Fit het nieuwe jaar in? Met deze 5 lunch receptjes ben je alvast goed op weg!

Geplaatst door

Lunch recepten – Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor velen van ons: tijd voor een frisse start! Misschien wil je wat gezonder eten na al die kerstfeestjes, of is het tijd om iets aan die overtollige kilo’s te doen? Hoe dan ook, door een beetje te mealpreppen kom je al een heel eind. Daarom hebben we vijf heerlijke en voedzame lunch recepten verzameld waarmee jij vol energie de namiddag in gaat. Geen saaie boterhammen meer, maar gerechten die zowel lekker als gezond zijn. Laat je inspireren!

lunch recepten

1. Groene salade met avocado en quinoa

Begin je week met een stevige portie groen! Deze salade zit boordevol vitamines, mineralen en eiwitten. Meng een portie gekookte quinoa met spinazie, plakjes avocado, cherry­tomaatjes en een handje geroosterde noten. Voor de dressing meng je olijfolie, citroensap en een snufje zout. Deze salade vult goed en is perfect om van tevoren klaar te maken. Tip: voeg een gekookt eitje toe voor extra eiwitten.

2. Zoete aardappel stoofpot met linzen

Stoofpotjes zijn niet lekker alleen voor ‘s avonds, ze kunnen ook prima als lunch! Deze zoete aardappelstoof met linzen is een voedzame keuze die je makkelijk kunt opwarmen. Bak een ui, knoflook en stukjes zoete aardappel in een stoofpot en voeg daarna tomatenblokjes, linzen en je favoriete kruiden toe. Laat alles lekker pruttelen tot de smaken goed zijn ingetrokken. Een heerlijk warm gerecht voor koude dagen.

3. Wraps met hummus en gegrilde groenten

Voor een snelle en smakelijke lunch zijn wraps ideaal. Besmeer een volkoren wrap met hummus en vul deze met gegrilde groenten zoals paprika, courgette en aubergine. Rol ‘m op en klaar is Kees! Je kunt deze wraps makkelijk meenemen naar je werk of school. Bonus: ze zijn zowel koud als warm lekker.

4. Pastasalade met pesto en kip

Een lichte, maar voedzame pastasalade is altijd een goed idee. Kook wat volkoren pasta en meng dit met kippenwit, cherrytomaatjes, rucola en een lepeltje groene pesto. Voor wat extra crunch kun je geroosterde pijnboompitten toevoegen. Dit gerecht is makkelijk aan te passen; gebruik bijvoorbeeld gerookte zalm in plaats van kip voor een variatie. Vind je kippenwit niet zo smaakvol? Dan kan je ook een kipfilet bakken in een braadpan. Dat geeft toch net wat extra smaak en textuur aan de pastasalade.

5. Groentesoep met een extraatje

Soep is misschien wel een van de meest onderschatte lunch opties. Deze groentesoep met een twist maak je door verse seizoensgroenten te combineren met een vleugje kokosmelk. Denk aan wortel, prei en broccoli. Voeg een beetje gember en kurkuma toe voor een verwarmend effect. Maak ineens een grote pot zodat je er heel de week van kan genieten. Soep is ook een lekker en gezond tussendoortje of late night snack als je een klein hongertje hebt.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *