wonderen doen voor je verbrande huid. Het klinkt misschien een beetje raar maar het werkt écht. Zodra havermout weekt in lauwwarm water, komen er stoffen vrij die de pijn kunnen verlichten. Doe de havermout wel in een washandje en knoop het dicht, want het is niet de bedoeling dat het direct in het water komt.

4. Kamillethee

Kamillethee werkt niet alleen goed bij maag- en darmproblemen, ook bij een verbrande huid kan dit huismiddeltje verzachtend werken. Zet een pannetje met water op en laat daar een paar zakjes kamillethee in trekken. Laat de thee goed afkoelen en dompel er vervolgens een washandje in. Dep het washandje op de verbrande plekken en je zal direct verlichting voelen.

5. Yoghurt

Ten slotte kan je een yoghurtmasker maken om je verbrande huid te behandelen. Yoghurt werkt namelijk ook verkoelend en verzachtend voor je huid. Smeer een royale laag yoghurt op je huid, laat het even inwerken en spoel het daarna af met water. Naast dat yoghurt de pijn verzacht, brengt het ook weer vocht in de huid waardoor je huid daarna opnieuw soepel aanvoelt.  

wat kun je op een verbrande huid smeren

Heb je veel pijn en helpen bovenstaande huismiddeltjes onvoldoende? Dan kan je eventueel een pijnstiller innemen om de pijn te verzachten. Blijf de komende dagen ook zeker uit de zon zodat je verbrande huid optimaal kan herstellen. 

Lees ook: Slapen als je verbrand bent: 5 verzachtende tips

Veel liefs,
Vanessa xxx 

2 reacties

Reacties zijn gesloten.