Onze nieuwe Hexagon fotocollage

Geplaatst door

Onlangs kreeg ik een mailtje van Fotocadeau.nl met de vraag of ik één van hun nieuwe producten wilde reviewen. Aangezien ik nooit genoeg foto’s van mijn dochter Lara in huis kan hebben, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Mijn oog viel meteen op de prachtige Hexagon fotocollage. Ik zag het al helemaal voor me, zo’n mooie collage met gezinsfoto’s aan de muur. Ik bestelde de foto’s, wat trouwens heel makkelijk ging, en na twee dagen had ik de hexagons al in huis. Ik ben er heel blij mee en vandaag wil ik de collage graag aan jullie laten zien! Ook vertel ik wat een Hexagon fotocollage precies is en hoe je deze aan de muur kunt ophangen. Kijk mee!

hexagon fotocollage

Wat is een Hexagon fotocollage?

Een hexagon wordt ook wel een zeshoek genoemd. Je kunt jouw favoriete foto dus op een zeshoek laten printen. Het mooiste resultaat krijg je natuurlijk als je een fotocollage laat maken op verschillende hexagons, waarmee je een prachtige collage aan de muur kunt ophangen. De Hexagon fotocollage kan verschillende thema’s bevatten, zoals een collage van een mooie reis of een fotoshoot. Ik heb gekozen voor een fotocollage met gezinsfoto’s. Dit om de reden dat mijn gezin heel belangrijk voor me is. Vooral van Lara kan ik niet genoeg foto’s hebben. Wellicht herkenbaar voor de mama’s onder jullie? 😉 

Het voordeel aan hexagons is dat je kunt beginnen met een paar foto’s. Als je in de toekomst nieuwe foto’s hebt, kan je deze foto’s op hexagon bij bestellen en toevoegen aan je collage. Ik heb nu negen hexagons aan de muur hangen, maar in de toekomst komen er zeker nog bij want ik vind de fotocollage echt heel mooi. 

Bij het maken van een hexagon wordt er gebruik gemaakt van het materiaal forex. Forex kan je best vergelijken met een soort piepschuim, het is een hele lichte vorm van kunststof. Het verschil met piepschuim is dat de forex een harde toplaag heeft waardoor dit materiaal ideaal is voor foto’s. Je kunt de hexagons in vijf verschillende formaten bestellen. Zo heb je een formaat voor iedere muur. De formaten zijn: 17 x 15 cm, 22 x 19 cm, 27 x 23 cm, 32 x 28 cm en 37 x 32 cm. Je kunt maximum 20 hexagons per keer bestellen. 

Hoe hexagons aan de muur hangen?

Bij elke hexagon foto worden plakstrips meegeleverd. Je hoeft dus geen gaten in de muur te boren. De plakstrips zijn makkelijk te monteren en schadevrij te verwijderen (mocht dit nodig zijn). Ook wordt er een afstandshoudertje meegeleverd die perfect is afgestemd op de hexagon. Dit afstandshoudertje zorgt ervoor dat elke hexagon exact even ver van de andere hangt. Dat vind ik ontzettend handig! Je moet dus geen handige Harry zijn om de Hexagon fotocollage mooi aan de muur te hangen. Wat ik ook een pluspunt vind is dat er genoeg plakstrips meegeleverd worden. Stel dat je de hexagons in de toekomst op een andere plek wilt hangen, dan hoef je niet meteen plakstrips bij te bestellen. 

hexagon plakstrips

hexagons plakken

hexagons aan muur hangen

Het resultaat

Ik ben heel blij met de Hexagon fotocollage! De collage hangt inmiddels op een muur in onze woonkamer, naast de televisie. Vanuit de zetel kunnen we er dus altijd naar kijken en dat vind ik leuk. Zoals ik hierboven reeds zei, zou het fijn zijn om in de toekomst nog meer hexagons aan de muur te hangen zodat de collage nog groter wordt. Dat komt vast goed met de hoeveelheid foto’s die ik maak van Lara, haha! 

De Hexagon fotocollage kost € 125,55. Hiervoor ontvang je 9 hexagons van 17 x 15 cm. Je kunt ze bestellen bij Fotocadeau.nl, waar je overigens nog veel andere fotoproducten kunt bestellen. Op dit moment zijn er voorjaarsaanbiedingen waarmee je tot – 35% korting krijgt!

hexagon collage

Wat vind jij van de Hexagon fotocollage? Heb jij al een fotocollage in huis?

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.