Tips voor gezonde en simpele doordeweekse maaltijden!

Geplaatst door
De week wordt snel nogal hectisch, zeker als je een gezin hebt en een drukke carrière. Het begint al in de ochtend. Zorgen dat de kinderen op tijd klaar zijn voor school en voldoende hebben ontbeten. De kinderen afzetten op school en racen naar het werk. De werkdag zit erop en dan ga je de kinderen afhalen, eten maken, de was en de plas, en ga zo maar door. Klinkt het je bekend in de oren? Soms zou je wensen dat je een beetje meer tijd voor jezelf had. In dit artikel vind je enkele tips voor eenvoudige en gezonde doordeweekse maaltijden. Door het simpel te houden, hou je dan ook wat meer tijd over voor jezelf. Eindelijk tijd om te genieten van een warm bad of een spannend boek, want daar had je de hele dag naar uitgekeken.
 
spaghetti napoletana

1.PASTA: SPAGHETTI NAPOLETANA
Als je aan gezonde maaltijden denkt, dan mag pasta niet ontbreken. Pasta is zo’n gerecht dat je snel klaarmaakt en waar iedereen fan van is (zeker de kinderen)! De simpelste pasta die er maar is, is spaghetti napoletana. Je hebt er enkel spaghetti, ajuin, look, basilicum en gepelde tomaten voor nodig en parmezaanse kaas ter afwerking. Verrukkelijk! Het is eenvoudig en ook gezond. Het is bewezen dat knoflook goed is voor je hart, je bloedvaten en cholesterol. Dit ingrediënt is dus meer dan een pittige smaakmaker. Gebruik ook verse basilicumblaadjes, deze zitten boordevol antioxidanten en bieden tal van voordelen, zoals het hebben van een ontstekingsremmende werking, het verminderen de stress en het is gunstig voor de spijsvertering.
 
spaghetti napoletana
 
Bron foto: Pexels
 
2. VANDAAG KOOK IK LEKKER NIET
 
Toch geen zin om achter de kookpotten te staan? Wel heus geen drama hoor. Met de opkomst van alle technologie kan je tegenwoordig ook lekker eten bestellen bij restaurants uit de buurt, zoals bij bezorgdienst Deliveroo. De tijd dat je enkel ongezonde pizza kon bestellen is helemaal voorbij. Zalig toch? Jij hoeft je er dus zeker niet slecht bij te voelen om je kinderen af en toe een gezonde afhaalmaaltijd voor de schotelen.
 
3. KOOK VOOR 10
 
Ben je toch aan het koken geslaan? Doe er dan je voordeel mee en maak eten klaar voor meerdere dagen. Stel je maakt een wokgerecht. Daar gaan enorm veel groenten in om je wok lekker en gevarieerd te maken. Dat kost natuurlijk snijwerk. Nu je toch bezig bent, kun je meteen een grote portie groenten snijden. Een deel gebruik je voor de wok en het andere deel groenten kan je gebruiken om er de dag nadien een salade van te maken. Bij het verhitten van groenten gaat er een deel vitaminen verloren. Het is dus ook aan te raden om vaker rauwe groenten te eten en daarvoor is je salade dus perfect ;-)! Een andere optie is diepvriesgroenten kopen. Ze zijn aan strenge kwaliteitsnormen onderworpen en bevatten nog steeds veel vitaminen. Zo hoef je zelf het snijwerk helemaal niet te maken en kan je toch van gezonde maaltijden genieten. 
4. QUICHE
 
Hmm… een lekkere quiche! Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven doet de rest ;-). Kies voor een quiche met prei en spek of quiche met broccoli, erwtjes en courgette. Er zijn ontzettend veel quiche recepten. Het is ook ideaal om je kinderen in aanraking te laten komen met specialere ingrediënten en deze te verwerken in je quiche. Een quiche met dadels, mozzarella en spek is een goed voorbeeld hiervan. Quiches zijn ook prima in het weekend klaar te maken om vervolgens in de week te ontdooien en af te bakken. 
 
quiche
 
Bron foto: Pexels
 
Zo, hopelijk helpen deze tips je om de werkweek onder controle te krijgen. Wat meer tijd voor jezelf om de tijd te nemen en rustpauzes in te lassen. Heb jij nog andere tips? Post ze gerust onder dit artikel!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Quiche vind ik ook heerlijk. Diepvriesgroenten vergeet ik soms, het heeft denk ik te maken dat die dichter bij de kassa "staan" terwijl er vaak een grotere keuze is dan bij de versafdeling. En zijn inderdaad net zo gezond als vers.
    Ik klikte ven door naar die bezorgservice en het water loopt al in mijn mond bij het zoen van de foto met de zoete aardappel patat! Maar zij leveren alleen in België, zie ik…
    Al met al fijne tips!

Reacties zijn gesloten.