5 tekenen dat ik een echte huismus ben (en jij ook!)

Geplaatst door

Ja, ik ben een echte huismus. Mede door mijn chronische vermoeidheid breng ik veel tijd thuis door, maar zelfs al zou ik gezond zijn, zou je mij veel in huis vinden. Ik vind het namelijk heerlijk om thuis te zijn. In mijn tienertijd vond ik het ontzettend leuk om uit te gaan, maar nu gaat er voor mij niets op tegen de gezelligheid thuis. Een beetje rommelen in het huishouden, lekker eten en genieten van geurkaarsen, warme plaids en niet te vergeten: Netflix. Vandaag deel ik vijf tekenen waarom ik een echte huismus ben. Misschien herken jij je hier ook wel in?

huismus

1. Een huismus: helemaal mezelf zijn in huis

Thuis is een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn. En dan hoor ik je denken: “Ja, maar dat moet je toch altijd en overal kunnen zijn?”. Klopt, maar thuis is het toch nog een beetje anders. Terwijl ik dit artikel typ, zit ik namelijk make-uploos in de zetel onder een plaid, in een comfy trui en trainingsbroek, met mijn badjas over mijn kleren (ik heb het vaak koud), de laptop op mijn schoot en een tas thee naast mij. En als ik straks klaar ben, dan trek ik mijn heerlijke pantoffels aan waar ik zo blij van wordt en ga ik lekker eten. I love home!

2. Gezellige avonden thuis

Ik vind het altijd fijn om thuis te zijn, maar ik geniet het meest van de avonden. Rolluiken naar beneden, foute pyjama aan, geurkaars aan, in de zetel met een plaid, iets lekker om te snacken en Netflix of vlogs kijken. Héérlijk vind ik dat! De avonden zijn voor mij echte me time momentjes die ik nodig heb om te ontspannen. Zeker sinds ik mama ben en Lara (2 jaar) de hele dag bij me heb, zijn deze momentjes heilig voor mij. 

3. Ik hou van eten

Tja, wat kan ik daar nog meer over zeggen? Haha! Ik hou van eten en de gezelligheid dat dit met zich meebrengt. Samen met mijn gezin rond tafel zitten, lekker eten en praten over onze dag. Voor sommigen is dat misschien heel simpel en stelt het niets voor, maar ik word daar net een heel gelukkig mens van. Heb je trouwens mijn eetdagboek al gelezen?

4. Een fris huis

Ik ben zeker geen schoonmaakfreak. Vaak heb ik geen zin en energie om aan huishoudelijke klussen te beginnen, maar achteraf hou ik er wel altijd een blij en voldaan gevoel aan over. Zo vind ik het bijvoorbeeld vreselijk om de lakens van het bed te verschonen, maar als ik het eenmaal gedaan heb, vind ik het heerlijk om onder die frisgewassen lakens te kruipen. Ik hou van de geur van schone was! Ook vind ik het stiekem fijn om met Dettol doekjes door het huis te gaan. Valt het op dat ik van frisse geuren hou? 😉

5. Thuis verveel ik me nooit

Ik hoor wel eens van mensen dat ze zich thuis vervelen. Dat heb ik dus echt nooit. Ik heb altijd wel iets te doen: spelen met Lara, bloggen, opruimen, de was, vlogs kijken, blogs lezen… Ik verveel me nooit en dat is een fijn gevoel. Soms ben ik dagen achter elkaar thuis en vind ik dat niet eens erg. Doordat ik altijd druk bezig ben met Lara, het huishouden en mijn blog, voelt het niet alsof ik alleen maar thuis ben geweest. Dat is gewoon heel fijn!

roze bloemen

Natuurlijk geniet ik ook van uitstapjes buitenshuis. Ik ga bijna iedere dag (behalve als het non-stop regent) met Lara naar buiten: de speeltuin, het bos of een rondje in het dorp. En in het weekend vind ik het dan weer leuk om dingen als gezin te doen. Maar waar ik ook ben geweest, ik vind het altijd fijn om weer thuis te komen. Ik ben benieuwd of jij je in deze punten herkent? Ben jij een huismus of ben je net iemand die veel onderneemt buiten de deur?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.