Sinterklaas wishlist voor mijn 2-jarig dochtertje

Geplaatst door

Het duurt nog even voordat Sinterklaas in ons land is en alle kinderen hun schoentje mogen zetten. Maar gezien de winkels reeds vol liggen met heerlijke chocolade mannetjes en de reclamefolders met speelgoed in het rond vliegen, is het wellicht een goed moment om een Sinterklaas wishlist te maken voor mijn dochtertje. Lara wordt in december 2 jaar dus ik ga alvast op zoek naar speelgoed waar ze op dat moment veel plezier aan zal beleven.

sinterklaas wishlist

Voor het maken van onze Sinterklaas wishlist neem ik een kijkje bij Lobbes. Dit is de grootste online speelgoedwinkel in België en Nederland. Al meer dan 30 jaar zijn ze gespecialiseerd in houten speelgoed en daar hebben ze ook een uitgebreide collectie van. Maar je vindt er nog veel meer soorten speelgoed: van creatief speelgoed tot buitenspeelgoed, van LEGO tot Playmobil, van kleine uitdeelcadeautjes tot badspeelgoed. Kortom: een ruim assortiment speelgoed om uit te kiezen. Ik heb een kijkje genomen in de webshop en heb onderstaande Sinterklaas wishlist samengesteld. De wishlist is niet zo groot omdat er in december nog andere gelegenheden zijn om cadeautjes te geven, onder andere haar verjaardag en Kerst.

VTech Rock & Leer Drumstel – € 49,95

Lara houdt van muziek, net als ik. Die muzikale genen heeft ze duidelijk van mij geërfd ;-). Als ze met haar handjes draait en begint te lachen, weet ik dat het tijd is om muziek op te zetten. Op dit moment luistert ze het liefst naar liedjes van K3. Ze heeft ook een kleine xylofoon (bij Hema gekocht) waar ze graag eens op tokkelt, maar verder kan ze daar natuurlijk weinig mee. Daarom lijkt het VTech Rock & Leer Drumstel echt iets voor haar. Zo kan ze op een leerrijke manier bezig zijn met muziek.

De omschrijving van op de website:

Jij hebt talent! Word een rockster met het Rock en Leer Drumstel van VTech. Kies uit vier speelstanden en maak kennis met tellen, instrumenten en muziek en ontdek je eigen creativiteit. Plaats je voet op het pedaal om de slurf van de olifant te bewegen en luister naar coole geluidseffecten. Druk op de melodie-toetsen om vrolijk gezongen liedjes te horen. Pak de drumstokjes en sla op de drums voor volop speel- en leerplezier!

Het drumstel bevat een elektronisch drumpaneel, bassdrum, 4 speelstanden, 4 drumstijlen, 16 melodietjes en 6 gezongen liedjes, zitkrukje en drukstokjes. Met een regelbaar volume, stevig en duurzaam design en automatische uitschakeling. Werkt op 2 AA batterijen deze zijn inbegrepen.”

vtech rock leer drumstel

Nijntje Verstoppertje Spelen – € 15,99

Lara vindt het leuk om verstoppertje te spelen. Vooral op haar manier dan: zij verstopt zich en wij moeten haar zoeken. “Laraaaa, waar ben jeee?”, terwijl we haar duidelijk zien zitten achter de eettafel. En zij maar gieren van het lachen. Geweldig, die kinderfantasie! Het Nijntje Verstoppertje Spelen lijkt me dan ook een leuk cadeau voor haar. Ik ben benieuwd of ze echt actief op zoek zal gaan naar Nijntje. Dit spel is trouwens de winnaar speelgoed van het jaar 2012. Dat wil wel iets zeggen, toch?

De omschrijving van op de website:

“Nijntje, de wereldberoemde creatie van Dick Bruna, verschijnt nu in een verstoppertje spel. Verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op het knopje en om de 10 seconden roept Nijntje “ik ben hier”. De peuter gaat driftig op zoek, wat tot groot plezier leidt. Waar vind hij/zij Nijntje? Eindeloos speelplezier. Verstoppertje spelen verveelt nooit. Uitgevoerd in een leuk scharnierend blikken koffertje met handvat.”

nijntje verstoppertje

Fisher Price Doktersset – € 14,99

Lara en ik hebben ons eigen spelletje bedacht om lichaamsdelen te benoemen. Ik vraag haar bijvoorbeeld: “waar is jouw neus?” en dan wijst ze haar neus aan en ook de mijne. Om nog wat verder in te gaan op de lichaamsdelen, lijkt een doktersset mij erg leuk voor haar. Uiteraard niet om alleen mee te spelen, maar wel samen met een volwassen persoon. En wie weet vind ze het in de toekomst dan ook minder eng om naar de dokter te gaan?

De omschrijving van op de website:

Speel doktertje met deze vernieuwde versie van de klassieke doktersset van Fisher Price. Luister met de echt werkende stethoscoop naar de hartslag, meet de bloeddruk en kijk in het oor van je patiënt! Met een druk op de knop van de thermometer meet je de temperatuur. Dat ziet er niet best uit! Geef de patiënt een spuit en een pleister om hem weer beter te maken. Na het spelen stop je alle doktersspulletjes weer in de zachte tas, op naar de volgende patiënt! Spelen met de doktersset ondersteunt de ontwikkeling van de fantasie en helpt leren samenwerken.”

fisher price doktersset

Zo, dit is onze Sinterklaas wishlist. En nu maar hopen dat Sinterklaas mijn blog leest ;-). Wat zou jouw kindje graag krijgen van Sinterklaas?

Veel liefs,
Vanessa xxx

 

2 reacties

  1. Wauw wat fijne geschenkjes.
    Hier is dat de 11ste november dat Sint-Maarten komt met geschenkjes voor mijn zoon.
    Hier in België heb je dat den 11 ste en dan de 6de december.
    Tis te zien in welke provincie je woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *