Een kleine keuken inrichten: 5 tips

Geplaatst door
Niet iedereen heeft de luxe van een grote keuken. Er zijn heel wat mensen die het met een kleine keuken moeten doen. Het inrichten van een kleine keuken kan echter een moeilijke klus zijn. Waar moet je in godsnaam al die keukenspullen kwijt? In een kleine keuken komt het erop aan om de kleine ruimte optimaal te benutten. Ik help je graag op weg met deze 5 tips!
 

1. LICHTE KLEUREN
In een kleine ruimte doen lichte en neutrale kleuren het altijd goed. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat een ruimte groter lijkt en niet zo benauwend overkomt. Daarom raad ik aan om in een kleine ruimte vooral lichte kleuren te gebruiken. Je keuken hoeft echt niet helemaal wit te zijn. Ook beige tinten, natuurlijke tinten en pastel tinten zijn een prima keuze in een kleine keuken. Naast dat lichte kleuren de ruimte groter doen lijken, reflecteren deze kleuren ook nog eens meer natuurlijk licht en zorgen ze ervoor dat jij er niet zo snel op uitgekeken raakt. 

2. SLIM OPBERGEN
In een kleine keuken is er vaak een gebrek aan opbergruimte, terwijl je je keukenspullen natuurlijk ergens kwijt moet. Naast voedingswaren zoals pasta, kruiden en conserven zijn er ook een heleboel borden, glazen en bestek die een plek nodig hebben in de keuken. Wanneer je een kleine keuken gaat inrichten is het verstandig om vooral in de hoogte te werken. Koop bijvoorbeeld een hoge planken kast tot aan het plafond. Bovenaan berg je dan de spullen op die je niet vaak gebruikt. Daarnaast kan je grote planken boven elkaar aan de muur hangen. Wat ook ontzettend handig is? Een hoekkast met een draaicarrousel, op die manier wordt zelfs de hoek van je keuken optimaal benut. 
 
3. INBOUWAPPARATUUR
In de keuken moet je natuurlijk ook alle keukentoestellen een plekje kunnen geven. Wanneer je de mogelijkheid hebt om een nieuwe keuken uit te zoeken, laat dan zoveel mogelijk inbouwen want daar win je heel veel ruimte mee. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast, oven of vaatwasser. Dit zijn overigens niet de mooiste apparaten dus als je deze kan wegwerken is dat handig meegenomen! Ik heb alvast wat inspiratie opgedaan bij verschillende webshops en deze moderne keukens vind ik bijvoorbeeld heel mooi én praktisch. De keukenapparatuur is ingewerkt en er is voldoende opbergruimte. Zo moet het zijn! 
 
 
4. KEUKENTROLLEY
Een verrijdbare keukentrolley is ontzettend handig in een kleine keuken. Kies bij voorkeur een keukentrolley met bovenaan een werkblad want dit is een handige extra werkruimte. Als de trolley is voorzien van legplankjes of mandjes, dan kan je er ook heel wat spullen in kwijt. Nog een voordeel aan een keukentrolley is dat je er makkelijk van de keuken naar de woonkamer kan mee rijden en omgekeerd. Moet je ergens bij waar de trolley voor staat? Dan rol je hem gewoon aan de kant! 
 
5. BUFFETKAST
Heb je toch nog plaats te kort in de keuken? Plaats dan een mooie buffetkast in de woonkamer, bij voorkeur naast de eettafel. Een buffetkast is de ideale oplossing om meer kastruimte te creëren. Is het een open buffetkast? Zet in het open gedeelte dan je mooiste servies, zo kan je er iedere keer als je er voorbij loopt weer van genieten! Ook mooie manden en glazen bewaarpotten zijn leuk om in de buffetkast te zetten. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar het geeft ook overzicht omdat je meteen ziet wat erin zit.
 
 
Hoe ga jij met een kleine ruimte om in de keuken?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Interessant, dit artikel over de kleine keuken. Zo’n draaicaroussel heb ik ook in de hoek. Je maakt inderdaad optimaal gebruik van de kastruimte. Wel vind ik het een uitdaging om hem schoon te houden. Ik heb een hopeloos klein aanrechtje. Tot de verbouwing moet ik het er mee doen. Op zo’n moment biedt zo’n keukentrolley als verlengstuk van het aanrecht echt uitkomst.

Reacties zijn gesloten.