Vier Valentijn met een goed glas wijn

Geplaatst door
De liefde van de man gaat door de maag. Dus wat is er beter dan een romantisch diner klaarmaken voor Valentijn. Je kiest je gangen, je ingrediënten en, niet onbelangrijk, je dessert en gaat aan de slag. Koken is één ding, bijpassende wijn is een andere uitdaging.
 
valentijn wijn

FOODPAIRING

 
Het is vaak een ongeschreven regel: witte wijn hoort bij visgerechten, rode wijn hoort bij vleesgerechten. De regelgeving gaat uiteraard wat verder dan dat. Bij de keuze van de juiste wijn, kan je ook letten op de smaak van een gerecht en niet alleen op de ingrediënten zelf. Je merkt het al, dit wordt een zeer complex gegeven. Wat is er dan handiger dan een website waar je wijn bestelt die voor jou al bij bepaalde gerechten plaatst? Bij Osteriamichele.com kan je online Italiaanse wijn kopen die bij jouw gerecht past. Ben je van plan om vlees te maken, dan krijg je een lijst met bijpassende wijnen voorgesteld, idem voor vis, aperitieven en zelfs vegetarisch.
foodpairing welke wijn bij welk gerecht
ITALIAANSE GASTRONOMIE
 
Italië doet ons intuïtief denken aan lekker eten en lekkere wijn. Het is een land waar alles rond gastvrijheid en genieten draait. In de shop van Osteria Michele kan je dan ook Italiaanse wijnen online kopen uit de lekkerste uithoeken van het land: Sicilië, Sardinië en Toscane. Deze regio’s produceren heel wat bekende en gerenommeerde wijnen van bekende Italiaanse druivensoorten.
 
WIJNINSPIRATIE
Over lekker eten en drinken is het laatste woord nog niet geschreven. Op de blog van Osteria Michele vind je dan ook leuke tips en weetjes over wijn en koken in het algemeen en af en toe geeft Michele één van zijn familierecepten prijs. Zo vind je er bijvoorbeeld terug hoe je een échte Italiaanse pasta carbonara moet maken en welke wijn er het best bij past.
Wil je je lief voor Valentijn verrassen met een lekker diner? Werk je plannen af met een heerlijke Italiaanse wijn en je avond zal sowieso geslaagd zijn. Neem een kijkje in de webshop en laat je inspireren!
 
Kende jij deze webshop al? Heb jij een Valentijnsetentje gepland?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

  1. Interessant artikel om te lezen met de vele soorten wijnen die beschikbaar zijn heb mijn keuze al gemaakt voor valentijn super.

Reacties zijn gesloten.