De herfst in huis halen: 5 leuke manieren

Geplaatst door

We kunnen er niet meer omheen: het is volop herfst. Ondanks dat ik een hekel heb aan de regen en kou, hou ik wel heel erg van de gezelligheid binnenshuis. Vooral ‘s avonds geniet ik ervan. Geurkaarsen aan, in de zetel met een dekentje en Netflix kijken. Heerlijk! Ook vind ik het leuk om ons huis ieder jaar in herfstsfeer te brengen. In dit artikel deel ik vijf manieren om de herfst in huis te halen. Wie weet kan je er zelf ook inspiratie uithalen om thuis mee aan de slag te gaan. Zo kunnen we er met z’n allen een gezellig seizoen van maken!

herfst in huis

1. Kies voor warme herfstkleuren

Als eerste kunnen typische herfstkleuren natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je aan de warme kleuren oranje, rood, bordeaux en donkerbruin denkt, denk je direct aan de herfst. Deze kleuren zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Wissel je kaarsen, kussens en plaids van de zomerkleuren naar echte herfstkleuren. Heb je muren en meubels in lichte kleuren? In het voorjaar ziet dit er heel fris uit, maar in de herfst kies je beter voor warme kleuren. Je kan bijvoorbeeld verf kopen of behangen, het is maar wat jij het prettigste vindt. Tip: bij Gamma vind je ook mooi fotobehang waarmee je de herfst in huis haalt. Zo heb je ook meteen een prachtige eyecatcher in huis!

2. Verplaats de meubels in je woonkamer

Verven of behangen vraagt echter wel wat werk. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen daar evenveel zin voor heeft. Gelukkig zijn er nog andere manieren om de herfst in huis te halen. Heb je er al eens aan gedacht om de meubels in je woonkamer te verplaatsen? Je kan dit natuurlijk ook doen in andere kamers in huis, maar in de woonkamer breng je waarschijnlijk de meeste tijd door. Door de eetkamer en zitkamer te verplaatsen, krijg je direct een heel andere look. Misschien vind je het ook fijn om de zetel voor het raam te plaatsen zodat je meer daglicht kan pakken op donkere dagen. En zo kan je ook meer genieten van de mooie natuur en de blaadjes die van de bomen vallen. Denk er maar eens over na, er zijn meer mogelijkheden dan je denkt.

herfst decoratie

3. Haal herfstdecoratie uit de natuur

Tegenwoordig vind je bij veel winkels allerlei leuke herfstaccessoires voor in huis. Bij winkels zoals Action, Blokker en Hema heb je vaak zelfs een aparte hoek in de winkel waar je een heleboel herfstpulletjes kan kopen. Maar eerlijk? Eigenlijk hoef je helemaal geen geld uit te geven aan herfstdecoratie.

De herfst is het ideale seizoen om te genieten van de natuur en mooie boswandelingen te maken. Neem tijdens een rondje in het bos de mooiste blaadjes, eikels, dennenappels en kastanjes mee en maak daar zelf leuke decoraties van. Zo kan je bijvoorbeeld een mooie schaal maken met daarop wat waxinelichthoudertjes en daartussen dennenappels en kastanjes. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, maar zo heb je ook echt een uniek decoratiestukje in huis.

4. Versier je huis met pompoenen

In bijna elk tuincentrum kan je rond deze tijd van het jaar pompoenen kopen, gaande van mini’s tot hele grote. Voor een echt herfstgevoel kies je voor oranje en groene pompoenen. Je kan de pompoenen gewoon neerzetten op de vloer of op een kast, maar je kan ze ook uithollen om er waxinelichtjes in te zetten. Heel origineel! Heb je teveel pompoenen gekocht? Geen probleem, je kan er nog een heerlijke pompoensoep van maken. In de herfst smaakt er niets lekkerder dan een kom verse pompoensoep.

5. Zorg voor een heerlijke herfstgeur in huis

Zo, nu ‘ziet’ je stekje er helemaal herfstproof uit. Het enige wat nog ontbreekt is een heerlijke herfstgeur. Zelf vind ik het heel fijn om geurkaarsen te branden. Ze zien er mooi uit, ze zorgen voor een knusse sfeer in huis en ze ruiken ontzettend lekker. Er zijn genoeg kaarsen met een herfstige geur te vinden: vanille, kaneel, kruidensoorten, speculaas enzoverder. Er zit dus sowieso een geur bij die je lekker vindt. En mocht je niet zo van de geurkaarsen zijn, dan kan je nog altijd een cake of taart bakken. Dat ruikt ook heerlijk!

kaarsen herfst

Hoe haal jij de herfst in huis?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Wat zijn de interieur kleuren voor najaar 2022?

4 reacties

  1. Ik vind vooral in deze periode geurkaarsen heel fijn en een warm deken. Dat is voor mij echt najaar. Fijne tip geef je ook trouwens, gekleurde bladeren of pompoenen geven mij ook een echte herfst sfeer.

Reacties zijn gesloten.