Dé trend van 2024? Je interieur één met de natuur

Geplaatst door

De jaren van strakke zwart-witte interieurs liggen nu echt achter ons. Voorbij zijn de tijden dat je interieur recht uit een industriële setting leek te komen: met veel zwart, metaal, beton en glas. Op zich is er niets mis met deze harde, industriële look – maar ze past natuurlijk niet in elk interieur. En zoals dat steeds gaat met trends, komt er nu ook een tegenbeweging. De harde stijl maakt plaats voor een zachtere, met de nadruk op elementen die – letterlijk – recht uit de natuur lijken te komen. Vind je het ook tijd voor wat nature vibes in je interieur? Met een paar grote of kleine ingrepen ben je zó mee met de trend.

interieur trends 2024

Dé trend van 2024? Je interieur één met de natuur

Houd van hout

De natuur doet niet graag moeilijk. Dus ook een natuurlijk interieur houd je best zo eenvoudig mogelijk. Reserveer een hoofdrol voor hét natuurlijke materiaal bij uitstek: hout. Vervang eventueel een aantal strakkere meubels in laminaat, metaal of glas door exemplaren in (echt!) hout. Die mogen zeker de grillige vormen van het oorspronkelijke hout aannemen: knopen in een werkblad, een afgeronde lijn aan je salontafel… Deze kenmerken brengen net leven in de brouwerij! Verven is zeker niet nodig; in een natuurlijk interieur koester je de rustgevende kleuren van het hout. Behandelen met olie volstaat.

Vind de natuur in de details

Je hoeft echt niet je hele interieur om te gooien. Met een aantal kleine aanpassingen en finishing touches creëer je ook al snel een nature based interieur. Denk aan grote vazen met droogbloemen – die je liefst zelf plukte (op plaatsen waar het mag, natuurlijk). Merken als Pomax hebben prachtig glaswerk in hun collectie, dat perfect aansluit bij natuurlijke kleuren. Vergeet ook je alledaagse voorwerpen niet. Gebruik je nu plastic onderleggers? Vervang ze door exemplaren in gevlochten riet. Stop je speelgoed weg in grote plastic bakken? Handig! Maar in een geweven mand zit het net zo goed weg, maar past het wel beter bij die rustgevende, natuurlijke look.

woontrends 2024

Speel met kleur

Een natuurlijk interieur hoeft uiteraard niet saai te zijn. Dat is een heel grote misvatting. Wie regelmatig in de natuur gaat wandelen, weet hoe gevarieerd, kleurrijk en verrassend die kan zijn. Aarzel dus zeker niet om een verrassend kleurelement toe te voegen om de vele beige-, bruin- en groentinten een upgrade te geven. Een prachtige, grote bos bloemen in paarse tinten, een tapijt in warm oranje of een muur geschilderd in energiek okergeel? Allemaal perfecte aanvullingen bij je natuurlijk interieur – en meteen een gigantische boost voor je goede humeur!