woensdag 20 mei 2015

Recept: Smoothie met aardbeien en frambozen

Fruit is gezond. Het zit boordevol vitaminen die ervoor zorgen dat ons lichaam goed functioneert. Om goed te zijn zouden we 2 à 3 stukken fruit per dag moeten eten. Ik moet bekennen dat ik dit aantal niet vaak haalde in het verleden. Ik ben absoluut geen fruiteter en je zal mij dan ook niet snel een appel of een banaan zien eten.

Een tijdje geleden kwam ik enkele smoothie recepten tegen op internet, en toen dacht ik bij mezelf dat het misschien geen slecht idee zou zijn om ook eens een blender aan te schaffen. Ik eet niet graag fruit, maar misschien zou ik het wel lekker vinden om smoothies te drinken? Ik besloot ervoor te gaan en bestelde een Domo blender bij Bol.com. De volgende dag had ik mijn nieuwe snufje al in huis en ging ik meteen aan de slag. En weet je wat? Sinds dan heb ik al elke dag (!) een smoothie gedronken, zo lekker vind ik het. Nog beter: ik ben zelfs zo enthousiast dat ik vandaag een smoothie receptje met jullie wil delen!


Ik heb intussen al verschillende recepten geprobeerd, maar vandaag ga ik de lekkerste smoothie (tot nu) met jullie delen. Het is een smoothie van aardbeien en frambozen. Heel simpel maar wel ontzettend lekker. Hier gaan we!


Wat heb je nodig?

- een blender
- 2 handen vol aardbeien (200 gr)
- een handje vol frambozen (60 gr)
- 300 ml amandelmelk 

Ik gebruik een zak diepvries frambozen van de Lidl. Kost niet veel en je kan er lang mee doen! Verder geef ik de voorkeur aan amandelmelk omdat die een lekkere smaak geeft aan de smoothie, een laag vetgehalte heeft en veel vitaminen bevat (vitamine B2, B12, D, E en calcium). Gebruik je liever gewone melk, dan kan dat natuurlijk ook.


Giet 300 ml amandelmelk in de beker. 
Snijd de aardbeien in stukjes en voeg ze bij de amandelmelk. Ik mix dan al een keer omdat de frambozen er anders niet meer bij kunnen.


Doe er een handje vol frambozen bij. Mag het voor jou nog zoeter, dan kan je eventueel meer frambozen toevoegen.


Mix alles door elkaar tot je een gladde massa hebt. 


Giet de inhoud in een glas en voilà. Het smullen kan beginnen! 

Ik vind deze smoothie ontzettend lekker. De combinatie van aardbeien en frambozen is lekker zoet en fris. Ik ben heel blij dat ik een blender in huis heb gehaald. Het is de ideale manier om genoeg fruit en vitaminen binnen te nemen.  

Lijkt deze smoothie iets voor jou? En wil je vaker een receptje zien?
Laat het me weten bij de comments!

Veel liefs,

Vanessa xxx

27 opmerkingen:

 1. Aardbeien en frambozen, hmm heerlijke combi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk recept, deze ga ik zeker eens maken! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk. Smoothies zijn zoooo lekker. Met zwarte bessen en framboos is ook heel erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak dit minstens 1x per week en ik vind het heerlijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja smoothies zijn lekker! wij drinken ze ook regelmatig, toevallig gister nog een recept gedeeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ik moet me zeker zo'n blender kopen, deze smoothie klinkt super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze lijkt mij heerlijk en ik heb ook die blender :) Alleen heb ik hem in oranje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmmm het ziet er heerlijk uit zeg! Ik ben zelf ook niet een enthousiaste fruiteter, maar een lekkere smoothie gaat er wel in!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad, super combinatie !
  Ik heb dezelfde DOMO maar in het groen. Ik heb het ook niet zo voor amandelmelk maar ik gebruik banaan en appelsap in de plaats, HEERLIJK !

  Veel Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nommii ziet er jums uit en lijkt me ook een lekker combo!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Smoothies maken lijkt me zo leuk, maar het lijkt altijd zoveel werk te zijn terwijl je eigenlijk alleen maar dingen moet bij elkaar gooien en klaar :-) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er lekker uit, amandel melk gebruik ik altijd voor mijn havermout :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ooh ziet er zo lekker uit he! ik gebruik ook altijd fruit uit de diepvries hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mmm.. volgens mij zou ik deze smoothie ook ontzettend lekker vinden :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammie klinkt als een hele lekkere smoothie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hmm die ziet er wel echt lekker uit en wat een leuke blender heb je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er erg lekker uit,en ja ideaal met de sojamelk,gezond en smakelijk!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmmm ik hou van smoothies! Die diepvries frambozen ga ik zeker eens halen bij Lidl!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ziet er superlekker uit! :) Ik hou van smoothies en drink ze af en toe :) Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hihi ik hoopte al dat ik iets zou terugvinden op je blog ;) Dit receptje onthoud ik & nog eens bedankt voor je supersnel advies :D

  BeantwoordenVerwijderen