Zo creëer je een hotelgevoel in je slaapkamer

Geplaatst door

Niets is heerlijker dan neerploffen in een perfect opgemaakt hotelbed, toch? Een hele berg kussens, zachte lakens… Alles straalt luxe en rust uit. Sommige hotelkamers zijn zo mooi ingericht dat je er het liefst zou willen wonen. Dat is jammer genoeg niet mogelijk, maar het is wel de ideale inspiratiebron voor je eigen slaapkamer. Met deze drie tips creëer je een hotelgevoel in je slaapkamer. Wedden dat je straks slaapt als een roosje?

hotelgevoel

1. Kies voor neutrale muren

Schilder je muren in een neutrale, effen kleur. Denk aan alle soorten wit, beige, lichtgrijs en lichte aardetinten. Deze kleuren stralen rust uit en laat dat net zijn wat je nodig hebt in de slaapkamer. Wil je liever behangen? Geen probleem, maar kies ook hier voor neutrale kleuren. Drukke prints kan je beter vermijden. Een effen papier, met of zonder reliëf, is een prima basis voor een hotelgevoel in je slaapkamer.

2. Een design bed

Een groot bed met een comfortabele matras is absoluut een must als je een hotelgevoel in je slaapkamer wil creëren. Neem zeker even de tijd om het perfecte bed te vinden. Je weet dat je dit hebt gevonden als je er niet meer uit wil komen, net als bij een echt hotelbed. Design bedden zien er vaak luxueus uit omdat ze een hoofdbord hebben. Daar moet je dus zeker op letten als je een bed koopt. Een mooi voorbeeld hiervan is het Ethnicraft Light Frame Bed van Alain van Havre. Dit landelijke bed is gemaakt van massief teakhout. De strakke en verfijnde lijnen zorgen voor een minimalistische uitstraling, terwijl het hout net een robuuste look heeft. Een prachtige combinatie! Mocht dit bed niet jouw ding zijn, dan heeft Ethnicraft nog andere design bedden die wellicht beter bij je passen. 

ethnicraft frame bed

 

3. Hotelproof beddengoed

Als de muren geverfd zijn en het bed geïnstalleerd is, is het tijd om je slaapkamer aan te kleden. Om een écht hotelgevoel te creëren, zijn witte lakens een must. Zorg dat de lakens kreukvrij zijn, laat je lakens buiten drogen of kies voor een stof die niet snel kreukt. Voeg ook een paar kussens toe zodat je heerlijk kan wegzakken in je bed. Je hoofdkussens zet je bij voorkeur recht tegen het hoofdbord. Vervolgens kan je meer diepte creëren door verschillende lagen kussens toe te voegen, eventueel in verschillende tinten wit. Fijne strepen of kleine bolletjes kunnen zeker, als je het verder maar sober houdt. Om het extra gezellig te maken, leg je nog een mooie sprei over je bed in hetzelfde kleurenpalet als de kussens of de muren. En nu rest er je nog maar één ding. Juist, slapen als een roosje!

kussens hotel

Vind jij hotelkamers ook zo mooi?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Creëer een luxe slaapkamer met deze 5 tips

3 reacties

  1. Ooh ik ben gek op hotelkamers. Ik probeer het thuis ook een beetje na te bootsen. Vooral wit beddengoed vind ik altijd super netjes staan.

  2. Wat fijne tips zijn het.
    Hou ik zeker in mijn geheugen, als ik mijn slaapkamer verandert.
    Al vast bedankt.

  3. Oeh, ik hou ook van hotelkamers. Wanneer ik nieuw beddengoed koop dan let ik er ook altijd op dat het mij aan hotelbeddengoed doet denken. Wit krijgt hier dus vaak de voorkeur.

Reacties zijn gesloten.