8 tips voor een georganiseerde kleerkast

Geplaatst door
Ken jij dat gevoel dat je voor de kleerkast staat en niet meer weet wat je aan moet trekken? Helaas is niet iedereen gezegend met een grote inloopkast. Vaak hebben we teveel kleding in een te kleine kast en zien we door de bomen het bos niet meer. Vandaag deel ik 8 handige tips voor een goed georganiseerde kleerkast. 
 
tips voor een georganiseerde kleerkast

1. ALLES ERUIT!

Wil je die rommelige kleerkast reorganiseren, begin dan met een schone lei en neem alle spullen uit de kast. Zo zie je meteen hoeveel plaats je echt hebt om je kleding te stockeren. Dit is ook de ideale manier om oude kledingstukken te herontdekken. Misschien wist je niet eens meer dat je ze nog had.
 
2. HOUDEN OF NIET?
 
Kijk naar alle kledingstukken die je gekocht hebt en maak een keuze door jezelf enkele belangrijke vragen te stellen. Heb ik die jurk het laatste jaar eigenlijk wel gedragen? Past die trui nog steeds? Wil ik die roze blazer nog aantrekken? Als ik die jeans vandaag in de winkel vond, zou ik die dan opnieuw kopen? Zeg je nee op één van deze vragen, dan is de kans groot dat je dit kledingstuk vroeger wel mooi vond maar dat je hierover nu niet meer zo enthousiast bent. Weg ermee dus!
 
3. IN HET OOG
 
Hang zoveel mogelijk spullen die je wilt houden netjes in de kast, want je zult die kleren veel sneller dragen als je ze ook ziet hangen. Let wel op dat je dat je niet te veel in de kast propt want anders wordt alles weer onoverzichtelijk.
 
4. KAPSTOKKEN
 
Koop kapstokken in dezelfde kleur en vorm zodat je kledingkast meteen een stuk georganiseerder oogt. Wil je weten of je elk kledingstuk nog wel draagt? Hang de kapstok dan omgekeerd wanneer je een item hebt gedragen en controleer na enkele maanden hoeveel kapstokken er nog niet zijn omgedraaid. Zijn het er veel? Dan moet je misschien toch nog eens een nieuwe schoonmaak houden. 
 
5. SORTEREN
 
Hang je kleren op per soort (t-shirts, broeken…) of per kleur. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook de gemakkelijkste manier om kleren terug te vinden en om leuke outfits samen te stellen.
 
6. MANDJES
 
Gebruik mooie mandjes om ondergoed, sokken, riemen, sjaals en andere accessoires in op te bergen. Weinig plaats in je kleerkast? Stoffen opbergzakken aan je deur zijn een prima alternatief. 
 
7. TIJDIG OPRUIMEN
 
Het is verleidelijk om kledingstukken op bed te gooien waardoor alles opnieuw één grote chaos wordt. Maak er daarom een gewoonte van om regelmatig op te ruimen. Vuile was hoort in de wasmand en de rest berg je weer netjes op in je kast. 
 
8. NIETS GAAT VERLOREN
 
Ben je klaar? Ga dan nog eens door alle kleren die zeker weg mogen en beslis welke kleren je eventueel kunt weggeven aan vriendinnen of tweedehands kunt verkopen. Zo breng je niet alleen orde in je kleerkast, maar maak je ook andere mensen gelukkig!

Heb jij nog tips voor een goed georganiseerde kleerkast?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

8 reacties

  1. Goede tips! Toevallig laatst nog mijn kledingkast uitgeruimd. De reden? Wij kregen een nieuw kastje dus alles weer uitgezocht en nu is het een stuk overzichtelijker!

  2. Wat een goede ideeen! Bij ons begint het ook wel weer tijd te worden om op te ruimen. Gedragen overhemden andersom hangen zou voor mijn vriend weleens een handige tip kunnen zijn. 🙂

  3. Je artikel herinnert me eraan dat ik mijn kledingkast weer eens moet opruimen… Vaak kijk ik in de zomer welke truien er weg kunnen en in de winter welke zomerse items ik weg kan doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *