Bij een pompoen denk ik niet alleen aan Halloween, maar ook aan verse pompoensoep. Zeker in de herfst kan zo’n lekkere warme soep erg smaken. Sinds kort heeft de papa van mijn vriend pompoenen in zijn tuin en uiteraard kregen we er eentje mee naar huis. Gisteren zijn mijn vriend en ik meteen aan de slag gegaan. Hieronder ons receptje!
Wat heb je nodig? (4 personen)
– 1 kg pompoen
– 3 uien
– 500 gram gepelde tomaten
– 2 laurierblaadjes
– 2 liter kippenbouillon
– boter
– peper
En om af te werken eventueel gehakte peterselie en room.
=> Omdat onze pompoen bijna 5 kg woog en we van een wat dikkere soep houden, hebben we 2 kg pompoen en een extra blik gepelde tomaten gebruikt. Uiteraard is de hoeveelheid soep voor ons teveel om in één keer te drinken, maar dat is bewust zodat we enkele porties kunnen invriezen.
Snijd de pompoen in grote stukken. Dit gaat het beste met een groot en sterk keukenmes. Ook is het mooi meegenomen als er een sterke man in huis is want zo’n dikke pompoen vraagt wel wat kracht 😉
Ontpit en schil de pompoen. Een scherp mesje en schiller zijn hiervoor erg handig.
Snijd de grote stukken pompoen in partjes. Dit vergemakkelijkt het koken.
Dan is het tijd om de ajuinen te snijden. Het mogen best nog grove stukken zijn.
Neem de grootste kookpot die je in huis hebt, doe er wat boter in, zet op een hoog vuurtje en doe er de ajuin bij. Laat deze vervolgens glazig stoven.
Zodra de ajuin glazig is, dan mogen volgende dingen erbij: stukken pompoen, 2 liter bouillon, gepelde tomaten, laurier en peper.
Laat alles 30 tot 40 minuten koken op een hoog vuurtje.
Haal de laurierbladen uit de pot en mix de soep.
Om af te werken hebben we er nog een beetje room en peterselie in gedaan, maar in principe hoeft dat niet. Het is maar wat je zelf lekker vind. Ziezo, eet smakelijk!
=> Op het eerste zicht lijkt de bereiding misschien niet zoveel werk, maar we zijn er toch een dik uur en half aan bezig geweest. Vooral het ontpitten en schillen van de pompoen vraagt veel tijd. Daarom zou ik dit recept niet aanraden om ’s avonds na het werk klaar te maken, maar eerder op een moment dat je veel tijd hebt, bv. in het weekend. Bovendien is het handig om meteen een grote hoeveelheid soep te maken omdat je dan lekker veel kan invriezen.
Hou jij van pompoensoep? En zou je vaker een receptje willen zien?
Veel liefs,
Vanessa xxx
Wat leuk dat je een recept deel dit mag inderdaad vaker 😀 Ik heb nog nooit pompoen gegeten maar het ziet er wel lekker uit x
Leuk gedaan! Pompoensoep is niet echt mijn ding, lust het niet!
Jammie!
Pompoensoep is één van m'n favoriete soepen! Ik maak hem zelf ook wel eens, maar er kruipt inderdaad tijd en werk in ;).
Altijd lekker pompoensoep!
Hmmm de pompoensoep ziet er heerlijk uit!
Het water komt in me mond 😀
X
Ziet er zo lekker uit! 🙂
Ziet er lekker uit, ik heb het zelf nog nooit op
Ziet er super lekker uit.
Liefs, xxx
Enorm bedankt voor het recept! Deze ga ik sowieso ook een keer proberen! ziet er heerlijk uit <3
Wat leuk een recept! Al zou k dit niet zelf maken omdat k nogal een kieskeurige eter ben :p uhguhmm Hihiii
Ik ga het recept opslaan, wil nog eens pompoensoep eten, aangezien ik het pas 1 keer eerder gehad heb… Leuk artikel!
Ooh lekker zeg, dit past idd perfect bij de herfst. Ik ben dol op pompoen soep, doe er zelf ook nog wortel bij door. Leuk als je recepten gaat delen:)
Het kan idd ook met een wortel. Wij hebben het deze keer zonder gedaan 🙂
Hmmm jummie zo lekker is dit, heb het zelf nog nooit gemaakt maar wel eens op in restaurants 🙂
Hm dat ziet er lekker uit!
Hmm nu heb ik zin in lekkere pompoensoep!
Ziet er lekker uit! Moet ik ook eens gaan proberen! 🙂
Ga ik dit weekend eens proberen, ziet er in ieder geval lekker uit!
Hm, ik houd van pompoensoep 😀 vaak gooi ik de soep in een blender en mix ik het zo! Maar ik kan het ook eens op jouw manier proberen ^^ x
Ik heb het nog nooit op, maar ik wil het wel eens gaan maken. Alleen ben ik geen fan van ui, maar dat zie ik dan wel. Dank je wel voor het delen van je recept, top!
Oeps, ik ben één van de enigen die geen pompoen lust 🙁
Mmm ik hou van pompoensoep!
Grappig ik heb vorige week ook een pompoenaoep staan maken voor een opdracht voor een bureau maar mag het recept nog niet delen ��
Ik vind pompoenaoep ook erg lekker maar wel een opgave om het gesneden te krijgen pfff (heb mn nagel er bijna afgesneden omdat het scherpe mes uit mijn hand schoot )
Dat ziet er lekker uit dat is iets voor volgende week op het menu te plaatsen zeer goed recept superxx
Wauw dat ziet er goed uit! Voor hoeveel personen is het, of hoevaak eten jullie ervan? Zou zeker meer recepten van jullie willen lezen, maar eerst deze even maken!
Hey Irene! Bovenaan het artikel staat welke ingrediënten je nodig hebt voor 4 personen. We maken bewust genoeg soep zodat we enkele porties kunnen invriezen. Ik heb ook al eens chocolademousse klaargemaakt, misschien vind je dat recept ook leuk om te lezen? http://www.vanessablogt.be/2016/02/recept-chocolademousse.html