Onverwacht bezoek? Met deze tips is je huis snel schoon!

Geplaatst door
Je herkent het waarschijnlijk wel: je krijgt een telefoontje dat je familie of vrienden binnen een halfuur voor de deur staan, maar je huis ligt er bij alsof er net een tornado is gepasseerd. Geen nood! Met deze tips is je huis snel schoon als er onverwacht bezoek komt. 
 
woonkamer
 

1. ZET DE RAMEN OPEN
De geur is het eerste wat je waarneemt zodra je een huis binnenstapt. Zet de ramen vijf à tien minuutjes open om je huis te verluchten. Daarna kan je eventueel nog een geurkaars aansteken om je huis extra lekker te laten ruiken. 

2. GA MET DE ROMMELMAND DOOR HET HUIS
 
Zorg dat je altijd een rommelmand bij de hand hebt, bijvoorbeeld een lege wasmand. Ga ermee door je huis en stop er alles in dat rondslingert. Of dat nu speelgoed van de kinderen is of rondslingerende papieren en sokken. Gezien de weinige tijd is het verstandig om enkel de kamers op te ruimen waar je bezoek langskomt. In de meeste gevallen is dat de gang, de woonkamer, de keuken en het toilet. In de volgende puntjes ga ik hier verder op in. 
 
woonkamer
 

3. ZORG DAT DE WOONKAMER NETJES IS
 
De kans is groot dat je bezoek in de woonkamer zal zitten. Besteed daarom wat extra aandacht aan deze ruimte. Leg de kussens netjes in de zetel, vouw de plaids op, leg de tijdschriften op een stapeltje en veeg indien nodig de salontafel schoon met een doekje. Heb je huisdieren die veel haar verliezen? Ga dan snel over de zetel met een kledingroller om de haren te verwijderen. 
 
4. RUIM DE KEUKEN OP
 
Misschien krijgt je bezoek ook de keuken te zien. Staat daar nog een berg afwas? Begin dan met alles in de vaatwasser te steken. Heb je geen vaatwasser? Laat de vuile afwas dan alvast weken in de afwasbak. Ondertussen kan je al beginnen met de andere kamers. Veeg na de afwas je werkbladen schoon met een vochtig doekje. Maak ook de prullenbak leeg. Een overvolle prullenbak ziet er niet alleen slordig uit, maar de vuilnis kan ook een onaangenaam geurtje met zich meebrengen. 
 
Tip: Het beste is om de keuken altijd schoon en opgeruimd te houden. Dat ziet er niet alleen netjes uit, maar het is vooral hygiënisch. Je kan het opruimen van de keuken leuker maken door er mooie items neer te zetten, zoals een mooie en handige prullenbak. Zo is het automatisch minder erg om er mee bezig te zijn! 
 
keuken
 
5. MAAK HET TOILET SCHOON
 
Stel dat je bezoek naar het toilet moet, dan wil je natuurlijk dat deze schoon en netjes is. Spuit toiletreiniger in de wc pot. De tijd dat het schoonmaakmiddel nodig heeft om in te trekken, gebruik je om de rest van de ruimte schoon te maken. Ga met een vochtig doekje over het toilet, de spiegel en wasbak. Daarna haal je nog een keer de toiletborstel door de wc pot en doorspoelen maar. Als laatste kan je eventueel nog wat luchtverfrisser sprayen om het toilet extra fris te laten ruiken. Oh, en check ook nog even of er voldoende toiletpapier is. En dan ben je helemaal klaar voor je bezoek!

Wat doe jij als er onverwacht bezoek komt? Heb jij nog tips om je huis snel schoon te maken? 
 
Veel liefs, 
Vanessa xxx
HuishoudenHuishouden

2 reacties

Reacties zijn gesloten.