Chocolademousse recept: hoe maak je chocolademousse?

Geplaatst door
Gisteren kwam Shary, de dochter van mijn zus, een namiddagje bij me op bezoek. We besloten om samen een heerlijke chocolademousse klaar te maken en het leek mij wel een leuk idee om ons receptje te delen op mijn blog. Misschien kan het jullie inspireren om zelf ook eens chocolademousse te bereiden. 
 

Wij hebben de chocolademousse voor 10 personen klaargemaakt zodat we genoeg porties hadden om met onze familie te delen. Wil jij bijvoorbeeld chocolademousse voor 5 personen klaarmaken, dan moet je slechts de helft van de ingrediënten gebruiken.


De ingrediënten (10 personen):
 
– 600 gram zwarte chocolade
– 1 liter room
– 15 eieren
– 200 gram suiker
 
Andere benodigdheden:
 
– 2 kookpotten
– 3 kommen
– mixer of klopper
– spatel
– paar lepels
– glaasjes voor de chocolademousse
 
Hieronder vind je onze werkwijze:
 
 
Smelt de chocolade au bain marie. Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten.
 
 
Klop de room half op zodat deze luchtig wordt en zet hem daarna even in de koelkast.
Splits de eigelen en eiwitten. 
 
 Klop de eigelen goed los en meng dit stevig met de chocolade.
 
 
Klop het eiwit op met alle suiker.
 
Meng de room bij het ei-chocolade mengsel. Eerst een beetje, daarna de rest. Spatel daarna het eiwit eronder. 
 
 
Mix alles tot een mooi geheel. Giet de chocolademousse in glaasjes en laat de mousse twee uurtjes opstijven in de koelkast. 
 
Zo, de chocomousse is klaar. En nu lekker smullen, mmm!

Eet jij graag chocomousse? Heb jij dit zelf al eens klaargemaakt? 



Veel liefs,
Vanessa xxx

13 reacties

  1. Wat ziet het er lekker uit!Proficiat aan jullie,ik ben benieuwd naar de smaak,maar chocomousse vind ik zalig,eens flink zondigen doe ik dan ook met veel plezier!:):)xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *