5 makkelijke tips om meer geld te besparen

Geplaatst door
We kunnen er niet meer omheen: het leven is ontzettend duur geworden. Het wordt steeds moeilijker om rond te komen en nog wat te kunnen sparen op het einde van de maand. Vandaag deel ik 5 makkelijke tips om meer geld te besparen zonder al te veel moeite. Zo kan ook jij regelmatig een centje opzij zetten!
 

1. BOODSCHAPPEN
 
Doe boodschappen bij goedkopere supermarkten zoals de Aldi of Lidl, dat bespaart echt veel geld. Daarnaast is het slim om een boodschappenlijstje te maken zodat je alleen koopt wat op je lijstje staat en je geen impulsieve aankopen doet. Ga nooit met een lege maag naar de winkel want dan koop je waarschijnlijk alles waar je op dat moment zin in hebt. Hou ook altijd de kortingsbonnen en winkelacties in de gaten want iedere euro die je minder moet uitgeven is mooi meegenomen.

Lees ook: 10 tips om te besparen op je boodschappen

2. ABONNEMENTEN
 
Vergelijk minstens één keer per jaar de abonnementen van je telefoon, internet, water, elektriciteit enzoverder. Wie weet betaal je al jaren veel geld terwijl een ander abonnement goedkoper is. Op de website van aanbieders.be kan je gemakkelijk alle abonnementen vergelijken. De moeite waard om even de tijd voor te nemen!
3. ENERGIE
 
Op koude winterdagen hebben we de slechte gewoonte om onze verwarming meteen volle bak te zetten. Zet de verwarming liever een graadje lager, doe een dikke trui aan, kruip onder een fleece dekentje en verwen jezelf met een warme tas chocolademelk.
 
Laat de verlichting ’s avonds wat meer uit en steek enkele (geur)kaarsen aan. Dit is niet alleen gezellig maar bespaart ook veel geld. In kamers waar de lampen vaak branden is het handig om zoveel mogelijk spaarlampen en LED lampen te gebruiken. Deze lampen zijn een beetje duurder bij aankoop maar ze gaan lang mee en verbruiken weinig energie. Op Lampen24.be vind je spaarlampen in allerlei groottes en vormen. 
 
Neem eens vaker een douche in plaats van een bad want dat bespaart heel wat water. Met de hoeveelheid water van één bad kan je immers meerdere keren douchen, zeker als je over een waterbesparende douchekop beschikt. Laat het water ook niet onnodig lopen, bijvoorbeeld tijdens de afwas, want zo gaan er veel liters verloren.

 
4. WAS
 
Mocht je beschikken over een meter met een dag- en nachttarief, dan is het voordeliger om de wasmachine pas na 21 uur of in het weekend te laten draaien. Vermijd de droogkast en hang de was liever op een rek. In de lente kan je de was lekker buiten laten hangen. Om nog meer te besparen op de was kan je (merken) wasmiddel en wasverzachter kopen in goedkopere winkelketens zoals de Action of Zeeman. 
 
5. VRIJE TIJD
 
Als laatste kan je ook op vrije tijd besparen. Ga bijvoorbeeld eens naar de bibliotheek in plaats van boeken te kopen, ruil kleding met vriendinnen of verkoop ze tweedehands, ga lopen in plaats van een duur fitness abonnement te nemen, boek je reis met vroegboekkorting en organiseer thuis een gezellig etentje in plaats van op restaurant te gaan. Alle beetjes helpen!Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Heb jij nog tips om geld te besparen? Laat het weten bij de reacties!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Kleding ruilen lijkt mij heel leuk om te doen, verkopen vind ik lastig. Ik heb het zo vaak geprobeerd, maar mensen bieden dan een paar euro, wat het verzenden vaak de moeite niet meer waard is. Soms krijgt een kledingstuk een tweede kans, eventueel vermaak ik hem dan!

Reacties zijn gesloten.