De tuin als verlengde van je woonkamer

Geplaatst door
Tegenwoordig zitten we net zo graag in de tuin als in huis. Misschien nog wel liever. Die intensievere verblijfsfunctie van de tuin vergt wel het nodige van de inrichting. Deze heeft namelijk als taak om de tuin net zo comfortabel en plezierig te maken als de woonkamer, waardoor de tuin echt een verlengstuk van de woning wordt. Hoe je daarvoor zorgt, lees je hier.
 
veranda fonteyn

Om van de tuin een tweede woonkamer te maken, is het allereerst belangrijk dat een deel van de tuin overkapt is. Het wordt dan mogelijk om ook bij regenachtig weer in de tuin te genieten, zoals je dat binnen ook kan. De veranda wordt dan ook steeds populairder. Met een goede veranda haal je buiten naar binnen en vice versa. Een veranda houdt niet alleen jou droog, maar ook alles wat je er verder in hebt staan. Zoals bijvoorbeeld je tuinmeubelen. Aangezien deze in de veranda droog en beschut staan, kun je kiezen voor een stuk luxer afgewerkte tuinmeubels, die voor het oog niet te onderscheiden zijn van mooie meubels voor binnen. Ook met tuinmeubels kun je dus het echte woonkamergevoel naar buiten halen. 

VERWARMING
 
Om buiten net zo comfortabel te kunnen genieten als binnen, heb je naast een droge plek ook een warme plek nodig. Daarom is het raadzaam om je veranda te voorzien van terrasverwarming. De tuin wordt dan ook in de herfst, winter en vroege lente een behaaglijke plek. Terrasverwarmers zijn er in allerlei soorten en maten. Voor veranda’s zijn vooral de smalle heatpanelen populair. In tegenstelling tot de klassieke, staande terrasheaters nemen deze heatpanelen weinig ruimte in. Ze zijn gemakkelijk te monteren onder de overkapping van je veranda of tegen de muur van je woning. Ze werken volledig elektrisch en stralen geen rode gloed uit, waardoor eventuele sfeerverlichting even mooi blijft branden. 

veranda fonteyn

 

BUITENKEUKEN
 
Het is volgens velen de ervaring dat het net wat gezelliger is om buiten te koken dan binnen. Daarom worden steeds meer tuinen voorzien van een mooie buitenkeuken. Ook hiermee haal je het binnengevoel naar buiten, aangezien koken voornamelijk binnen plaatsvindt. Een goede buitenkeuken bestaat vaak uit een inbouwbarbecue, geplaatst in een keukenmeubel met laadjes en kastjes. Het geheel dient onder een overkapping te staan, zodat alles droog blijft.

Heb jij een veranda of zou je er graag één willen hebben?Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

  1. Wij hadden in ons vorige huis een mooie zelfgemaakte veranda.. die mis ik best wel, was zo gezellig om daar te zitten.

  2. Wij hebben vorig jaar een veranda laten plaatsen door Verandaland Perfecta in Herentals. Super tevreden van, echt een meerwaarde om er gezellig te lezen.

Reacties zijn gesloten.