IKEA adventskalender 2019: aanrader of niet?

Geplaatst door

Heb jij de IKEA adventskalender al gespot? Ik wist niet eens dat hij bestond. Afgelopen zaterdag gingen mijn vriend en ik naar IKEA voor nieuwe kussens. Aan de kassa viel mijn oog op de IKEA adventskalender. Wat ziet hij er leuk uit! De kalender kost normaal € 12.95, maar met mijn IKEA lidkaart betaalde ik slechts € 10.95. In de kalender zitten niet alleen 24 pralines, op 6 én 24 december vind je ook een IKEA waardebon van minstens € 5 en maximum € 500. Gezien de minimale waarde dus € 10 is, kost de kalender je nog geen euro. Ik twijfelde niet en nam de adventskalender mee naar huis. Ondanks dat ik gek ben op pralines, was ik toch vooral benieuwd naar de waardebonnen. Hoeveel waarde zou er in mijn kalender zitten? De IKEA adventskalender, is het een aanrader of niet?

ikea adventskalender

adventskalender ikea

Helaas viel de unboxing tegen. Er zitten inderdaad twee waardebonnen in de kalender, maar ik heb geen idee hoeveel waarde ze bevatten. Op de achterzijde van de bonnen staat vermeld dat je de waarde kan controleren aan de kassa in één van de IKEA winkels. Serieus? Hoe stom is dat? Zo is de adventskalender toch niet verrassend? Ik vind dit echt een tegenvaller. Ik had op z’n minst een code verwacht waarmee je online de waarde kan checken. 

Op de achterzijde van de adventskalender staat vermeld dat de waardebonnen 6 maanden geldig zijn, maar op mijn waardebonnen staat het volgende vermeld: geldig van 6/12/2019 t.e.m. 31/01/2020. Nog geen 2 maanden dus. Ik ga heus wel nog een keer naar IKEA binnen die periode, maar ik vind het gewoon niet zo eerlijk dat er een termijn van 6 maanden wordt beloofd terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Op dit moment heb ik dus nog geen idee hoeveel waarde de bonnen bevatten, dat zal ik pas weten bij mijn volgende IKEA shoplog

ikea waardebon

Verder bevat de kalender 24 pralines in veel verschillende smaken. Ikzelf hou vooral van de ‘basic’ melkchocolade zonder teveel speciale smaakjes, maar mijn vriend houdt er net wél van. Dat komt goed uit! Op de achterzijde van de adventskalender kan je zien welke pralines er in de kalender zitten. Sommige mensen zullen dit stom vinden omdat ze dan al op voorhand weten wat er in zit. Persoonlijk vind ik het bij een chocolade adventskalender niet zo erg om dit vooraf te weten, maar ik begrijp wel dat jij misschien liever verrast wordt.

ikea kalender

Is de IKEA adventskalender een aanrader of niet? Ja en nee. Gezien ik met mijn IKEA lidkaart slechts € 0,95 heb betaald voor 24 pralines én een waardebon van minimaal € 10, is dit zeker een leuke kalender. Hij ziet er ook heel leuk uit. Ik vind het alleen heel jammer dat er niet op de bonnen vermeld staat hoeveel waarde ik heb gewonnen. De dichtstbijzijnde IKEA is 40 minuten rijden dus daar rij je niet zomaar terug naartoe. Ook de informatie over de geldigheid kan beter. Ik hou dus een gemengd gevoel over bij deze adventskalender. Maar stel dat ik binnenkort te weten kom dat ik € 1000 heb gewonnen, dan zal ik deze teleurstelling natuurlijk snel vergeten 😉 Wordt vervolgd… 

**** Inmiddels ben ik naar IKEA geweest met mijn waardebonnen. Aan de kassa kwam ik erachter dat ik 2 x € 5 heb gewonnen, dus samen € 10. Duizend euro zou natuurlijk leuker zijn geweest, maar goed: gratis is gratis :-). Ik heb er een paar heerlijke geurkaarsen mee gekocht. Ik vind het wel heel slecht geregeld dat je pas aan de kassa weet hoeveel je hebt gewonnen. Het zou veel logischer zijn om dat aan het begin van je winkelbezoek te weten. Ondertussen zijn de pralines ook op. Helaas vielen de pralines erg tegen. We hebben er maar twee lekkere gehad en de rest vonden we niet lekker of niet bijzonder. De waardebon van € 10 is leuk, maar aangezien we het systeem van de waardebon niet handig vinden én de pralines tegenvielen, zouden we deze adventskalender niet meer opnieuw kopen.

Heb jij al eens een IKEA adventskalender gehad? Wat is jouw ervaring? Heb jij nog tips voor andere leuke adventskalenders? Laat het me weten!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

 1. Wauw, wat bijzonder zeg! Ik zag hem ook staan, maar toch niet meegenomen. Hopelijk heb je een leuk bedrag gewonnen, dat maakt veel goed. Je zou dit vooraf moeten weten, dan kan je hem daar ter plekke openen.

 2. Lijk me een leuke Adventskalender als je van pralines hou.
  Ik zelf zou deze dan ook niet rap kopen, gewoonweg omdat ik geen pralines eet.
  Als ik der kijk dan geef ik die gelijk weg.
  Maar leuk als je kans maak op deze bedrag en ook inderdaad lijk je het zeg.
  Vervelend dat je toto daar moet rijden voor het bedrag

 3. Ben ik de enige die de overheerlijke Belgische bonbons niet te eten vind???? Als chocoholic ben ik verzot op alles met choco, maar tot nu toe heb ik maar 1 lekkere gehad…..

  1. Ik vind ze ook niet zo bijzonder, maar daar kom je pas achter als je de vakjes openmaakt natuurlijk. Hopelijk zitten er toch nog een paar lekkere bij!

 4. Ik heb thuis de waarde van mijn kaarten kunnen controleren door ze in te geven bij de cadeaupassen. Ook 2 x 5 euro

  1. Dag Karen! Bedankt voor je reactie. Waarschijnlijk is dat nieuw sinds dit jaar, want vorig jaar kon ik de waarde thuis niet checken. Heb je er al iets leuks mee gekocht?

Reacties zijn gesloten.