Recept: Smoothie met aardbeien en frambozen

Geplaatst door

Fruit is gezond. Het zit boordevol vitamines die ervoor zorgen dat ons lichaam goed functioneert. Om goed te zijn, zou je 1 à 2 stukken fruit per dag moeten eten. Ik moet bekennen dat ik dit vaak zelfs niet haalde in het verleden. Ik ben absoluut geen fruiteter en je zal mij dan ook niet snel een appel of een banaan zien eten.

Een tijdje geleden kwam ik enkele smoothie recepten tegen op internet, en toen dacht ik bij mezelf dat het misschien geen slecht idee zou zijn om ook eens een blender aan te schaffen. Ik eet niet graag fruit, maar misschien zou ik het wel lekker vinden om smoothies te drinken? Ik besloot ervoor te gaan en bestelde een Domo blender bij Bol.com. De volgende dag had ik mijn nieuwe snufje al in huis en ging ik meteen aan de slag. En weet je wat? Sinds dan heb ik al elke dag (!) een smoothie gedronken, zo lekker vind ik het. Nog beter: ik ben zelfs zo enthousiast dat ik vandaag een smoothie receptje met jullie wil delen!

smoothie
 
 

Ik heb intussen al verschillende recepten geprobeerd, maar vandaag ga ik de lekkerste smoothie (tot nu) met jullie delen. Het is een smoothie van aardbeien en frambozen. Heel simpel maar wel ontzettend lekker. Hier gaan we!

smoothie
 
Wat heb je nodig?
 
– een blender
– 2 handen vol aardbeien (200 gr)
– een handje vol frambozen (60 gr)
– 300 ml amandelmelk 
 
Ik gebruik een zak diepvries frambozen van de Lidl. Kost niet veel en je kan er lang mee doen! Verder geef ik de voorkeur aan amandelmelk omdat die een lekkere smaak geeft aan de smoothie, een laag vetgehalte heeft en veel vitaminen bevat (vitamine B2, B12, D, E en calcium). Gebruik je liever gewone melk, dan kan dat natuurlijk ook.
 
smoothie
 
Giet 300 ml amandelmelk in de beker. 
 
aardbeien
 
 
smoothie
 
Snijd de aardbeien in stukjes en voeg ze bij de amandelmelk. Ik mix dan al een keer omdat de frambozen er anders niet meer bij kunnen.
 
smoothie
 
Doe er een handje vol frambozen bij. Mag het voor jou nog zoeter, dan kan je eventueel meer frambozen toevoegen.
 
smoothie
 
 
Mix alles door elkaar tot je een gladde massa hebt. 
 
smoothie
 
Giet de inhoud in een glas en voilà. Het smullen kan beginnen! 
 
Ik vind deze smoothie ontzettend lekker. De combinatie van aardbeien en frambozen is lekker zoet en fris. Ik ben heel blij dat ik een blender in huis heb gehaald. Het is de ideale manier om genoeg fruit en vitaminen binnen te nemen!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx
GezondheidGezondheid

27 reacties

 1. Oh heerlijk. Smoothies zijn zoooo lekker. Met zwarte bessen en framboos is ook heel erg lekker.

 2. ja smoothies zijn lekker! wij drinken ze ook regelmatig, toevallig gister nog een recept gedeeld 🙂

 3. Deze lijkt mij heerlijk en ik heb ook die blender 🙂 Alleen heb ik hem in oranje

 4. Hmmm het ziet er heerlijk uit zeg! Ik ben zelf ook niet een enthousiaste fruiteter, maar een lekkere smoothie gaat er wel in!

 5. Inderdaad, super combinatie !
  Ik heb dezelfde DOMO maar in het groen. Ik heb het ook niet zo voor amandelmelk maar ik gebruik banaan en appelsap in de plaats, HEERLIJK !

  Veel Liefs

 6. Smoothies maken lijkt me zo leuk, maar het lijkt altijd zoveel werk te zijn terwijl je eigenlijk alleen maar dingen moet bij elkaar gooien en klaar 🙂 liefs!

 7. Ziet er lekker uit, amandel melk gebruik ik altijd voor mijn havermout 🙂

 8. Ziet er erg lekker uit,en ja ideaal met de sojamelk,gezond en smakelijk!xxx

 9. Hihi ik hoopte al dat ik iets zou terugvinden op je blog 😉 Dit receptje onthoud ik & nog eens bedankt voor je supersnel advies 😀

Reacties zijn gesloten.